Konstruktorius robotą sukonstravo iš seno plaukų depiliatoriaus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-01-12 17:10
Idomi ziurke Raizyt saules pradejo gale video
Anonymous 2009-01-12 19:27
kai draskos gyvate
Anonymous 2009-01-13 08:20
Keistai, bet betkoki suda jau pradeda vadint robotu. Na tai as vaikui irgi radijo bangom valdoma masiniuka padovanojau, vazineja lygiai taip pat, sukdama posuki parodo ir t.t. kodel neraso ant dezes robotas ? na o siaip , smagiai atrodo ir tikrai panasus i ziurke
Vytautas 2009-01-13 09:46
Skirtumas vienas ir esminis. Jūs vaikui nupirkot radijo bangom valdomą mašinuką, o čia sukonstravo pats iš detalių atliekų. Tad, kad ir kokios jo funkcijos, jis visų pirma negali būti lyginamas su serijinės gamybos žaisliukais, o antra - robotas apima labai plačią sąvoką. Tačiau tokios istorijos būtent ir yra tikrasis technologijų populiarinimas, parodantis, jog net paprastomis galimybėmis galima pasidaryti įdomų žaisliuką. Dabar Lietuva patapo prekybos kraštu - kam daryti, jei galima nusipirkti? Vat todėl mes ir atsilieam nuo japonijos ir kitų pažengusių šalių, kur daugelis nebijo daryti kad ir visiškai paprastus žaisliukus, tačiau daryti savom rankom. Per tai ateina suvokimas, patirtis, žinios....
Anonymous 2009-01-13 15:21
to Vytautas: Nu nereikia taip graudziai piesti, kaskada ir mes konstravom tokius vaziuojancius dalykus bureliuose. Siais laikais viskas tik supaprastejo, bet robotais niekas tikrai nevadindavo. Todel prasau nereikia vaziduoti taip juodai visko. Man tik juokinga buvo, kad robotais viska pradejo vadint.
Anonymous 2009-01-13 15:51
Kodel viska ? Tai tada sita daikta kuri padare is seno buitinio depiliuotojo tai cia iseina pagal tave tas pats depiliuotojas tik jis pats vazineja. O tai tada kaip pati procesoriu vadini ? tranzistoriumi ?
Vytautas 2009-01-13 15:58
Jūs konstravot, o jūsų vaikai? Kiek dabartinio jaunimo, vaikų sugebėtų tai padaryti? O ar jūs pats tą sugebėtumėte? Mūsų tikslas nėra nušviesti tik naujausius ir rimčiausius pasiekimus - žymiai svarbiau skatinti susidomėjimą. Idealu būtų, jog skaitytojai, kurie gali padaryti kažką geriau, tą padarytų ir atsiųstų mums vaizdo įrodymus. Ir jei tai taptų kasdienybe, tada tai vadintume žaisliukais ar kaip kitaip. Kol kas niekas nepasigyrė geresniais savos gamybos "robotais"
Anonymous 2009-01-13 17:10
Niu taigi radio bangomis valdomas depiliatorius Robotas kuris pats savarankiskai, be niekieno pagalbos gali atlikt tam tikrus, uzprogramuotus veiksmus, judesiu etc. Ar as klystu ?
Vytautas 2009-01-13 17:17
Pihas 2009-01-13 17:37
Nepagaunu parasmes tokius daryti, jeigu noras yra jau geriau daryti radio bangomis valdomus modelius ir ten pritaikyti savo programavimo zinias... Pvz maniskis lubu plokstes 4vnt. ~5 LT rezultatas: (Nuotraukos prastos kokybes nes neturejau po ranka fotiko tai dariau su telefonu, padariau budamas 15...) Ir tobulinti gali kaip nori sviesos diodais apkarstyti kaip kaledine eglute uzsimesti slides taigi ziema isimesti garsiakalbi su kulkosvaizdio garsu.... Sudauzai ir negaila Aisku tokia smulkmenele dar reikia Licio polimueru akumuliatorius (LiPo) Trifazis variklis, Aparatura (Siustuvas Imtuvas), Mini Servo mechanizmai (Galima ir su standariniais bet jau mase...) Ir niekaip nesuprantu kaip zmones gali daryti "sumo robotukus" su mikro valdikliais... Brezinuikai jeigu kas uzsimanys daryti http://www.amjd.ch/vertigo.php
Vytautas 2009-01-13 17:49
Super!!! Va, to mes ir norėjome - kuo daugiau tokių pavyzdukų, tuo didesnis paskatinimas kietiems tuom užsiimti. O kaip jo skrydis? Gal video medžiaga yra?
Pihas 2009-01-13 19:28
Mano uzima 600mb nlb turiu laiko dabar abdoroti/karpyti ji, tai via cia kito zmogaus http://www.youtube.com/watch?v=BbKZjxMX ... re=related (Youtube): http://www.amjd.ch/dossier/modeles/vert ... tigo_2.wmv (Wmv formato video) tik mano netoks manevringas, nes atsisakiau kilio... papildomas svroris o naudos is kilio nedaug (Pakylant su vaziuokle krypties reguliavimui ir ore posukiui, bet ore man asmeniskai patogiau naudotis eleronais nes naudojantis kiliu modelis iskart zemeja). Beje pamirsau parasyti kad Trifazio variklio kuri turiu keliamoji trauka buitiskai snekant ~ 700 g , Is ju isnaudojau virs 300g tai lieka viskiem niekuciam netaip jau ir mazai
Vytautas 2009-01-13 19:39
Nu žinot, man kaip niekad tuo neužsiminėjus, atrodo įspūdingai O čia viskas savarankiškai daryta ar kokio būrelio globoje? O nebūna Lietuvoje kokių lenktynių ar šiaip varžybų su modeliais?
Pihas 2009-01-13 20:17
Seniau lankiau avia modeliavimo bureli: sklandytuvai, lektuvai, laivai, masinos... Ta modeli butent dariau namuose, namu salygomis laisvu laiku... "O čia viskas savarankiškai daryta ar kokio būrelio globoje?" Tam ka darydavau burelyje reikedavo specialios medionos "balzes" kuri auga ten kur dregna, pvz atograzu miskuose (Ir ja gaudavau is burelio nes tai labai brangi mediena) ir cia kalba eina apie skalndytuvs... namuose nerasi tekinimo, grezimo stakliu, "slifavimo", ortraukes. Paskutinis modelis kuri padariau buvo 3 metru mojo (Sparnu ilgio) su spranuose padarytais oro stabdziais kad butu leggviau pataikyti ant taikinio per varzybas. Kuo sparnai ilgesni tuo modelis stabilesnis ir lenviau valdosi aisku ir gali ilgiau isbuti ore. Pats liemo buvo is anglies pluosto ir stiklo audinio sparnai balziniai ... Aisku, kad darydamas tardavausi ieskodavau lengviausio sprendimo klausdavau patarimo... Buvo kitu modeliu kur galima paziureti kaip issprendziama viena ar kita situacija kur pasisemti ideju, bet pats darbas vyko savom rankom. O nebūna Lietuvoje kokių lenktynių ar šiaip varžybų su modeliais? Varzybos vyskta labai ivairiai ir ziurint ko, jei kalbeti apie sklandytuvus tai yra klases (Pagal sprano profli), amziaus grupes. Paciu varzybu tikslas uztempus sklandytuva su lejeriu i tamtikra auktis (Lejerio ilgis nustatytas negali imti ilgesni trumpesni, lejeris tai trosas/zylka kuriuo sklandutuvas uztempiamas zmogaus/iu stovincio ant zemes) turi issilaikyti ore 10 minuciu uz tai tau eina taskai jeigu virsiji 10 min minusuojasi toliau turi nutupti prie savo koju ant esancio taikinio uz kiekviena metra nuo tasko skaiciuojami taskai... jeigu nutoli nuo taikinio atrodo virs 10 metru nepamenu gerai, gauni 0 Kad issilaikytum ore 10 minuciu turi stebeti aplinka pauksciai kur sukasi kur miskas kaip juda oro sroves zinoti ieskoti terminiu oro sroviu kurios kelia modeli ir t.t. Varzybos vykdavo ir bet lietu ir bet 3-4m/s veja ir austesni tada tiesiog esme islaikyti modeli pries veja kiekvienas posukis tavo modeli gerokai nubloskia ir prarandi auksti... Sklandytuvu varzybos vyskta daug kur iskyrus Klaipeda pvz Panevezy, Alytuj, Seduvoj, Vilniuj... Su tokiu kaip kad fotkej varzybu Lietuvoj nelabai zinau ,taip su draugais for fun... esme tokia kad ant vieno modelio uodegos prikabinama juosta o kitas modelis ja turi nukirsti ir tai vadinama oro kautynemis. Dar yra vidaus degimo modeliu bet tokiose neteko dalyvauti ten savardbi modeli pilnai labai sudetinga rasti visi pirktiniai ten akrobatiniai triukai ir t.t.
kionig 2009-01-13 23:38
"Ir niekaip nesuprantu kaip zmones gali daryti "sumo robotukus" su mikro valdikliais... " Ir ko cia nesuprast ? Tai kaip hobis kaip ir RC modeliavimas
Anonymous 2009-01-14 13:34
turejau kazkada softa Judanciai mehanikos daliai projektuot ir patikrint kaip veikia (kinematika). nebeatsimenu pavadinimo gal kas zinot ?
tomechek 2009-01-15 01:23
Lietuvoje taip pat yra entuziastu, ir tikrai nemazai. Stai pavyzdziui jau mineti minisumo robotai http://blog.elektronika.lt/robotai/2007 ... obalt2007/ (ziurekite video). 3kg sumo robotai http://www.balticrobotsumo.org Yra ir straipsniu lietuviu kalba, kaip pasigaminti robota http://www.elektronika.lt/theory/theme/271/7797/ http://www.elektronika.lt/projects/theme/162/13231/ O cia mano zaislai http://www.youtube.com/watch?v=RKuhuApqx1s (dar nebaigtas) http://www.youtube.com/watch?v=HnlFZ20WXgc (siemet bus 3m aukscio) Daugiau pamatysite ateje i FiDi šventę balandžio 4d (www.fidi.lt)