Naujas šviesos diodas leidžia tikėtis greitos "lempučių karų" pabaigos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-01-30 15:05
Kinieciai daug pigiau pardavineja ir gali is ju pirkt simtais vienetu uz 10 lt, tik beda ta ka jie daro, bet patys nezino ka, t.y tik zinoma itampa, o visokie ryskumai ir kiti parametrai unknow. Beje is tu 100 vienetu buna mazdau nuo nuo 4 iki max 10 blogu diodu, ziurint kokia partija pasitaiko. O jei ka domina ciurku pigus gaminiai tai galima rasti cia visko http://www.dealextreme.com/
tvset 2009-01-30 15:27
paciu metu pasirode is patobulinimas......
Nightbringer 2009-01-30 16:35
Tikuosi greitai visos lemputes bus pakeistos... P.S: sumažins anglies dioksido...
Anonymous 2009-01-30 16:52
Kiek teko analizuotis LED ir liuminescensines lempos (T5) n.k. toks pat. LED ekologiskesni, ilgaamziskesni, taciau gerokai brangesni. Perejimas ivyks tada, kai uz padoria kaina galesim vietoj 100w kaitrines lemputes isukti 20w padoria sviesa sviecianti LED sviestuva
Anonymous 2009-01-30 16:58
Sorry, bet biski atisilikusiai sneki, nes fluorocencines lemputes kainuoja apie 20Lt ir naudodamos 20w sviecia 100w jau seniai, tiesa sakant dabar tokia apsviecia mano kambari..is led yra tikimasi dar didesnio nasumo ir geresnio kainos/kokybes/tarnavimo laiko santykio...
Anonymous 2009-01-30 17:29
Jei viskas, kas rašoma yra tiesa, tuomet keliu nykštį į viršų.
Anonymous 2009-01-30 17:49
Taigi pagrindine problema su LED yra ne nesumas, o atkuriamoji geba. Dar nera sukurta tinkamu LED kad sviesos daznis atitiktu naturalu, todel ju niekas y liustrus ir nemontuoja.
Anonymous 2009-01-30 22:25
Pagrindine problema yra ne nashumas/efektyvumas , o spektrinis LEDu emituojamos sviesos intensyvumo pasiskirstymas, jo atitikimas kaitrines lemputes spektrui(t.y. juodo kuno spinduliavim) ir t.t., jo itaka mogaus psichine savijauta, savijauta ir t.t. . taip kad yra dar daugybes darbo su tais LED'ais.
sigitas 2009-01-31 01:27
Pritariu DImai . Beje ir dujų išlydžio (liuminiscensinių) lempų spektriniai parametrai toli gražu atsilieka nuo kaitrinių .
rimasD 2009-01-31 11:27
Firmos, reklamuodamos savo produktą, pabrėžia, daugiausiai, tik pliusus, o apie minusus nutyli.LED-ai nemirksi tiktai maitinami nuolatine srove.Taip maitinamos liuminescensinės lempos irgi nemirksėtų.Antra: LED-ų darbo įtampa yra truputį daugiau, kaip 3 v., vadinasi užmaitinti iš 220v.tinklo tiesiogiai neišeis. Reikės lygintuvo ir filtro, pulsacijai sumažinti. Išlyginus gausis 300v nuolatinė srovė, kuriai turėsime sujungti 90-100 LED-ų nuosekliai, ir jei vienas išeis iš rikiuotės anksčiau, užges visi.Galima jungti lygiagrečiai, tada reikės žeminančio transformatoriaus, kaip stalinėms lempoms su halogeninėmis lemputėmis, ir lygintuvo.Dar galima statyti impulsinį maitinimo blokelį, ir jo n.k.irgi pablogins bendrą n.k.,o LED-ų ilgaamžiškumas bus sumažintas iki elektronikos ilgaamžiškumo. Dėl spektro: Nė vienas dirbtinis šviesos šaltinis nesukurs ištisinio saulės spektro, nebent elektros lankas, bet jame per daug u.v. spindulių, kuriuos šiaip nufiltruoja atmosfera. Tenka tenkintis tuo, ką turime. LED-ai geri tuo, kad jų yra įvairių spalvų. Iš principo baltą spalvą, kaip televizijoje, galime gauti iš trijų, pagrindinių, spalvų:raudonos, žalios ir mėlynos, nes akis tik jas ir skiria.Arba baltų LED-ų spektrą praturtinti trūkstama spalva, prijungus keletą reikiamos spalvos.
kionig 2009-02-01 01:14
Manau, pritaikant impulsinius maitinimus ledams iseitu pigiau gamint, o ten del keliu % nk praradimo, visgi ne kaitrines lempos Jei megint is ledu isgaut panasia i naturalia sviesa tai butu "siektiek" perbrangu, o visa tai reiktu valdyti pwm su mikrokontroleriais. Dar meginant isgaut artima sviesa naturaliai galetu mokslinikai sukurti kokius poliarizatorius ar filtrus
Nerkashis 2009-02-01 14:48
Mačiau keliose parduotuvėse led kur jungiami į 220v tinklą. Pati lemputė atrodo kaip kaitrinė, tik viduj prištabeliuota led'ų. Gal kas bandė? Užtenka šviesos?
Anonymous 2009-02-01 18:48
Bandžiau, man užtenka šviesos. Pirkau Senukuose, baltos spalvos šviesos diodų lempą 1,3 vato 20-30 liumenų (čia kitoj vietoj radau, ne Senukų puslapyje, kad tiek liumenų). Liumenų atrodo mažai (15 vatų kaitrinė lempa šviečia 114 liumenų), bet šita lempa nespinduliuoja, manau, kaip energija taupanti lemputė ar kaitrinė, ultravioletinių spindulių (arba jų spinduliuoja mažiau), todėl nedirgina akių ir mažesnis šviesumas šviesos diodo lempos atstoja didesnį šviesumą energiją taupančios lemputės. Kainavo 40 litų ir 19 centų. Aš buvau suradęs forumą, kuriame vienas sakė, kad Maximoj yra šviesos diodų lemputė, kuri kainuoja 27 litus ir 16 centų (taip prisimenu, kad sakė). Taikos ir laimės!
Anonymous 2009-02-06 00:01
.. atitikimas saules sviesai- tai ne butinas parametras, ir atlikti psicho-optyniai tyrimai, kuriu metu buvo siekta issiaiskinti kaip zmones vertina sviesos itaka daiktu suvokimui, t.y. zmones sake, kad prie vienokio arba kitokio apsvietimo daiktai atrodo patrauklus, arba maziau patrauklus.. ir ka jus manote ? .. labiausia patrauklus daiktai atrode ne prie kaitrines lemputes(saules) apsvietimo, o butent prie dirbtinio apsvietimo, kuriso spektriniai pasiskirstymai yra labai jau tolimi nuo saules(spektrai buvo faktiskai raizyti, su labai ryskiom spektrinem juostom/smailem.. ir tokiu optiniospketro smailiu buvo kelios)... - paaiskinimas pakankamai paprsatas- tokie svisos slatiniai, t.y. su tokiu spektriniu skirstiniu labai sotina atskiras kunu spalvas(kas yra, manyciau, pakankamai akivaizdu), todel zmones daiktus vertina labiau patraukliai, nei jie atrodo istiesu... t.y. naturaliai aplinkai esant... taip kad su tais LED'ai yra tikria nemazai darbo.. yra kuriama visa sviesos poveiko zmogaus psichinei savijautai vertinimo metodika... inete, googleje apie tai galima rasti nemazai info, bet zmogui be fiziniu mokslu sryties issilavinimo bus pakankamai sunku skaityti, bet bendrus principus issiaiskinti galima..., kad kita kartanebutumete suklaidinti panashaus pobudzio straipsniu.