Energetikos svertus – liaudžiai!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

3y6ac 2008-10-23 14:56
superinis planas bet oj kiek biurakratijos ir monopolistu cia reikes apeiti.
Anonymous 2008-10-23 15:59
Tarsi antra birza bus
elektrikas 2008-10-23 16:17
Elektros rinka ir dabar veikia biržos principu http://en.wikipedia.org/wiki/Electricity_market
Anonymous 2008-10-23 16:33
planas tai planas, taciau reikia but realistais saules energija lietuvoje ??? manau be shansu, uztenka pasiziuret statistika geru giedru dienu + dar praktishkai reikia atmetsti ziemos sezona ir po viso to gaunasi pishhhh. Vejas ... berods apstacius visa LTU malunai pasigamintumem tik 1/3 + ishnaikintumem skraidancius gyvunus... ir vel pish.... Geoterminiai ir vel pas mus be shansu... na kaip ir tiktu vanduo galbut biomase...
elektrikas 2008-10-23 17:34
Visur kur tinka vietinė biomasė, ten tinka ir Saulės energija fundamentaliu požiūriu. Prietaisai surenka daugiau energijos negu augalai per tą patį laiką, nebent kistum miškus, kurie yra sukaupę Saulės energijos iš anksčiau, bet čia nėra gera išeistis, miškai visteik nespės augti greičiau negu deginsi. Saulės energijos efektyvumas Lietuvuje yra panašiai kaip Vokietijoje, kuri šiuo metu yra dižiausia Saulės energetikos rinka pasaulyje. Teoriškai išsprendžiama, bet praktiškai tam nėra pinigų nes juos galima panaudoti efektyviau, pvz.: LEO dividendams.
lukassal1 2008-10-23 18:20
elektros tinklai veis kai p2p programos duomenim keistis,ir tai bus is ties saunu ir perspektivu visom salim net ir lietuvai.
Anonymous 2008-10-23 18:34
Čia pacituota ištrauka iš "Klimato kaitos" konkurso, kurį organizavo šiais metais Danijos ambasada . Yra sukurtas įrenginys, kuris bet kokios rūšies šilumos energija gali (apie 82 procentus) konvertuoti į galutinę elektros energiją. Tai naujo tipo buitinio šaldytuvo dydžio įrenginys (turi patentą), kuris naudodamas bet kokios rūšies šilumos energiją (temperatūra apie 90 C) gauna elektros energiją (10 kW galios,kintamos srovės). Jis veikia dviejų susisiekiančių indu sistema pagal Carnot ciklus. Įrenginio veikimo principai nepažeidžia hidrodinaminių, termodinaminių ir mechaninių judesio principų. Šis įrenginys yra pilnai izoliuotas, nuo išorinės aplinkos bei yra kompaktiškas (lyginant su išgaunama energija) ir nereikalaujantis papildomo aptarnavimo (veikia uždara sistema). Bet svarbiausias jis neteršia gamtos, nes dirbamas žemose temperatūrose, neišmeta į atmosferą pavojingų oksidu (NO2, SO2 ir t.t.) ir neatiduoda aplinkai nesunaudotos įrenginio šilumos. Su šiuo įrenginiu vartotojas, laisvai pasirenka energetinius šaltinius - kurą (kietas, skystas, dujos) arba natūraliai gaunamą šilumą (žemės sukaupta, saulės ir pan.), kur po to pagal savo poreikius paverčia norima energijos rūšimi. Kiekvienas vartotojas turėdamas minėtą įrenginį, bus suinteresuotas taupyti dėl dviejų priežasčių:  Vartotojas energetinius šaltinius (nesvarbu kokiame pavidale) galės sandėliuoti ir naudoti pagal poreikį t.y. turės galimybę taupyti;  Valstybė, įvertinusi naudojamo energetinio šaltinio padaroma gamtai žalą, kiekvieną vartotoją galės skirtingai apmokestinti priklausomai nuo jo vartojamo energetinio šaltinio, kas skatins naudoti mažiau gamtai įtakos turinčius energetinius šaltinius. Apibendrinant galima teigti, kad ne gamintojas-tiekėjas, bet vartotojas, turėdamas įrenginį ir plačias energetinių šaltinių pasirinkimo galimybes, taupys energija, nes „sutaupyta energija mažiausiai kainuoja“. Tuo pačiu, vartotojas taupydamas energija, tausos gamtos išteklius ir stabdys klimato kaitą. Spręskit patys ką su šią informacija padarė Danijos ambasadą.........
Anonymous 2008-10-23 20:15
jei butu toks irenginys ,tai bebebutu isvis zemej problemu del elektros..tsakant its too good to be true
Otto 2008-10-23 21:37
Manau, kad čia aprašytas termosifoninis šaldytuvas, jam priskiriant tokių fantastiškų savybių. Karno dėsnį manau, visi žino, tik kaip jį pritaikyti šiluminės energijos konvertavimui į elektros, dar 50 Hz? Graži pasaka.
ilgasrimas 2008-10-24 08:47
Pagal straipsni megina ipirsti pasauliui nepriklausoma energetika.Kitaip tariant "free energy for all".Klausimas tik ar jiems tai iseis ipirst.Juk zmones siais laikais yra buki o jaunimo moko buti vartotojais o ne gamintojais.
wilkas 2008-10-24 09:51
Man rodos bus tas pats, kas su galimybe savarankiskai gaminti dyzelina - savo reikmems galesi gaminti, o norint parduoti - monopolistu spaudimas, akcizai ir t.t.
ilgasrimas 2008-10-24 12:30
Man uztektu energijos ir savo reikmems.Jeigu tik nereikia moketi uz siluma,elektra ar benzina,man to uztenka.
wilkas 2008-10-24 12:35
jei lesu sutaupysi tik tiek, kiek savarankiskai gaminama energija bus pigesne uz pirktine, tai manau tokios individualios irangos pirkimo ir eksploatacijos kastai neatsipirks - vistiek bus pigiau pirkti energija kad ir is atsinaujinanciu saltiniu "fermos" is monopilistu, nei statytis kazka paciam
ilgasrimas 2008-10-24 15:45
uzburtas ratas ar ne?perki is monopolistu kilsteltomis kainomis ir dejuoji,jei gamini pats tai dejuoji del aukstos aparato kainos.Bet vat toks idomus faktas.Generatoriui pakeisti tereikia tik sepetelius ir guolius.Sepetelius dazniau o guolius reciau.Sitie dalykai nera brangus.Brangiausiai yra isigyt pati generatoriu.Is to iseina kad ne exploatacija sues didesnius pinigus o isigijimas.Kadangi ner didziules konkurencijos gamyboje tad ir kainos iskeltos.Pradetu masiskai gamint tai ta kaina ir slepteltu.Antras dalykas,priklausomybe nuo energetiku man asmeniskai nepatinka.Pakels kainas ir mokek.Jau siemet mokesiu asmeniskai uz siluma tais 40 % brangiau.Ir niekur nesidesiu,isjungt neisjuns nes "isbalansuos sitema" (dar vienas mitas sukurtas liaudziai mulkint) o moket turesiu.Ir jei ateityje dar labiau kainos kils vistiek turesiu moket.Ir kol kels tol mokesiu.Visi mokes.O nuosavas generatorius pagamina tiek kiek reikia ir vis ta pacia savikaina kuria diktuoja paciu generatoriu prieziura ir remontas.
wilkas 2008-10-24 21:50
generatoriaus islaidos tai mizeris. Pvz., naudojant saules energija, sauletu metu reik sukaupt energija, kad galetum ja naudoti nakti ir nesauletom dienom. O kur deti sukaupta energija? Akumuliatoriai brangus ir neilgaamziai.
Anonymous 2008-11-07 18:04
Jei pats toks gudrus, tai ko neprisidedi prie šių monopolistų? ;] O dėl tos nemokamos energijos (kaip diskutuojama kitoje temoje) - pavyzdys: esu apskaičiavęs, kad pagal mano valandinį tarifą labiau apsimoka samdytis namų tvarkytoją, nei pačiam plauti grindis, pjauti žolę ir t.t.. Taigi, man tinka mokėti už tokias paslaugas, kurios galbūt tau yra "free". Be abejo, jei žolytės pjovimas būtų mano hobis, gal ir netiktų.