Ar Sovietų Sąjungos siūlymas galėjo pakeisti XX a. istoriją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2009-07-09 03:14
nu tie ruskiai matosi vistiek savaip istorija interpretuoja, zinoma butu buve gerai kad 1939m. butu sudaryta antihitlerine sajunga. Tada ivykiai klostytusi mazdaug taip: sajungininkai sutramdo vokietija, tada ruskiai uzgrobia visa rytu europa, o gal ir dar didesne jos dali, tada butu ateje amerikonai ir taip ruskiam dave i kaulus kad dar ir dabar niekaip jie nebutu atsigave ir kaip koks mazas sunytys kiauksetu po kojom, visas ruskynas butu padalytas ir nukenksmintas, tai va taip vat butu buve ir tai butu buve tikrai GERAI!
T 2009-07-09 08:21
O paskui Stalinas būtu pasiūlęs išlaisvinti Vokietiją nuo fašistinių okupantų, paskui Prancūziją nuo buržujų, o galiausiai jei pasisektu pultų JK, JAV ir kitas valstybes.
nerimas 2009-12-11 13:45
Mešlinukas, nežinau girdėjai tu ar ne, bet lietuviai atskiro Hitlerio dekreto buvo prilyginti slavams už tai, kad atsisakė kartu pulti lenkus ir neformavo SS būrių (tie kas save vadino ss'ininkais lietuvoje buvo tik atskalūnai - valstybė ir valdžia jų nerėmė). Taip kad dabar tu būtum baigęs tris klases, mokėtum padeti savo parašą ir skaičiuoti iki šimto, bei artum kokioje nors urano ar druskos kasykloje. Tu geriau žiūrėk ne į SSRS ar Vokietijos subinlaižius, bet į tuos, kurie sudėjo galvas kovodami ir su vienais ir su kitais. Ir nors man taip pat kyla pavydas žiūrint į žydus bei izraelį, tačiau tenka pripažinti, kad kaip tauta jie yra viena iš stipriausių pasaulyje tiek finansiškai, tiek, kaip bebūtų keista ir slaptųjų tarnybų bei karinio pasiruošimo atžvilgiu. o savo hail Murza paasidėk į kamputį ir eik atitarnauk bent tuos ę mėnesius privalomų mokymų
lightfire 2009-12-11 15:54
jam ne atitarnauti, o pasedėti lukiškėse porą mėnesių ne pro šalį būtų - gal atvėstų naciukas
ACHMABINEDZADAS 2009-12-11 20:44
Keistas tas straipsnis,ar ne pats Stalinas atrišo rankas Hitleriui pasirašydamas taiką? Man naciai ir komunistai vienodi,ir vieni ir kiti turėjo lagerius,kartais pasimainydavo žydais, per daug garsiai kalbantieji greitai dingdavo. Ir vieni ir kiti turėjo nesveiką pasaulio viziją. Skirtumas tik vienas - tautybė.
okta 2009-12-12 16:21
Įdomus straipsnis, bet vėlgi spekuliacijos "kas būtų jeigu būtų".
Gytis4.2 2010-01-11 19:37
Nusisnekejai ir stipriai. Amerika buvo nelabai pajegi taip lengvai Rusija nugalet, ypac viena. Tik po karo ji eme dominuot kaip super valstybe. O kas liecia Stalina ir Hitleri, tai ju abieju uzmojai ir politika mums buvo nepalankus. Hitlerio gerbejai tikri kvailiai jei mano, kad fiureris su lietuviais butu elgeses kaip su savais, neva tai arijais. Naciai naikino zydus, komunistus ir kt. atmatas, cia musu interesai sutapo, bet mano prieso priesas nebutinai yra mano draugas.
mental1ty 2010-01-12 16:48
Bet Hitleriui reikėjo tuo metu sąjungininkų, tai nemanau, kad taip iš karto pultų lietuvius naikint.
Arns 2010-01-12 16:52
Sąjungininkų jiems(naciams) nereikėjo, bet kadangi vyksta karas, buvo galima kai kurias valymo akcijas atidėti, būtent todėl pvz Lietuvoje "veikė" LAF'as.
Talkatif 2010-04-10 01:40
O tai kas tamstai trukdo laimingai įsidarbint germanų viešnamiuose? Šalys jų klesti. Viešnamių pilna. Lietuvių genocidas buvo pradėtas vokiečių kryžiuočių. Sunaikinta visa turėta kultūra. Ne sovietai tai pradėjo. Jie tik perėmė kryžiuočių ir sulenkėjusiu pisbajorių darbus. To pamiršimas mankurtizmu vadinamas. Tik kalė iš pašaukimo gali svarstyt, kas geriau, - ar slaviškas į burną, ar arijaus į analą. Lietuviai mes, o ne kalės. Mūsų broliai prūsai, žiemgaliai, sėliai, latgaliai ne tam galvas padėjo, kad parsidavinėtumėm jų žudikams. Ne tam kuršiai atmušinėjo ir plėšė vikingus, kad dabar žemes jų bankams užstatytumėm. Pietuose ir rytuose irgi mūsų broliai pražuvo. Likom tik sauja vidury buvusių valdų su artimiausiais kaimynais išprievartautais latviais. Tiek slavams, tiek germanams mes tesam akmuo jų tarpusavio vaidų kely.
Talkatif 2010-04-10 02:20
Pritariu. Ypač dabar, kai pasaulis pradėjo spaust sovietų palikimo perėmėją Rusiją dėl praeities genocido, jai labai patogu išsitraukt pletkų lygio "slėptus dokumentus". Labai jau įdomu kogi jau jie buvo slepiami net 70 metų? Ai ai ai, sovietai norėjo būt gerais, bet nepavyko. Jie nekalti, aplinka kalta. Taip taip, tiesiog netyčia taip išėjo, kad per žmones pervažiavo sovietinis genocidas. Šitam straipsny labai gražiai išdidūs britai sulindo Rusijos imperijai subinėn. Už dyką šitie tai tikrai taip nedaro. Kokia to kaina bus? Kad karas bus žinojo visa Europa net kelerius metus prieš. To laikmečio spaudoje aprašyta tai aiškiau nei aiškiai. Kad sovietai kąs stambų kąsnį irgi daug akivaizdžių ženklų labai aiškiai matom iš šiandien. Tiek nacistinė, tiek fašistinė mašina sukosi beprotiškai ir traiškė žmones be jokių skrupulų. Mum jokio skirtumo kuris psichas kaltas. Mums skaudėjo ir vis dar skauda. Dėl varymo ant rusų. Kodėl pamirštat, kad Stalinas, tikroji pavardė Džiugašvilis, atėjo iš Gruzijos? Kad karjerą pradėjo ne vien varymais ant carinės valdžios, bet ir bankų, traukinių plėšimais, žmogžudystėmis. Kad labai daug sovietų politikų ir vadukų buvo žydų kilmės.
enzim 2010-04-10 02:55
Man tai keista, kad besidomintys naci7 istorija neatsimena Hitlerio rasin4s teorijos planų rytų tautų atžvilgiu. Juk pagal nacių teoriją lietuviai buvo labiausiai užteršti slavų genais ir mažiausiai tiko asimiliacijai, todėl buvo planuojama 60 % lietuvių paleist per kaminą, 30% pasiūst įsavint Sibirą, o pasiliktus 10% tarnų asimiliuot.
sabotan 2011-03-20 11:58
Idomu kaip rusai juos butu apginklave kai per ww2 vos 2 zmonem kliuvo po 1 sautuva
jordanbn2 2015-12-28 23:04
rusai ir taip buvo pasieni nemazai sutelke kariuomenes, Pries puolant vokieciu agentai sugadino visas komunikaciju linijas, kuriu dauguma buvo laidines. O prigasdinti valymu rusu karininkai bijojo ir pirsta pajudint be tiesioginio isakymo. Taigi gynyba buvo gana desperatiska ir apsupti kariuomenes daliniai greit pasidave. O del sutarties tai aisku kad britai nepasidave provokacijai, kurios deka butu dominaves europoje stalino rezimas. Lenkija tiesiog buvo netinkamoj vietoj.. Aisku kad nusilpus vokietijai o rusam uzemus lenkija, stalinas nebutu apsiribojes tik lenkijos uzgrobimu. Kadangi europa nebuvo pajegi kovoti nei su vokietija nei su rusija jiems beliko juos sukirsinti. O po to jau kaip reikiant pristabdyti abieju agresija