LANVA atskaita apie kovą su „Lietuvos piratais“: nuo įrašų konfiskavimo iki pirmos stambios bylos  (32)

Pernai iš rinkos pašalinta per 93 tūkst. vienetų CD ir DVD laikmenų su nelegaliais muzikos, filmų įrašais bei kompiuteriniais žaidimais, buvo patikrinta 141 įmonė, uždarytos 7 diskų dubliavimo gamyklos, praneša Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija (LANVA).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turgavietėse, nuomos punktuose ir kontrabandos procese konfiskuotuose diskuose rasta apie pusė milijono neteisėtų kūrinių, iš kurių 65 tūkst. DVD diskų buvo atgaminta apie 300 tūkst. neteisėtų filmų kopijų. Bendra šių kūrinių rinkos vertė teisėtomis kainomis viršija 10 mln. litų, tiek žalos būtų padaryta teisių turėtojams, jei ši produkcija būtų patekusi į rinką.

2008 m. LANVA iniciatyva buvo uždarytas rekordinis kiekis Lietuvoje veikusių nelegalias bylas talpinusių FTP ir P2P serverių: „B4net“, „Splius“, „Alfanet“, „Worldnova“, ir kt., taip pat apie 20 tokias bylas talpinusių tinklalapių; pašalinta tūkstančiai terabaitų bylų iš pasaulinių serverių, tokių kaip „RapidShare“, „MegaUpload“ ir kt.

Be to, „Verslo žinios” rašo, jog LANVA jau ruošia dokumentus teismui ir planuoja bendrovei, administruojančiai tinklalapį linkomanija.net, pateikti 0,5 mln. Lt ieškinį žalai atlyginti. Asociacija kaltina bendrovę nelegaliu intelektinės nuosavybės produktų platinimu.

„Linkomanija.net bus pirma didelė byla, kuriai kruopščiai rengiamės, nes bus sukurtas precedentas”, - teigia LANVA pirmininkas Vytas Simanavičius.

Anot jo, Lietuvoje vartotojai taip pat gali būti baudžiami už nelegalių kūrinių kopijų siuntimąsi. „Teisiškai galime atsakomybėn patraukti visus, kurie neteisėtai siunčiasi muziką ir filmus”. Tačiau jis pripažįsta, kad prieš vartotojus griausmingų bylų neplanuojama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)