Britai kuria „mąstančias“ vaizdo kameras  (7)

Portsmuto universiteto specialistai kuria naują vaizdo stebėjimo kamerų technologiją, kuri suteiks galimybę miestų gatves stebinčioms policijos kameroms reaguoti į galimą pavojų ir laiku perspėti operatorių, skelbia „PC Pro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mikrofonai, prijungti prie naujųjų vaizdo kamerų, seka aplinkos garsus, o speciali programinė įranga „išfiltruoja“ specifinius garsus – pavyzdžiui, dūžtančio stiklo garsą, žmogaus riksmą ir pan. – ir nukreipia kamerą į jų sklidimo pusę. Kameros turėtų reaguoti ir į potencialiai pavojingą vizualinę informaciją – pavyzdžiui, jos turėtų „suprasti“ prasidėjusių muštynių vaizdą ar atpažinti kitokį kriminalinį aktyvumą.

Mokslininkų teigimu, jie siekia sukurti tokio lygio vaizdo kamerų dirbtinį intelektą, kad jos į incidentus reaguotų tokiu pat greičiu, kaip žmonės, tai yra, išgirdusios šauksmą atsisuktų į tą pusę ir įsižiūrėtų, kas nutiko, per maždaug 300 milisekundžių.

Ilgainiui tikimasi „išmokyti“ stebėjimo kameras atpažinti atskirus žodžius ar frazes, susijusias su įtartina veikla viešose vietose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: