„Fujitsu“ paskelbė nutraukianti plazminių televizorių gamybą  (2)

Japonijos korporacija „Fujitsu“ pranešė, kad nuo 2008 m. kovo mėn. nutrauks plazminių televizorių gamybą, nes ji tampa komerciškai nenaudinga. „Fujitsu“ buvo viena iš pagrindinių plazminių monitorių technologijos kūrėjų, pirmoji pradėjusi televizorių su plazminiais ekranais gamybą 1990 m. Prieš tai ji beveik du dešimtmečius investavo į mokslo tyrimus ir šios technologijos kūrimą Japonijoje bei JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Fujitsu“ gamina tik prabangius modelius, parduodamus daugiausia JAV ir Jungtinės Karalystės specializuotose elektronikos parduotuvėse, bet 2008 m. kovo mėn. ir jų gamyba bus nutraukta. „Fujitsu“ savo pagrindinę plazminių ekranų gamyklą dar 2005 m. perleido savo partnerei kitai Japonijos korporacijai „Hitachi Ltd.“

2007 m. ir „Pioneer“pradžioje pakeitė savo planus ir nutarė nebestatyti naujos plazminių televizorių gamyklos.

Akivaizdu, kad plazminiai ekranai pralaimi kovą pagrindiniam konkurentui – LCD (angl. liquid crystal display) technologijai. Matyt, „Fujitsu“ jau įvertino ir kitos naujos technologijos, kurią intensyviai kuria „SONY“, OLED (angl. organic light emiting diodes – liet. organinių šviesos diodų), grėsmę. Tačiau vis dar išlieka bendrovių, kurios tiki plazminių monitorių ateitimi ir toliau į ją investuoja. Pavyzdžiui, viena iš jų – „Matsushita Electric Industrial Co.“, korporacijos „Panasonic“ gamybinis padalinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: