Uždarytas vienas didžiausių piratinių P2P tinklų Lietuvoje  (42)

Po sėkmingų derybų su šalies interneto paslaugų teikėjais spalį uždarytas didžiausias Lietuvoje P2P bylų keitimosi tinklas – DC Hub‘as dc.meganet.lt, kuriame buvo viešai interneto vartotojams prieinama apie 100 terabaitų kūrinių kopijų, praneša Antipiratinės veiklos asociacija (ANVA).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Lietuvoje sukurto viešo DC Hub serverio meganet.lt, kuriam interneto prieigą teikė UAB „Dokeda“, be jokių apribojimų galėjo jungtis visi interneto vartotojai – serveris turėjo iki 3.000 narių visame pasaulyje. Dauguma jų – apie 99 proc. – nuolat keitėsi viešai prieinamomis nelegaliomis kūrinių kopijomis – šimtais tūkstančių filmų, muzikos kūrinių, žaidimų ir kompiuterinių programų.

Anot ANVA pirmininko Vyto Simanavičiaus, interneto paslaugų tiekėjai dažnai bando teisintis, kad, nebūdami specialistais, nežino, jog jų teikiamomis paslaugomis besinaudojantys vartotojai keičiasi nelegaliomis bylomis, nežino, kurie kūriniai saugomi autorių teisių. Tačiau, gavę įspėjimą iš kompetentingos institucijos, jie tampa tiesiogiai už tai atsakingi. Būdami informuoti, tiekėjai privalo kelių dienų laikotarpyje nelegalų tinklalapį uždaryti.

Per 9 š. m. mėn. ANVA iniciatyva jau uždaryta nemažai didžiųjų Lietuvoje veikusių nelegalias bylas talpinusių FTP ir P2P serverių: „B4net“, „Splius“, „Alfanet“, „Worldnova“, ir kt., taip pat apie 20 tokias bylas talpinusių tinklalapių; pašalinta šimtai tūkstančių GB bylų iš pasaulinių serverių, tokių kaip „RapidShare“, „MegaUpload“ ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (42)

Susijusios žymos: