Britanijos nusikaltėliams – mikroschemos po oda

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-01-18 16:55
paiimsiu ir ispjausiu su peiliu, kokios problemos?
Anonymous 2008-01-18 17:35
problema tame, kad ziuri per daug fantastiniu filmu
Anonymous 2008-01-18 17:42
RFID – galimas teroristų taikinys Lyg RFID lustai vairuotojo pažymėjimuose ir pasuose dar nepakankamai gąsdintų, Londono Karališkoji Inžinerijos Akademija teigia, kad vieną dieną teroristai galės iš toli perskaityti asmeninius duomenis ir su tinkama antena bei stiprintuvu susprogdinti bombą, kai šalia atsidurs konkretus asmuo. Neužšifruoti duomenys gali būti padirbti. Jau plačiai žinoma, kad neužšifruotus duomenis, saugomus RFID luste, montuojamame į pasą, bet kas gali slapčia nuskaityti su nuotoliniu skaitytuvu. Kaip parodė ACLU Black Hat konferencijoje anksčiau šį kovą, internete galima įsigyti tokio skaitytuvo dalių vos už 20$. Su skaitytuvu galima peržiūrėti visą RFID lusto siunčiamą informaciją: paso numerį; vardą; adresą; socialinio draudimo numerį; kur ir kada žmogus buvo, etc. Pasak Karališkosios Akademijos, galimybė panaudoti RFID daug pavojingesniais būdais buvo tik vienas pavyzdžių, kaip besivystanti technologija gali būti išnaudota ateityje. Ka jus dabar apie tai manot?
qazedx 2008-01-18 18:00
manau ateityje visi tokius dalykus turesim vienokia ar kitokia forma, svarbu kad butu uztikritas saugumas, o cia jau mokslininku reikalas. pagalvokit, pas tave imontuota mikroshema sujungta su lesiu akyje, galetu buti kaip mobilus telefonas ar kompiuteris, tarkim fiksuoja minciu signalus, akies judesius ir tt, beto yra mikrofonas kuris imontuotas prie vidines ausies, taigi, gali kadbetis kaip su mobiliu, abejoju, kad kas atsisakytu prie tokio dalyko papildomos gps funkcijos, kuri leistu orientuotis kur esi, o tai ir butu kas cia aprasoma, aisku galima diskutuoti, kad teroristui reiks pasiusti teisinga prgrama ir tavo smegenys iskeps, bet tam ir skirti gerieji mokslininkai, kurie sukurtu tokias mikroscemas kuriu bent kuri laika nenulauztu, beto paprastiem mirtingiesiem tai kelia nedideli pavoju, negalvokit kad kokiam binladenui rupit. PS aisku tokie dalykai ne po metu ateis...
Anonymous 2008-01-18 19:14
Kaip atskiri individai gal ir nerupim,bet jei nusprestu padaryt teroristini ispuoli,galetu vienu metu "isjugt" daug niekuo detu civiliu.
Harm 2008-01-19 11:52
ši tendencija galioja tik toms plaformoms, kur tie virusai apskritai veikia. ir dar kažkas aprašė teigiamą mikroschemų pusę. nu tai jo, bus teigiama pusė. o kita pusė bus ta, kad kažkas sėdės prie pulto ir stebės mus iš už debesies:-) mes (civilizacija) nespėjama paskui mokslą. mes nesame pajėgūs priimti tiek naujovių ir su jomis tvarkytis.
Anonymous 2008-01-19 16:06
Nori pasakyti kad RFID identifikacinese zymose virusai neveikia? Is pradziu atsakykyme i klausima-kas gi tie virusai? Is tiesu virusai yra programos,atliekancios kenkejiskus veiksmus. Jeigu RFID lygmenyje veikia paprasciausia programa,talpinanti asmens duomenis ir nuotrauka,vadinasi gali veikti ir bet kuri kita programa (su tam tikrais platformos apribojimais).
EIGIO 2008-01-21 12:15
Pratesiant futuristinę temą, jei dar bus taip kad galėtų čipas įrašinėti tai ką tu matai, ką girdi, ką jauti, užuodi ir galvoji ir dar persiųsti kitam asmeniui, kad geriau ir greičiau susikalbėtum, tai juokingai atrodo pasakymas, kad gali uždrausti elgtis, gali uždrausti kalbėti, bet niekas neuždraus galvoti. jau greitai.
enzim 2008-01-21 12:58
Na šios technologijos įidiegimas drųčiai prasilenkia su Žmogaus teisėm, o vakarų visuomenė gina šias teises kaip tigras savo grobį
Anonymous 2008-01-21 16:52
Manau kad zmonija su tokiom idejom greitai pati susinaikins. Realus ateities scenarijus- visiems zmoniems nuo gimimo yra implantuojama daugiafunkcine mikroshema,talpinanti asmens duomenis,nurodanti jo buvimo vieta bet kur zemeje,galinti "neutralizuoti" zmogu,siam atlikus neleistina veiksma. Uz visos zmonijos kontrole yra atsakinga viena institucija,kurioje didziausia itaka turi vienas arba keli asmenys. Bet kokia asmenine nuomone draudziama,zmonija praktiskai tampa vergais, tokia situacija pridengiama melagingomis sentencijomis,teigianciomis,jog pagaliau iveiktas karas,nusikaltimai,zmogzudystes. Kilus konfliktui tarp didziausia itaka turinciu asmenu,visa zmonija padalijama i itakos sferas ir zmones tarsi marionetes turi stoti i kova pries savo gentainius kovoje del valdzios. Prasideda treciasis pasaulinis karas, kuriame naudojami masinio naikinimo ginklai (branduolines,vakuumines,neutronines,termines ir t.t. bombos). Sitas karas zmonijai gali buti paskutinis... Atsizvelgiant i zmogaus prigimti,sis scenarijus,deja,atrodo pakankamai realus...
qazedx 2008-01-21 19:04
nelabai realus per ta vieta kur vadovauja vienas-2 zmones, taip nebutu tai saukia kovas del valdzios, beto, sunaikinimo mechanizmo negales implantuoti, gal kazka panasaus i blogu darbu detektoriu, bet ne automatini sunaikintuva.