Manoma, jog šiais metais skirtingų kompiuterinių virusų skaičius pasieks milijoną  (0)

Kompiuterinės technikos saugumo ekspertų teigimu, bendras skirtingų virusų ir piktybinės programinės įrangos skaičius šių metų pabaigoje pasieks vieną milijoną. Eiliniams kompiuterių vartotojams ir kompanijoms pradėjus tobulinti apsaugos nuo virusų praktiką, tokių programų kūrėjai buvo priversti sparčiai kurti naujų tipų virusus ir ieškoti kitų saugumo spragų informacinėse sistemose. Saugumo kompanijos

"Sophos" vyriausias technologijų inžinierius Paul Ducklin teigia, jog apie 25% unikalių kenkėjiškos paskirties programų buvo sukurta vos per paskutiniuosius 6 mėnesius iš visos 20 metų virusų kūrimo istorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!


Ducklin taip pat sako, jog "85-90 procentų kenkėjiškų programų paprastai nedelsiant sukuriamos jų ištaisymo priemonės. Virusų kūrėjai nebegauna tokio pelno kaip anksčiau, nes verslo sektorius ir vartotojai pastaruosius penkerius metus daug rimčiau žvelgia į kompiuterių saugumą". Jis taip pat teigia, jog "Infekuotų elektroninio pašto priedų skaičius sumažėjo nuo 1 iš 40 (prieš penkerius metus) iki 1 iš 1000". Tokį sumažėjimą sąlygoja geresni tarptinkliniai informacijos filtrai, tinkamesnė kompanijų politika šiuo klausimu ir vartotojų švietimas.

Kompanijos "F-Secure Asia Pacific" vice prezidentas Jari Heinonen teigia, jog kompanija kasdien užfiksuoja apie 25000 kenkėjiškų programų apraiškų. Kol kas šis skaičius yra rekordinis. "Jei tokia tendencija tęsis, bendras virusų ir trojanų skaičius 2008 metų pabaigoje peržengs milijono ribą", teigia Heinonen.

Ekspertų teigimu, ateityje sparčiai daugės iš internetinių svetainių parsisiunčiamų ir kompiuterio saugumo spragas išnaudojančių virusų skaičius. Tikėtina, jog dažniausiai šios programos savo tikslų sieks pakenkdamos operacinės sistemos branduoliui.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)