„Microsoft“ ARM procesorių prie „Windows“ neprileis  (4)

Bendrovė „Microsoft“ neketina optimizuoti „Windows 7“ operacinę sistemą naudojimui kompiuteriuose su ARM architektūros procesoriais, remdamasi „Microsoft“ viceprezidentu Stevenu Guggenheimeriu pranešė naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jos, S. Guggenheimeris skeptiškai vertina „netbook“ kompiuterių su šiuo metu išmaniuosiuose telefonuose naudojamais ARM procesoriais perspektyvas. Jis įsitikinęs, kad pigiausių nešiojamųjų kompiuterių vartotojai nori dirbti su jais taip pat, kaip ir su įprastiniais asmeniniais kompiuteriais, tačiau naudojant ARM procesorius tai esą yra neįmanoma.

S. Guggenheimeris ne ką geriau vertina ir galimybes diegti „netbook“ kompiuteriuose „Google Android“ operacinę sistemą. Pagrindinė priežastis, jo manymu – jai skirtų taikomųjų programų trūkumas.

„Netbook“ kompiuterių su ARM architektūros procesoriais idėją remia kelios bendrovės, tarp jų ir „Qualcomm“, pasišovusi pateikti rinkai naują jų atmainą – vadinamuosius „smartbook“ įrenginius. Be to, parodoje „Computex 2009“ „netbook“ kompiuterius su ARM procesoriais pristatė bendrovė „Nvidia“. Jie rinką turėtų pasiekti iki šių metų pabaigos.

Pati bendrovė ARM planuoja po metų užimti net 30 proc. „netbook“ kompiuterių procesorių rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: