Kovai su minomis - nemetalinis "Humvee"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smėlis 2007-09-16 21:29
fiberglass - stiklo pluoštas/audinys (tikrai ne organinis stiklas!!!) foam - labiau tiktų tiesiog puta, nes tarkim polyurethane'as, Neopor'as ir paprasčiausias putplastis yra skirtingi dalykai. carbon - manau, kad turimas galvoje anglies pluoštas, kuris derinamas su stiklo pluoštu. resin - derva (Vinyl Ester'inė, Polyester'inė, Epoksidinė ir t.t. dervos) kitaip sakant, Humvee sukonstruotas iš sandwich'o panelių. iš išorės - kompozitinis plastikas (stiklo arba anglies plastikas), o tarpe - puta (matyt kažkokia struktūrinė, nes polyurethane'as ar elementarus putplastis yra labiau termoizoliacinės nedžiagos). sorry, kad kišu trigrašį, bet čia mano arkliukas visi šitie dalykai ir niežti rankas prikibti :}
Ta 2007-09-16 23:06
Hm..atrodo amerikonai labai jau pradeda taupyt karinem islaidom ;d ir pirmiausia mazina visko kokybe.
Smėlis 2007-09-17 08:29
ir per kurią vietą jie užtaupė?
Vytautas 2007-09-17 08:58
O tai kas brangiau - kompozicinės medžiagos ar metalo šarvai?
Smėlis 2007-09-17 09:22
žiūrint kokios kompozitinės medžiagos. stiklo plastikas (GRP) sąlyginai nebrangus. bet jei ir anglies plastikas (CRP) naudotas... tuomet plieno šarvai pigiau. nebent jau ten super duper plienas, tačiau labai abejoju. jei dar naudota struktūrinė puta, kaina taip pat šokteli. iš esmės, manau, kad humvee kaina gavosi daugmaž ta pati, kaip ir anksčiau. tiesiog amerikonai čia dėl kitų priežasčių tai darė: svorio/tvirtumo. lengvesnis automobilis sprogimo atveju lengviau švystelėjamas aukštyn. kad ir kaip būtų keista, tai privalumas. taip kėbului tenka mažesnės ardančios jėgos. antra, net ir pigesnės kompozitinės medžiagos iš pažiūros gan netvirtos, tačiau iš jų suformuota struktūra pasižymi geresniu smūginės jėgos sugėrimu. sprogimo metu plienas trūkinėja, lankstosi ir mažai deformuojasi. tuo tarpu sandwich'o komponentas lengviau gniuždosi, plojasi, tempiasi, ir todėl geriau paskirsto atsiradusias ardančias jėgas. truputį nerišliai aš čia, bet manau, kad esmę suprast galima.
Ta 2007-09-17 11:45
Hm..oh, tiesiog kai kuriose kitose srityse jie mazino finansavima, galvojau ir cia pigiau padare : P, o nuo kulku apsaugo sitas dalykas?
Smėlis 2007-09-17 12:52
o vat dėl kulkų, tai nežinau. tai irgi priklauso nuo kompozitinių medžiagų