Mokslininkai sukūrė vabzdžio smegenimis valdomą robotą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smėlis 2007-11-09 11:56
o tuos elektrodus tiesiai smegenin ir prijungė?..
Vytautas 2007-11-09 12:00
Tai kaži ar tie smegenys dar būtų veiksmingi, jei taip pajungtų. Gal greičiau elektrodai smegenų generuojamus laukus fiksavo Panašiai kaip kad dirbtinės realybės sistemos skanuoja atskirų žmogaus smegenų sričių veiklos intensyvumą ir pagal tai daro prielaidą, kaip tą aktyvumą interpretuoti
Alius N. 2007-11-09 14:56
Apie prijungimo būdą informacijos neradau. Kai buvo daromi panašūs eksperimentai su žmonėmis, buvo naudojami specialūs į šalmą panašūs įrenginiai ir jokie papildomi elektrodai nebuvo jungiami tiesiogiai prie smegenų.
vytleris 2007-11-10 17:59
Mane truputį suabejot privertė šis teiginys: "Vieną dieną tokia technologija gali padėti paralyžiuotiems arba galunes praradusiems asmenims atgaunant galimybę judęti." Jeigu jau zmogus yra paralyžiuotas (nors visos paralyžiuotos kuno dalys yra fiziškai sveikos), ta smegenų sritis, kuri valdo tas paralyžiuotas vietas, tiesiog nefunkcionuoja. Tai kaip tie elektrodai fiksuos elektrinius impulsus, kurių smegenų apmirusios dalys negeneruos? Gal mane šiek tiek apšviest galit?
Vytautas 2007-11-10 18:25
Na mes nesame medicinos srities specialsitai, tačiau panašu, jog paralyžius nėra galvos smegenų apmirimas. Galbūt nugaros smegenys ir nefunkcionuoja, bet galvos smegenų sritys yra aktyvios. Šis teiginys remiasi mūsų pačių publikuota naujiena apie naujus japonų tyrimus kaip būtų galima spartinti paralyžių patyrusių žmonių reabilitaciją http://www.technologijos.lt/archyvas/me ... sauli/view Galbūt tai daliniai paralyžio atvejai - detalizuojant reiktų specialistų komentarų.
vytleris 2007-11-10 18:50
Na, dėkuj už paaiškinimą. Mano anatomijos žinios nėra labai geros Hmm, bet įdomu, kas tada apmiršta. Galūt nervai, reikės pasidomėt.