Žvalgybiniai robotai bus leidžiami iš raketų  (2)

JAV Pažangiųjų gynybos tyrimų agentūra (DARPA) kuria technologiją, kuri suteiktų galimybę išplėsti JAV kariuomenės žvalgybos galimybes leidžiant į „karštuosius taškus“ raketas, „užtaisytas“ nepilotuojamais orlaiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia raketa į nurodytą vietą per keliolika ar keliasdešimt minučių pristatytų autonominį žvalgybinį lėktuvą, kuris atliktų stebėjimo operaciją ir prireikus pats sunaikintų nurodytą taikinį.

„Raketų atskraidintos ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) platformos galėtų pateikti informaciją iš labai toli esančių regionų su vos vienos sekundės vėlinimu. Tokia praktiškai realiuoju laiku gaunama informacija yra labai vertinga. Ji suteikia galimybę smogti labai mobilioms priešo pajėgoms dar iki to laiko, kai jos pakeistų savo pozicijas“, - teigiama JAV kariuomenės Tyrimų, plėtros ir inžinerijos vadovybės dokumente.

Pasak apžvalgininkų, nepilotuojami žvalgybiniai lėktuvai, kuriuos į numatytą stebėjimo regioną atskraidintų balistinės raketos, suteiktų praktiškai neribotą žvalgybos misijų geografinę aprėptį, o duomenų perdavimas realiuoju laiku leistų efektyviai naudoti ir nuosavą ginkluotę numatytiems taikiniams likviduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)