Japonai sukūrė apvalų displėjų  (4)

Šiais laikais galima gauti įvairiausių charakteristikų displėjų – įvairaus dydžio, ryškumo ir kontrastingumo. Tačiau visi jie yra stačiakampiai. Tiesiog dabartinės technologijos iki šiol leido gaminti tik stačiakampius skystų kristalų ekranus. Tuo atveju, jei reikėdavo netradicinės formos ekrano (apvalaus, trikampio ir t.t.), tekdavo naudoti tą patį serijinį stačiakampio formos ekraną, uždegtą norimos formos kauke. Tačiau tai ne visada patogu. Nuo šiol skystų kristalų ekranai bus gaminami bet kokios formos – tai leis kompanijos Toshiba Matsushita Display Technology sukurta naujoji technologija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pirmąjį pavyzdį kompanija pagamino nedidelį apvalų ekraną, nors naujoji technologija leis gaminti bet kokios formos ekranus. Pristatytas gaminys pasak kompanijos atstovų skirtas automobilių panelei. Išorinis displėjaus skersmuo siekia 75 mm, o pačio ekrano skersmuo – 62 mm.

Ekranas sukonstruotas TFT matricos pagrindu iš polikristalinio silicio. Ekranas turi 240x240 taškų (žiūrint pagal diametrą), 260 tūkstančių spalvų, 500 kandelų į kvadratinį metrą ryškumą, o kontrastingumas siekia 600:1. Ekranas turi papildomą šviesos diodų apšvietimą. Storis tesiekia 11 milimetrų.

Naujovė bus pristatyta tarptautinėje plokščių ekranų parodoje FPD International 2007, vyksiančioje nuo 24 iki 26 spalio dienos Jokogamo mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: