Naujoji „Facebook“ URL paslauga sukėlė ekspertų susirūpinimą  (0)

Socialinis tinklapis „Facebook“ aktyvavo galimybę turėti individualius profilio URL (Uniform Resource Locator) adresus, tačiau ekspertai teigia, kad tai gali paskatinti piktnaudžiavimus ar domeno vardų grobimą (cybersquatting).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji paslauga, kuri buvo įgyvendinta šeštadienį 5 valandą ryto britų vasaros laiku, leis paskyrų turėtojams užregistruoti savitą savo profilio URL adresą: vartotojai galės pasirinkti konkretų vartotojo vardą, kuris bus rodomas URL nuorodoje į jo profilį.

„Naujasis URL – tai tarsi jūsų namai internete, - dizaineris Blaise DiPersia rašė „Facebook“ blog‘e. – „Facebook“ tinklapyje arba populiarioje paieškos sistemoje, pavyzdžiui, „Google“, žmonės gali įvesti vartotojo vardą kaip paieškos terminą. Tai leis daug lengviau susirasti savo draugus ir pažįstamus“.

Tačiau advokatų kontoros „Eversheds“ ekspertai įspėja, jog interneto vardų grobstytojai („cybersquatters“) gali kelti pavojų įmonėms. „Egzistuoja reali rizika, jog „Facebook“ vartotojai, siekdami finansinės naudos ar norėdami padaryti žalos, gali nusitaikyti į gerai žinomus prekių ženklus“ - sakė „Evershed“ partneris Antony Gold.

Žemesnio rango advokatė Birgit Schluckebier pridūrė, kad nepaisant „Facebook“ pastangų išvengti interneto vardų grobstytojų žalos, prekių ženklų savininkai privalo greitai veikti ir sumažinti piktnaudžiavimo riziką.

Socialinis tinklas „Facebook“ prekių ženklų savininkams suteikė galimybę pateikti savo prekių ženklų pavadinimus ir tokiu būdu sutrukdyti neteisėtai užregistruoti vartotojų vardus, kuriuose būtų nurodomi jų prekių ženklai. Tačiau šiuo metu, prasidėjus registracijos procesui, ši paslauga nebeleistina. „Facebook“ tvirtina, jog kiekviena kompanija, norinti pranešti, kad trečioji šalis užregistravo vartotojo vardą, pažeidžiantį jos teises, ir siekianti pašalinti jį iš puslapio, turės užpildyti IP pažeidimo formą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: