EIT- E-mokymosi modulis – anglų kalba informacinių technologijų specialistams  (0)

Vilniaus verslo kolegija, kartu su septyniais kitų šalių partneriais, koordinuoja ir baigia įgyvendinti projektą EIT – E-mokymosi modulis – anglų kalba informacinių technologijų specialistams, kurio galutinis rezultatas - E-svetainė, kurioje bus patalpintos anglų kalbos pamokos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto idėja gimė, kai kolegija pristatė naują trejų metų studijų programą – programavimą. Į šią programą buvo įtrauktos anglų kalbos studijos IT (informacinių technologijų) specialistams. Atlikus anglų kalbos IT srityje mokymo medžiagos paiešką, paaiškėjo, kad tokios mokymo medžiagos pasirinkimas iš tiesų yra labai ribotas. Paieškos metu buvo rasta spausdintinė medžiaga, tačiau ji buvo pasenusi, arba skirta aukštesnio anglų kalbos lygio žinovams. Dėstytojai taip pat patvirtino, kad jiems trūksta tiek spausdintos medžiagos, tiek šaltinių internete. Apibendrinant tyrimo rezultatus, ir atsižvelgiant į tai, kad IT yra greitai besivystanti sritis, ir todėl spausdinta medžiaga šioje srityje labai greitai pasensta, tapo aišku, kad būtina sukurti kaskart atnaujinamą ir papildomą internetinę anglų kalbos IT srityje mokymosi priemonę. Nuspręsta ją skirti pradinio anglų kalbos lygio besimokantiesiems, nes būtent šiai grupei medžiagos trūko labiausiai.


Leonardo da Vinči projektas

Taigi buvo pradėtos kurti  anglų kalbos mini pamokos. Šis anglų kalbos kursas trunka vienerius metus ir studentas turi vieną pamoką dienoje. Taip nuosekliai ir savarankiškai mokydamasis, jis išmoksta būtinąją IT srities anglų kalbą per vienerius metus. Šiuo metu pamokos yra baigiamos kurti ir netrukus bus patalpintos projekto svetainėje: www.english-it.eu .  Kiekvienas prisiregistravęs svetainėje, galės savarankiškai mokytis specializuotos anglų kalbos. Taip pat svetainė teiks nuorodas į naudingas interneto svetaines ir patars kaip kuo efektyviau ir tikslingiau mokytis, joje bus įdiegtas pagrindinių pagrindinių IT terminų internetinis žodynas. Svetainės forume studentai ir dėstytojai galės pasidalinti savo patirtimi ir įgūdžiais.

Vilniaus verslo kolegija

Besimokantieji, kurso pabaigoje sėkmingai išlaikę egzaminą EIT testavimo centruose, gaus EIT sertifikatą. Sertifikate atsispindės galutinis visų kalbos įgūdžių įvertinimas ir rezultatai. Sertifikatas bus prieinamas visomis partnerių kalbomis.

Projekto finansavimas: Leonardo da Vinčio Programa – Europos programa profesiniam mokymui
Projekto trukmė: 2006 m. spalio 1 d. - 2008 m. gruodžio 31 d.

Daugiau informacijos rasite puslapyje www.english-it.eu arba www.kolegija.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)