Sukurtas pirmasis didelės skiriamosios gebos Mėnulio žemėlapis  (5)

Japonijos mėnulio tyrimų erdvėlaivio "Selene" perduoti duomenys apie mūsų planetos palydovą yra išties pritrenkiančiai tikslūs. Remiantis šia informacija mokslininkai sukūrė pirmąjį didelės skiriamosios gebos globalinį Mėnulio žemėlapį. Jam sukurti prireikė iš viso 1127392 taškinių matavimų, naudojant lazerinį altimetrą. Beje, šie žemėlapiai - tik preliminarios versijos. Iki dabar "Selene" jau surinko šešis milijonus matavimų ir vis dar tebetesia šį darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie trimatės koordinatėse išmatuoti erdvės taškai dabar apdorojami, siekiant dar labiau patobulinti jau dabar patį detaliausią kosminės erdvės tyrinėjimų istorijoje topografinį žemėlapį.

JAXA — Japonijos kosminės erdvės agentūra - taip pat paskelbė, jog "Selene" savo misijos metu surinko detalizuotą informaciją apie tai, kokie mineralai sudaro Mėnulio paviršių, įskaitant potencialias torio, kalio ir urano telkinių vietas.

Ši topografinė ir mineralinės sandaros informacija bus ypač svarbi planuojant ateities pilotuojamas Mėnulio misijas, taip pat kuriant nuolatines Mėnulio bazes.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)