Internete jau prieinami Pirmame pasauliniame kare dalyvavusių karių asmeniniai duomenys ir atsiminimai  (5)

Istorija besidomintys skaitytojai jau gali atlikti savarankiškus istorinių duomenų tyrimus, naudodamiesi išsamia internete prieinama duomenų baze svetainėje „Ancestry.co.uk“. Nesenai ši viena iš didžiausių Jungtinės karalystės genealogijos svetainių įkėlė ir nacių diktatoriaus Adolfo Hitlerio Pirmojo pasaulinio karo karinės tarnybos įrašus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp visų istorinių įrašų yra ir daugiau nei milijono karių, kariavusių prieš Vokietiją, duomenys. Svetainė „Ancestry.co.uk“, kuri laiko save pirmaujančia Jungtinės karalystės šeimų istorijos svetaine, pristatė internete naują „Bavarian WWI Personnel Rosters“ paslaugą – tai įrašų kolekcija, rodanti 1,5 milijono kareivių, kovojusių Bavarijos pulke, karinės tarnybos veiksmus.

Dokumentuose pateikiami ir 25 metų savanorio Adolf Hitler įrašai, kuriuose jis apibūdinamas kaip katalikas, menininkas bei pulko pasiuntinys. Šiuose įrašuose detaliai aprašyti jo sužeidimai, įskaitant ir lengvą šlaunies sužeidimą 1916 metų spalio mėnesį. 1918 metų spalio mėnesį Adolfas Hitleris apsinuodijo dujomis ir buvo nugabentas į ligoninę. Dokumentuose nurodoma, jog vyras buvo apdovanotas penkiais medaliais, pasižymėjimo ženklais bei gavo kitų apdovanojimų, tarp kurių buvo ir pirmos bei antros klasės geležinis kryžius.

Šių dokumentų originalias kopijas valdo Bavarijos valstybinis archyvas, kuris bendradarbiauja su „Ancestry.co.uk“, pristatančia šią svetainę. Kituose archyve esančiuose asmeniniuose įrašuose pateikiami kareivių vardai bei pavardės, laipsnis, gimimo vieta ir data, duomenys apie karinę tarnybą, religija, profesija, šeimyninė padėtis, tėvų vardai ir adresas.

„Vokiečiai vis labiau domisi savo karine praeitimi, ypač susijusia su Pirmuoju pasauliniu karu. Nesvarbu, kurioje pusėje kovojo kariai, svarbu visus juos prisiminti, - sakė svetainės „Ancestry.co.uk“ tarptautinio turinio direktorius Dan Jones. – Per pastarąjį šimtmetį vokiečiai migravo po visą pasaulį, todėl mes manome, jog šiais įrašais susidomės įvairiose valstybėse gyvenantys žmonės“.

Tiesa, svetainės paslaugos yra mokamos, bet kas tikrai domisi istorija, tai turbūt nebus rimta kliūtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (5)