Jau atliekami medicininės paskirties egzoskeleto "ReWalk" klinikiniai bandymai (Video)  (5)

Egzoskeletai yra viena įspūdingiausių technologijų, pamažu tampanti realybe. Jie vis dar tobulinami, tačiau sprendžiant iš šio reklaminę potekstę turinčio video, gamintojas "Argo Medical Technologies" jau dabar norėtų savo produktą pateikti plataus vartojimo rinkai. Su šiuo prototipu jau atliekami klinikiniai bandymai Izraelio Chaim Sheba Medicinos Centro Reabilitacijos Ligoninėje. Artimiausiu metu bandymai numatyti Olandijoje, Italijoje ir JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei ankstyvasis modelis gali tiek daug, galima lengvai įsivaizduoti tokio gaminio technologinę pažangą po kokių dešimties metų. "ReWalk" susideda iš lengvo diržais prie kūno pritvirtinamo laikančiojo karkaso, kuriame sąnarių vietose sumontuoti nuolatinės srovės varikliai, pakraunamos baterijos, jutiklių masyvas ir kompiuterinė valdymo sistema. Egzoskeletas glaudžiai prigludęs prie kūno - taip detektuojami viršutinės kūno dalies judesiai, kuriais inicijuojamas ir palaikomas robotizuotas ėjimo procesas. Gaminio vartotojai taip pat turi naudoti ramentus, kurie užtikrina papildomą stabilumą ir saugumą. 

"Argo Medical Technologies" demonstraciniame video parodytas 40 metų amžiaus komandos narys Radi Kioff, kurį kulka sužeidė į nugarą jam tarnaujant Iraelio gynybos pajėgose pirmojo Libano karo metu. 



(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)