Pradedama KTU mokslininkų sukurto prietaiso serijinė gamyba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mindė 2009-03-31 19:33
Kažkoks tuščias straipsnis: praktiškai jokios informacijos apie pačią technologiją. Na šaunu bent tiek, kad kažką lietuviai sukūrė ir pradėjo masinę gamybą. Reik tikėtis, kad prekė bus paklausi visam pasaulyje. Tai nors gražaus pinigėlio lietuviai susibers
SaliamonXP 2009-03-31 19:57
pritariu mindei, bet jau pavadinima tam prietaisui tais siaubinga sugalvojo. Jei kas nors ruosiasi man sakyt, kad as tuscias ir veikianciam daiktui, prietaisui pavadinimas nesvarbus, tai nelabai ka ismonot marketinge. Geras pavadinimas prietaisai psichologiskai daro labiau patikima ir labiau isimintina. Zodziu placebo visada veikia, nesvarbu ar tu kaimo bobute ar vst inzinierius-elektrikas.
Redakcija 2009-03-31 20:19
Iš tikro tai ir informacijos ne per daugiausiai - pirmas įspūdis, jog marketingas arba nerūpi arba rūpi labai menkai. Gali būti, kad rinka arba jau žinoma, arba figuruoja projektinės lėšos, tad viskas atliekama formaliai. Na, bet mums labiau rūpėjo tas faktas, jog kai kurie Lietuvos mokslininkai-inžinieriai kuria gaminius, kurie išvysta net ir serijinę gamybą. Tokia informacija labiau prideda pasitikėjimo savu, lietuvišku potencialu
Anonymous 2009-03-31 20:21
Man kažkoks tarybinis to daikto pavadinimas, ar man čia tik taip atrodo
Anonymous 2009-03-31 20:51
pas elektrikos visi daiktai panasiai ne kaip skamba
Anonymous 2009-03-31 22:17
Sitas produktas skirtas ne mazom imonijelem ar asmeniniam naudojimui, o didelem elektros tiekimo bendrovem, kur tikrai marketingas neveikia, nes svarbu charakteristikos o ne i koki popiereli ivinios Rinkodaros principu pagrindai
Anonymous 2009-03-31 22:52
Sutinku su immortallt. SaliamonXP, Klysti. Tarkim yra Ubuntu ir yra išleidžiama nauja versija kas 6 mėn., aš tų pavadinimų vos keletą atsimenu tai yra Dapper, Hardy, Jounty, bet negaliu pasakyt kelintais metais jis išleistas, o skaičių pavadinimai labai aiškūs, pvz.: 08.04 - nes tai metai kada išleista ir mėnesis taip lengviau atsiminti kada tas produktas išleistas, kas jame buvo, nes visa info lengvai siejasi kitaip nei su raidėm kurias vis tiek turi siet su skaičiais. Kitas pavyzdys tai Intel. Kai yra Intel Pentium 1, 2, 3, 4, D, Dual Core, i7 ir vėlgi jie grįžo prie tų pačių skaičių, nes vartotojai pasimetė ir nebežino kuris geresnis, po to nusiperka šlamštą ir sako, oi nieko kompai toliau nebegreitėja, už tai, kad nesusigaudo kai tik būna žodžiai. O skaičiai su raidžių kombinacijomis iš kart pasako viską. Galvoji lengva kai reikia atsiminti 100 žodžių - tiek daug žodžių naujų neįsiminsi taip lengvai, o su skaičiais yra labai paprasta. Tas pats Samsung, pvz.: mano monitoriaus modelis: SAMSUNG SyncMaster 2043BW, nors kažkodėl tų pačią Samsung Lietuvoje yra labai geri pardavimai, kitaip nei vakarų Europoje kur parduodama daugiausiai Dell vaizduoklių (dizainas, kokybė ir pan. dalykai). Manai tokių garsių kompanijų rinkodara yra bloga? Jeigu sakai, kad neišmanau nieko rinkodaroje. Drįsčiau suabejoti ar tų kompanijų rinkodaros specialistų grupės prasčiau išmano negu Tu.
Nerkashis 2009-04-01 00:05
Na toks dalykėlis smarkaii sutaupytų lėšų kad ir RST. Lauksiu kada darbe tks pasirodys. Dabar įvykus tr. jungimui ar kitam "smūgeliui" linijoje, paskaičiavęs, siunčiu brigadą apžiūrai. Paklaida būna apie 1-3km. O atliekan apžiūras dar dameta apie 5 km. Šis prietaisas sutaupytų ir kuro, ir laiko. Šaunuoliai lietuviai.
SaliamonXP 2009-04-01 01:35
Na tu cia ir nusisnekejai. 1. Pavadinimas svarbu. Isiklausyk i zodi pvz Intel. Skamba visai neblogai, ir prisiminti nesunku. O dabar pamegink RESU. Taip sakant WTF, kazkoks eskimu zodis reiskiantis kaka ar pan... Nori parduoti taip kad tave prisimintu ir sugystu, reikia tureti normalu pavadinima - BRANDA. 2. Del skaiciu as su tavimi sutinku, kad lengviau atskirti modelius viena nuo kito kai konkretaus modelio pavadinime apart brendo yra ir skaiciu. Taciau jie tikrai neiskarto viska pasako. PVZ tu bent pats zinai ka reiskia tavo sinkmasterio pavadinime esantys skaiciai ir atsitiktines raides? (na pirmi du tai akivaizdu kad istrizaine). O kai yra daug skaiciu tai niekas ir nebesigilina ka jie visi reiskia, plius yra ne viena kompanija gamininati panasius produktus ir kai reikia atsirinkti tie neaiskus skaiciai pavadinime nelabai kuom padeda. 3. Del techniniu charakteristiku. Taip jos yra svarbios, bet kai jos yra panasios, arba egzistuoja alternatyvos uz ta pacia kaina, tada pradeda veikti zmogiskasis faktorius, nes zmones ne kompai. Specifikacijos lieka specifikacijomis pvz. amd vs intel. Specifikacijos ilga laika buvo ganetinai panasios, bet visi turejo savo megstamiausia, net ir taip vadinami technologiju ekspertai. Nors jei ziuretumem logiskai kaip kompiuteris tai galu gale pasverus absoliuciai visus pliusus ir absoliuciai visus minusus turetume prieiti isvados kad vienas is dvieju yra geresnis, tada visi renkasi geresni, o kitas bankrutuoja. Deja realybe kitokia. 4. Tu praktiskai pats atsakei kodel Samsungau lietuvoje daugiau parduodama negu dell, ats.: dizainas + kokybe = didele kaina, o kadangi statistinis lietuvis = 0 pingu, pasirikta preke = Samsung. 5. Jei manai kad zmones dirbantys didelese kompanijose ir gaunantys daug pinigu viska zino ir kiekvienas is ju yra labai protingas tai patariu tau atsimerkti ir apsidairyti aplink. Pvz pasidomek kokios yra dabartines krizes priezastys. O priezastis paprasta, didziuju amerikos banku prezidentai neismane savo darbo, nepaisant to kad ju algos buvo skaiciuojamos 100 milijonu.
Anonymous 2009-04-01 02:22
Sitas prietaisas skirtas pramoniniam naudojimui, tad nereik cia kalbeti apie marketinga, nes kaip ir sake, sioje srityje jis niekam nerupi, labiau svarbios techniniai dalykeliai. Kai prades gaminti paprastiems vartotojams, kad tikrinti linijas namuose, tada manau ir sugalvos idomesni pavadinima, kuris patrauktu aki, bet dabartiniam tikrai nereik, o ir retas paprastas amogelis manau isgaletu nusipirkti toki prietaisa. Tikrai ne 100 Lt kainuos Intel ir AMD - taip sparta buvo vienoda, bet ausinimas skirtingas. Paprastam varotojui nekiek nerupi ausinimas, tad kai po 1-2 metu AMD uzsilenkdavo, nes ausinimas jau nebegalejo susitvarkyti, Intel kuo puikiausiai ir toliau dirbdavo. Pablogejus ausinimui, zinoma ir krisdavo pralaidumas ir daznis ir kitos charakteristikos. Intel reikalavo maziau prieziuros is paprasto vartotojo, tad jis ir iskovojo lyderio pozcijas. Ta pati nesamone ir su GeForce ir ATI (irgi ausinimo problema ) Na o jei jau kalbeti apie brandus, tai paimkim kad ir adidas ir nike. nike pavadinimas skamba geriau, bet kodel zmones renkasi adidas? Ar ne del tu paciu techniniu charakteristiku (kokybisku prekiu)? Apie BRAND manau galima galvoti, tada kai turi kokybiska, paklausia preke, kuriu per metus tikrai parduosiu virs 100`000. Apie RESU kokybiskuma dar negalima spresti, nes tikrai neisbandyta ivairiausiomis salygomis ir su ivairais tinklais; paklausa manau irgi kolkas nebus didele, nes sitas produktas bus skirtas labiau pramonei, nes eiliniam zmogui tikrai jis nera toks jau butinas.
Anonymous 2009-04-01 08:56
Svarbu, kad sukūrė ir gamina, o ne užsiima senų teorijų perrašinėjimų ar jau atliktų eksperimentų kartojimu.
Anonymous 2009-04-01 15:29
super, sveikinimai
Anonymous 2009-04-01 17:43
naujiena pati gera, tik kokie beraščiai rašė visą tekstą....