Būsto šildymo būdai: privalumai ir trūkumai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-10-16 12:09
Šilumos siurbliai turi perspektyvų (labai tolimų), atpigus technologijai gautusi sutaupyti energijos sąskaita. Tam, kad tos technologijos atpigtų reikia ilgai ir nuobodžiai investuoti, kada tos investicijos atsipirktų nežinau, bet tikrai nepakankamai greitai, kad ten investuotų privatus kapitalas, del šios preižasties yra subsidijuojama iš mokesčių mokėtojų pinigų. Žinoma žmonės vertina netik pinigus, bet ir konfortą bei madą, globalų atšilimą ir kitus sąmokslus, todėl visko vertinti objektyviai tik per kainas neįmanoma. Betkokiu atveju efektyviausia apsišildyti yra didinant patalpos termoizoliaciją.
AdutisTM 2008-10-16 13:25
O gal visgi pabandyk išsiplėst? Nes dabar žmones apgaudinėji. Paskaičiuokim: 1kWh=1000W*3600s=3600000J=3.6MJ=3.6/4.2Mcal=0.857Mcal=857kcal Štai tiek maksimaliai šilumos galime gauti iš vienos kilovatvalandės. Kažkaip gerokai trūksta iki tavo nurodytų skaičių. O gal jau išrado amžinajį variklį? Ir dar joninio šildymo proteguotojams. Dažnai teigiat, kad teninio šildymo efektyvumas yra apie 80%. Jus man paaiškinkit, kur dingsta likusi energija? Atlieka mechaninį darbą (cirkuliacinis siurblys tikrai tiek neryja)? Skleidžia radio bangas? Atlieka chemines reakcijas? O gal tiekia energija ateiviams iš kosmoso? Abiejų šildymo būdų elektra efektyvumas yra artimas 100% ir kiek šilumos norėsit, tiek ir mokėsit. Tik tiek, kad joninio šildymo įrengimas kainuoja gerokai daugiau. Matau tik vieną akivaizdų privalumą - įrenginio dydis. Bet ar tai verta tiek pinigų, jau spręst vartotojui... P.S. tokio pobūdžio gamintojus gerbiu už verslumą, bet pikta, kai apgaudinėjami žmonės.
Anonymous 2008-10-16 14:41
Be abejonės, kad keičiant elektros energiją į šilumą negalima pasiekti daugiau kaip 100% efektyvumo, kuris yra pasiekiamas nepriklausomai nuo technologijos. Šilumos siurblio privalumas yra tas, kad jis ima energiją iš lauko ir perpompuoja į vidų, dar daugiau, jis gali perpompuoti energijos daugiau negu jos buvo sunaudota gaminat elektros energiją, čia enegijos tvermės dėsnis nepažeidžiamas, nes siurblys jokio energijos nepagamina, tik transportuoja šilumą/šaltį (tai gali būti tiek Saulės, tiek geoterminė energija). Kitaip tariant siurblio "ekonomiškumas" nėra apribotas ir vystant technologiją įmanoma jį didinti priešingai negu prietaisus, kurie konvertuoja elektrą į šilumą elektrinio pasipreišinimo būdu. Tame ir yra visa siurblių perspektyva. Apie tai ir derėtų kalbėti technologijų portole, o ne lyginti siurblius su malkom pagal kainas.
Anonymous 2008-10-16 15:06
Del kainų primisiu, kad jos visai nesusiję su energetiniu efektyvumu, jas nustato paklausa ir pasiūla rinkoje, arba Kirkilas su Maxima. Rinkos sąlygos keičiasi neprognozuojamai ir ekonomika su politologija dar nėra tokie tobuli mokslai galintys nuspėti kainas, todėl vertinant technologines perspektyvas derėtų remtis fundamentaliais dalykais.
ilgasrimas 2008-10-24 12:57
Silumos siurblys geras daiktas galintiems sau tai leisti.Paprastas saldytuvas perpumpuoja 3-4 kart daugiau silumines energijos negu sueda elektrines o geros kokybes ir iki 20 kartu daugiau.Del remonto tai nzn,cia yra siurbliu gamintoju reikalas.Jiems reikia uzdirbt tai ir gamina SH.. kuris teveikia kelis metus.Pas mane bute stovi 30 metu senumo "snaige".NE KARTO NEREMONTUOTAS.o jus tai tas pats silumos siurblys.Visa esme,jei pagamins kaip sau tai ir veiks ilgai.Taigi perspektyvos silumos siurbliams visai neblogos. P.S. perpumpuoja iki 20 kart daugiau energijos nei sueda.Tai teoriskai paimt keleta daliu energijos is tu 20 ir paverst i mechanine energija sukancia siurbli.Vualia,turime "free energy" devaisa kuris maitinasi pats save naudodamas zemes siluma.
Anonymous 2008-11-19 12:45
pats saves tai jis tikrai nemaitina. (saldytuvas nesala todel, kad kambaryje silta). be to kuo salciau lauke/zemeje, tuo labiau mazeja siurblio n.k. O tris menesius saldant grunta jis visgi vesta... Kitavertus jei neskaiciuosime amortizacijos bei pradiniu inasu tai silumos siurblys yra efektyviausias sildymo budas reikalaujantis elektros. Visgi pirmoje stadijoje as labiau taupyciau ant vandens pasildymo naudodamas saules kolektorius.
elektrikas 2008-11-19 17:59
Yra technologija paremta šita idėja, siurblys ir kolektorius viename: http://www.canadiansolartechnologies.ca ... echnology/ Kanadoje naudojama ir kaškokia technologija sugebenti vasrą sukaupti Saulės šiluminę energiją pakankamą visai žiemai, žiemą irgi sugeba dalį išgauti.
Anonymous 2008-11-19 19:58
vidinėms sienoms naudokit akumuliuojancias medžiagas-keramiką, plytas.Jos leis nepajusti atšalimo, išilimo ciklų.
Anonymous 2008-12-01 17:02
Teorinis silumos siurblio naudingumo koeficientas 4,9, realus gi 3....
Gintaras59 2011-02-07 13:37
Šilumos siurblio efektyvumas labai priklauso nuo grunto, iš kurio imama šiluma. jeigu gruntas - nelaidus šilumai sausas smėlis - didelio efektyvumo nelauk. Geriausias efektyvumas bus, kai gruntas šaltiniuotas ir kolektorių nuolat skalauja požeminiai vandenys. Todėl vieni džiaugiasi šilumos siurbliais, o kiti juos peikia. O išlaidos namo šildymui priklauso ne tik nuo naudojamos energijos kw/h kainos, bet ir nuo to, kaip racionaliai energija paskirstoma. Labai svarbu, kad patalpos nebūtų peršildomos, kad atskirose patalpose lengvai galima būtų keisti temperatūrinius režimus.
EdgarasNujokas 2020-02-21 10:02
Manau kad, šildymas dujomis,yra geriausias kainos ir kokybės santykio pasirinkimas https://adma.lt/dujiniu-katilu-montavimas/