Kaip apgauti cigarečių automatą su veido atpažinimo funkcija?  (5)

Japonijoje jau kuris laikas veikia cigaretėmis prekiaujantys automatai, turintys veido atpažinimo funkciją. Jei jūs neturite reikiamo skaičiaus metų, elektroninė sistema tai nustato ir cigarečių neparduoda. Tačiau pasirodo, jog egzistuoja gan elementarūs būdas kaip apgauti tokią vaizdo atpažinimo sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Sankei Sports" reporteris bandymų keliu nustatė, jog vaizdo kamera neskiria realių veidų ir nuotraukų. Jei priešais prekybinio automato videokamerą laikote nuotrauką, jis "neklausia" jokių papildomų klausimų ir parduoda pasirinktą prekę. Kai kurie automatai turi veido dydžio nustatymo funkciją, taigi, kuo nuotrauka bus artimesnė savo dydžiu pirkėjo veidui, tuo didesnė galimybė jog toks triukas pavyks.

Deja, Lietuvoje tokių automatų kol kas neturime, o kai turėsime, jų apgauti taip lengvai nepavyks, Jau dabar japonai kuria naujų modelių prekybinius automatus su specialiais RFID skaitytuvais. Jais bus galima nuskaityti specialias asmens identifikavimo korteles ar ženkliukus - greta to, jog pirkėjo veidas taip pat turės atrodyti pakankamai suaugęs.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)