Užfiksuotas naujas amfibijų greičio rekordas  (3)

Na, kai perskaitėte šį pavadinimą, apie kokį pasiektą greitį pagalvojote? Kelis šimtus kilometrų per valandą? Deja ne, rekordas žymiai kuklesnis – 105 km/h. Tačiau kaip tokiai egzotiškai transporto priemonei tai pakankamai didelis skaičius. Naujasis rekordas priklauso aparatui Sealegs, kurį gamina to paties pavadinimo Naujosios Zelandijos kompanija. Rekordinis greitis užfiksuotas sužymėtoje 500 metrų ilgio distancijoje, kurią amfibijai įveikti pakako mažiau nei 18 sekundžių. Už šturvalo stovėjo vienas iš pagrindinių kompanijos vadybininkų Will Burrell (rekordinis plaukimas matyti pirmojoje nuotraukoje).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, rekordas pasiektas vandens trasoje ir nėra labai stebinantis atsižvelgiant į tai, jog Sealegs skirtingai nuo analogiškų transporto priemonių, yra motorinė valtis adaptuota judėjimui sausumoje, o ne automobilis, pritaikytas plaukti ant vandens.

Kad būtų lengvesnis, kateris yra pripučiamos struktūros, tačiau apačioje sutvirtintas tvirtu karkasu. Judėjimui sausumoje prie karkaso pritvirtinti ratai, kurie plaukiant pasikelia į viršų ir netrukdo kateriui lengvai slysti vandens paviršiumi. Šią netradicinę transporto priemonę į priekį gena 225 arklio galių variklis.

Ir visgi, 105 km/h daug ar mažai? Palyginus analogiškų amfibijų pasiektus rezultatus – tai pakankamai nemažas greitis. Pavyzdžiui iki šiol greičio rekordas priklausė Splash amfibijai, kuriai pavyko įsibėgėti iki 80 km/h greičio. Sportinio tipo amfibija WaterCar pasiekia 72km/h greitį, o štai serijinė amfibija Aquada vandenyje tegali plaukti ne didesniu, kaip 48 km/h greičiu. Nors, tai labiau automobilis, nei valtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: