Neįgyvendintos idėjos: virtuvės kompiuteris, 1969 metai  (22)

Kompanijos "Honeywell" 1969 metais sukurtas virtuvinis kompiuteris nebuvo vien tik moderniai atrodanti pjaustymo lenta. Jo paskirtis buvo saugoti receptus ir netgi atsižvelgiant į turimus produktus rekomenduoti galimus patiekalus. Vienintelė problema - norint juo naudotis, reikėjo išmanyti dvejetainį kodavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aparato projektuotojai logiškai nusprendė, kad virtuvės darbais paprastai užsiima namų šeimininkės. Tačiau jie taip pat nusprendė, kad joms ne pro šalį būtų išmokti naudotis dvejetaine kodavimo sistema. Plastmasinis mašinos korpusas slėpė juodame pjedestale sumontuotą 68kg sveriantį kompiuterį. Toks svoris nebuvo riba - jei inžinieriai būtų sugalvoję pritaikyti bent pačią primityviausią grafinę vartotojo sąsają, elektronikos svoris būtų išaugęs kelis kartus. Į 10600 dolerių gaminio kainą buvo įtraukti dviejų savaičių programavimo kursai, kurių metu buvo supažindinama su specifine programavimo kalba BACK. Virtuvės kompiuterį buvo galima įsigyti "Neiman Marcus" prekybinio tinklo parduotuvėse.

Pats aparatas buvo 16 bitų minikompiuteris ir oficialus jo pavadinimas buvo "H316 Pedestal". Gaminys priklausė kompanijos "Honeywell" produktų serijai  "Series 16". Visų jų pagrindas buvo dar 1964 metais kompanijoje 3C sukurtas kompiuteris DDP-116, labiausiai žinomas dėl jo pritaikymo modernaus interneto pirmtako ARPANET tinkluose. Kompiuteryje buvo 4KB magnetinės atminties, kurią buvo galima praplėsti iki 16 KB. Atmintyje buvo saugomi keli dar gamykloje įrašyti receptai. Taktinis sistemos dažnis buvo 2,5MHz, o sunaudojama galia - 475 vatai. 3C tapo "Honeywell" padaliniu 1966 metais.

JAV kompiuterių muziejaus darbuotojas Dag'as Spicer'is sako, jog "Nei vienas šių kompiuterių niekada nebuvo parduotas". Jis taip pat prideda, kad septintojo dešimtmečio pabaigoje "su tokiu biudžetu buvo galima pasisamdyti namuose dirbantį virėją".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)