Bazinė mobiliojo ryšio stotelė – namuose  (1)

Keliuose JAV miestuose pradėta bandyti bendrovės „Sprint“ gaminama „namų“ mobiliojo ryšio stotelė „Airave“. Tai miniatiūrinė įprastų bazinių stočių kopija, tik daug paprastesnė ir skirta įjungti į namų plačiajuosčio interneto ryšio liniją ar kabelinį tinklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias šios stotelės privalumas – skambinant mobiliuoju telefonu iš namų, ji skambutį nukreipia internetu. Tokiu būdu mokėti reikia interneto, o ne mobiliojo ryšio tiekėjui. Tai visada yra gerokai pigiau.

Esant toliau nuo šios stotelės, kur jos signalas nebepasiekia, skambutis nukreipiamas įprastu būdu, per mobiliojo ryšio tiekėjo bazines stotis.

Šios stotelės turi ir kitų privalumų, pavyzdžiui, per jas galima nebrangiai atsisiųsti muzikos, nuotraukų, duomenų į mobilųjį telefoną, naršyti internete, vėlgi nieko nemokant mobilaus ryšio tiekėjui. Negana to, jos gali turėti ir savo SIM kortelę, pavyzdžiui, paskambinti ir informuoti savininką, kad namų ryšio zonoje užfiksuotas nežinomas mobilusis telefonas.

Tiesa, gamintojai pripažįsta, kad šių stotelių dar laukia daug tobulinimų. Svarbu užtikrinti, kad telefonas jungtųsi prie jos, o ne prie miesto bazinės stoties, kurios signalas net esant netoli „namų“ stotelės gali būti stipresnis, be to, tai būtų dar vienas mikrobangų šaltinis, nors ir mažos galios.

Ir, be abejo, ne visi mobiliojo ryšio tiekėjai tokią naujovę sutiks išskėstomis rankomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)