„Fox“ vadovas kviečia JAV sekti Prancūzijos pavyzdžiu ir imti kovoti su piratavimu internete  (12)

Pirmadienį kompanijos „Fox Filmed Entertainment“ vadovas paskelbė, kad JAV turi prisijungti prie Prancūzijos iniciatyvos ir išjungti prieigą prie interneto vartotojams, kurie pakartotinai parsisiunčia autorių teisėmis apsaugotus filmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadovas Jim Gianopulos sakė, kad internetinis piratavimas yra didžiausia filmų pramonės grėsmė.

„Bloga naujiena ta, jog internetas yra labai didelis ir anonimiškas“, - teigė jis. Tačiau jis pridūrė, kad interneto paslaugų tiekėjai gali susekti vartotojų, kurie nelegaliai siuntėsi filmus, IP adresus – unikalų skaičių rinkinį, kuris paskirtas kiekvienam kompiuteriui, turinčiam prieigą prie interneto. Tokiems vartotojams būtų išsiųsti įspėjimai. Jim Gianopulos sakė, kad neraguojančių į perspėjimus vartotojų baudimas leistų sukurti vienodas žaidimo taisykles visiems kūrėjams.

„Jeigu mes taip padarytume, tai būtų didžiulė pergalė prieš piratavimą“, - tvirtino jis.

Tačiau Jim Gianopulos taip pat pripažino, kad labai svarbu informuoti jaunus žmones apie piratavimo keliamas problemas. „Svarbu parodyti jiems, kad tai, ką jie daro, yra vagystė“, - sakė jis.

Graikijoje Jim Gianopulos dalyvavo paskaitoje ir kalbėjosi su Graikijos filmų pramonės profesionalais. Kalba sukosi apie Prancūzijoje sukurtą pirmąją vyriausybinę agentūrą, kuri jau ateinančiais metais turės stebėti ir bausti internetinius piratus.

Europos Parlamentas iš pradžių prieštaravo Europos Sąjungos vyriausybių pastangoms nutraukti vartotojo prieigą prie interneto neturint teismo nutarimo, tačiau šį mėnesį abi pusės pasiekė kompromisą: internetas vartotojui galės būti atjungtas tik po sąžiningos ir nešališkos procedūros, pagal kurią jis būtų išklausytas, ir tik tuomet, kai tokia priemonė proporcinga ir būtina.

Panašu, jog Prancūzijos atvejis gali tapti atraminiu pavyzdžių kitų valstybių kūrėjų reikalavimams stiprinti piratavimo kontrolę internete. Tokie ketinimai išsakyti jau ne tik JAV, bet ir D. Britanijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)