Internete gali iškilti Didžioji rusų siena  (20)

Rusijoje rimtai svarstomi pasiūlymai saugumo sumetimais milžiniška „ugniasiene“ atskirti šalies virtualią erdvę nuo išorinio interneto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau apie būtinybę apginti Rusijos interneto vartotojus nuo „išorinio pavojaus“ buvo pareiškęs Rusijos ryšių ir masinės komunikacijos ministras Igoris Ščiogolevas. Pasak jo, rusiškojo pasaulinio tinklo segmento apsauga nuo „vidinių ir išorinių destruktyvių poveikio priemonių“ yra svarbus valstybės IT politikos uždavinys.

Dabar pritarimą šiai idėjai išreiškė Rusijos programinės įrangos kūrėjų asociacijos „Russoft“ prezidentas Valentinas Makarovas, skelbia „Compulenta“. Jo teigimu, didelio masto projektas, kuriuo būtų siekiama sukurti Rusiją nuo likusios interneto dalies atskiriantį šliuzą, atsieitų šimtus milijonų dolerių ir truktų iki 10 metų. V. Makarovas mano, kad jei tokia nacionalinė ugniasienė būtų sukurta, „visai nebūtinai“ ji būtų naudojama Rusijos interneto vartotojų laisvei apriboti.

V. Makarovo teigimu, jis dar nėra aptaręs tokio projekto įgyvendinimo galimybės su „reguliuojančiais organais“. Anot jo, turėtų būti parengtos tarptautinės taisyklės ir standartai, kurie leistų priskirti vienokios ar kitokios informacijos šaltinius prie visuomenei pavojingų kategorijos, o nacionalinio interneto tinklo valdymas turėtų remtis valstybės ir visuomenės dialogu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: