„Google“ iškilo suskaldymo grėsmė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-02-20 15:53
interneto monopolija? tai praktiskai neimanoma. Apmokestins gmaila - protingi zmones pasikeis i kita nemokama pasta. Reklamos bus perdaug brangios - reklamuosis kitur. Jei google prades suckint, atsiras kitos firmos tiekiancios analogiskas paslaugas tik nemokamai.
Anonymous 2009-02-20 16:10
Nemanau, akd bus taip, jog viena diena google ims ir uzsimes nesveikas kainas savo paslaugom, juk tai suzlugdytu ja, kiek vartotoju prarastu, nes internete pilna nemokamu pakaitalu. O kas ten sake, kad reklama pas juos brangi ar kazka panasaus, taigi nera ji jau tokia ir brangi, bet uz ta kaina dazniausiai gauni lankytoja kuris tikrai ieskojo to, ka tu teiki. O pas kitus buna, kad zmogus iesko konors apie masinas, o gauna pr0n. Ir neuzvaldys viso internetoe, nes juk turi daug nenusisekusiu projektu ir juos uzdarineja, nes juk bande kurti kazka panasaus i secondlife, bet nepasiseke, tai ir nebekurs. Taigi ne visose srityse ji valdo.
Domaz 2009-02-20 16:26
Kam googlei kelt kainas jei ir taip jos biudzetas yra milijardinis? O jei nepatinka googles reklamos kainos tai rinkis kita.. tik kad kolkas googles reklama yra geriausias kokybes bei kainos santykis todel ji ir yra tokia populiari.
meslinukas 2009-02-20 21:36
tai tada paaiškink kaip microsoftui pavyko tiek pagriebti? - gal nebuvo kitų bandžiusių software gamint? - buvo - ir jie visi bankrutavo, buvo nupirkti arba užčiaupti. lygiai taip pat ir google darys, jei tik panorės. sakote "google tikrai kainų neužkels"? - tarkime yra dvi firmos - maža, kurios apyvarta 1mln litu ir didele (google), kurios apyvarta (tarkim) 1milijardas litu. kuri greičiau plesis, įgis daugiau galios ir pinigu?, o jei abi savo kainas (tuo pačiu ir pelną) padidins 1%? - kuri uždirbs daugiau? - tokia padėtis naudinga tik monopolininkui. esmė tame, kad norint valdyti rinką tau nereikia turėti 100% jos, tau užtenka turėti dalį ir gražiai susitarti su kita puse būtent tuom google naudosis, jei jį bandys "skaldyti". net jei tai ir bus padaryta jis vistiek veiks kaip 1 monopolis. čia būtų galima nebent nacionalizuoti, bet klausimas ar tai būtų išeitis (nes ji, kaip supratau registruota JAV, o tai reiškia, kad jei nacionalizuos jos dalį ji atiteks JAV, kuri veikia išvien su tuo google - tokiu atveju tai niekuo nesiskiria nuo skaldymo). gal būtų galima jos dalį akcijų nacionaliziuoti, o tada papigej, mažom dalim išparduoti betkuriam panorėjusiam? - jei taip, tai manau, kad tai galbūtų būtų geriausia išeitis, bet kas to imsi ? ...
Robinis 2009-02-21 23:10
monopolija..... visas verslo esmė ir yra tą ,kad kilti ir naikinti konkurentus...