Didžiojoje Britanijoje planuojama statyti 92 hektarų ploto šiltnamį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tas_pac 2008-06-13 11:49
Cia del to kad nebevaziuoja niekas dirbt kai ystojo y EU todel padare automatinius kad imigrantu nereiktu nes darbo jega brangsta.
Anonymous 2008-06-13 12:01
kad jau seniai pamidorai vatoj auga
Anonymous 2008-06-13 13:34
Todel ir pomidorai guminiai isauga
Anonymous 2008-06-13 14:22
O vitaminų vis mažyn ir mažyn
Violet 2008-06-13 14:40
Tai gal vitaminu vis mažyn ir mažyn ten kur yra nualintas dirvožemis? As asmeniskai pritariu tokiam metodui
Anonymous 2008-06-13 15:50
tai cia trasom prisotintu vandeniu maitins augalus ir dirvozemio nereiks augalams..o paskui zmones valgys nitratus visokius..
Anonymous 2008-06-13 19:51
jau geriau visiškai nualintas dirvožemis, negu visokie pakaitalai...
edragon 2008-06-13 21:09
Tai gal geriau nenualinti dirvožemio? O šiaip tai neaišku kiek prastesnės daržovės išauga iš to vandens... Nenustebčiau jei daugelis gavę paragaut geram dirvožemyje ir tame vandenyje išaugintų daržovių nepajustų skirtumo...
Anonymous 2008-06-13 21:40
Kiek pastepiu zmones nelabai nutuokia apie ta "prisotinta vandeni" t.y hydroponika. Zinoma kokybe priklauso nuo naudojamu trasu, pvz jei auginant sau hidroponikos budu galima naudoti 100% organines trasas ir bus puikus skonis, sveikas maistas ir daug vitaminu. As pats turiu ideju apie organinius ekologinius siltmanius Lietuvoje, kaip bus nezinau, zmones pirkdami produktus ziuri paprastai i kaina ir isvaizda. Bet ne tame cia tema. Zodziu nuejes i prekybos centra ar turgu tu vistiek neturi is ko pasirinkti, manau kokie 98% darzoviu kurias perkame yra uzaugintos hydroponiniu budu, nes tiesiog kitaip neapsimoka ir tiesiog nesamone. Pvz. jei auginsi zemeje tai kiek tu kartu i ta pacia zeme sodinsi tas darzoves? Vistiek ta zeme reikia tresti, per ta zeme dar visokiu ligu prigaudysi ir nelabai pastovus augimas ir kontroles trukumas. Ta hydroponika tai tiesiog leidzia saknim nevarzomai augti, tom saknim paduoti tik tas medziagas kuriu reikia augalui, pateikti tik tokia trasu koncentracija kuria pasisavina augalas. Keista kad zmonem atrodo, kad jei jau zemeje auga tai viskas puiku jei pili salietra ar pan. Cia plati tema galima rasyt ir rasyt.
Anonymous 2008-06-13 21:56
Nerijau, negi tu pirktum dazoves uzaugintas nualintam dirvozemyje negu uzaugintas hydroponiniu budu? O butu taip - nualintas dirvozemis, rezultatas - darzoves mazytes,issigimusios, karcios ir pan. Auginimas zemeje tai tiesiog atsilikes tarybinis metodas, hydroponiniu budu GALIMA uzauginti kokybiskesnes darzoves, tiesiog to nelabai daro, kadangi viskas remiasi i kieki ir kaina, gamintojai/augintojai prisitaiko prie pirkeju, jei jie vistiek renkasi pigesnes darzoves, tai jiem tereikia gauti gera isvaizda ir dideli kieki. O kokybe tiesiogai priklauso nuo kiekybes. O ta hydroponika tai tik terpe saknims (rusiu yra daug, gali tiesiog saknys kabot ore ir ant ju purksti "vitaminizuota" vandeni), skamba gal ir negraziai, bet augalui nuo to tik geriau - maximalus deguonies kiekis, tik reikiamos medziagos, temperatura ir pan. Ir jei ta vandeni "vitaminizuosi" oragninem gerom trasom, auginsi veisles kurios orientuotos i kokybe o ne i kiekybe tai uzaugint galima superini sveika, skanu produkta. Tradicinis/tarybinis budas dar nera geriausias.
Organic 2008-06-13 22:23
Manau jei Lietuvoje pastacius tokius siltnamius, tada beveik nebereiketu visokiu atveztiniu darzoviu, bent jau sezono metu. Ir nemanau kad labai jau sunku butu igyvendinti panasu projekta, didziausia problema pinigai.
Anonymous 2008-06-13 23:20
"manau kokie 98% darzoviu kurias perkame yra uzaugintos hydroponiniu budu" "hydroponiniu budu GALIMA uzauginti kokybiskesnes darzoves, tiesiog to nelabai daro" ir dar to Organic: nu jei jau 15% uk rinkos tai jau Lietuvai visai to siltnamio uztektu... manau...
Anonymous 2008-06-14 00:29
Cia tos mano citatos del to nes nori pasakyti, kad pats sau priestarauju ar kaip? Taip, beveik viskas siais laikais auginama hydroponiniu budu, o ta kita citata kur parasei, kad galima uzauginti kokybiskesnes darzoves, tik nelabai tai daro, esme yra dar zodyje KOKYBISKESNES, t.y. naudojant organines trasas, maistingesnes veisles, kas yra brangiau, del mazesnio ir ilgiau derancio derliaus. Cia kaip ir su zole, grubiai tariant buna komercine ir nekomercine, t.y. vienu veisliu zydejimo laikotarpis ilgas, kitu - trumas pvz. 7-8 savaites ir 10-14 savaiciu, plius veisles, vienos uzdera daug bet prastesnes kokybes, kitos nedaug bet lb geros kokybes, ir jei perki is dyleriu tai nesitikek jokios geros sativos kuriai reikia ilgai zydeti ir buna maziau derliaus, nei kad trumpai zydinti indica ir parinkta veisle kuri duoda kuo didesni derliu. Taigi daugelis rukanciu zole galvoja kad tokia ji ir turi buti, gerai 'veza' tipo ir gerai, dauguma niekad ir nepabandys tikros geros organiskai isaugintos zolytes, nebent pats tai pasidarys. Na cia aisku ne i tema, pet siaip kaip palyginima idejau Cia kaip ir su darzovem, pirkdamas prekybos centre nesitikek gero produkto, viskas orientuota i kieki ir isvaizda. Tokia jau ta komercija.
Nerkashis 2008-06-14 21:27
Na aš būsiu senamadiškas - viskas kas dirbtina, chemiška yra nesveika. Ar sveikiau gert vitaminus, ar valgyt sveikas daržoves ir vaisius??? Neturiu kompetencijos ginčytis su HYDRO. Esu elektrikas, o ne chemikas ar agronomas. Kaip ten bebūtų drbtiniai dalykai prie gero neprives. Kodėl taip protestuojama prieš genetiškai modifikuotas kultūras? Čia mano nuomonė, prašom užginčyti.