LANVA atskaita apie kovą su „Lietuvos piratais“: nuo įrašų konfiskavimo iki pirmos stambios bylos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-01-22 00:57
LANVA jokios naudos negaus paduodami į teismą linkomaniją, nes linkomanija, kaip JAULER rašė, savo serveriuose autorių teisėmis saugomų duomenų neturi. Jie turi tik nuorodas, kur gauti tuos failus. LANVA turėtų pasimokyti iš istorijos, kai ThePirateBay buvo apkaltintas tais pačiais nusikaltimais, bet net tarptautinės organizacijos nieko nepešė. Na, o jeigu LANVA laimėtų bylą, tada reikėtų eilinį kartą pamastyti, kas dirba mūsų teismuose.
Anonymous 2009-01-22 01:08
Buvo ikurta ANVA (Antipiratines veiklos asociacija) , tada savo veiklos rezultatai pasiprase leituvisko vado LANVA (Lietuvos Antipiratines veiklos asociacija). Linkomanijos savininkas gudriai sumaste ir nusipikro domena, del kurio LANVA net i teisma kreipesi. O vietoj LANVA zodzio atodarius tinklapi buvo necencuzinis sakinys paarsytas angliskai, teismas gal tik ji ir galejo pasalinti
Anonymous 2009-01-22 03:31
O siaip tai nemanau, kad uzdaris LM ir to visai nelinkiu
Anonymous 2009-01-22 03:32
Ne necenzurinis, o tiesiog rase si opozicini teksta: "This is how it works. Whatever you sink, we build back up. Whomever you sue, ten new pirates are recruited. Wherever you go, we are already ahead of you. You are the past and the forgotten, we are the Internet and the future."
Anonymous 2009-01-22 09:51
Palaikau linkomanija. Laikykites vyrai, nepasiduokit, nes be jusu visai bus blogai.
Anonymous 2009-01-22 12:04
Kotais man rodos, kad pakibs ta byla ir nieko gero nesigaus:)
sz520qm 2009-01-22 14:22
Arba greičiau LANVA papirks teisėjus ir laimės bylą.
Pumper 2009-01-22 14:50
Tegu pirma Lietuvoj padaro tos intelektinės nuosavybės kainas litais, kiek JAV doleriai kainuoja. Dabar visiška nesąmonė, kad lietuviai turi mokėti (ir dauguma kitų valstybių) 3-4x daugiau už tą patį daiktą, kai uždirba 4-5x mažiau, todėl visiškai natūralu, kad piratavimas taip paplitęs.
Anonymous 2009-01-23 09:02
Jei pirkau tarkim CD - juk galiu ji duot paklausyt draugui, ar ne? Juk joks istatymas to nedraudzia... O kaip perduoti tai draugui istatymas numato? Ar turiu fizini diska perduoti, o gal galiu jo el.kopija? Juk ir atsargine kopija pagal visus istatymus galiu pasidaryt to savo disko... Isivaizduokim, kad visi linkomanai tiesiog susitinka kokiam norts parke ir duoda vienas kitam paklausyt CD, paziuret DVD filmu, apsikeicia ir issiskirsto.. jokiu pinigu, jokio atlygio - apsikeicia, ir issiskirsto. Operatyvininkai suaorganizuoja pasala, sulaiko, patikrina - jokiu pinigu nerasta (niekas nepardavineja), pas visus tik originalus diskai arba legalios kopijos... Kaip nubaus? Tai kur isnyksta nebauzdiamumo riba pereinant nuo fizinio prie elektroninio apsikeitimo? Manau del siu paradoksu labai sunkiai sekasi laimet bylas tiems kaltinantiems piratavimu.
Pumper 2009-01-23 10:08
logika, tame ir yra skirtumas, kad fizinį diską kai duodi, tai jo nedaugini, o tiesiog savo daiktą paskolini, o kai siunti iš LM, tai siunti iš žmonių, kurie gyvenime nėra matę to fizinio disko ir patys atsisiuntę jau gal šimtatūkstantinę jo kopiją. LM bet kokiu atveju tai negali nubausti, nes ne jie iš savo kompų platina nelegalius failus ir nenubaus tų, kurie ją atsisiunčia, bet labai lengvai gali užlaužti visus uploaderius, nes jie nelegaliai platina failus, kurių patys nenusipirko ir tai daro žalą intelektinei nuosavybei. Buvo gi kažkada bylą iškėlę užsieny kažkokiai moterėlei, kuri atsisiuntė muzikos (kiek atsimenu) ir paliko ją uploadinti, tai gavos taip, kad jai priteisė sumokėti $200k žalos.
Anonymous 2009-01-23 14:30
Mano nuomone kad tai yra visiska nesamone. Man labai idomu kaip gali zmones kuriems nuo algos lieka tarkim ~200 Lt kazka nusipirkti? Kazkas rase jog uzsienyje zmones uzdirba ~4 kartus daugiau nei Lietuvoje, tai galbut jie gali sau tai leisti. Manyciau jog piratavimas puiki iseitis maziau uzdirbantiems zmonems. "Lanva" tai uzdraudzia ir nezinia kodel dar uzdeda baudas zmonem kurie net nezino is ko siunciasi. Gal ju tas failas jau 1000 kopija yra, tai tiesiog nesamone. P.S man patiko posakis jog viena saita uzdarys o penki atsiras. Lanvai tikrai bus daug darbo juos visus isgaudyti.
Anonymous 2009-02-01 19:27
lietuvoje ira istatymu spraga del disku kpijavimo del to tokios nesamones ir vyksta...