Elektroniniame laiške apie Michael Jackson platinamas virusas  (0)

Kompiuterių saugumo kompanija „Sophos“ įspėjo, jog internetu masiniais elektroniniais laiškais platinamas virusas. Laiškuose teigiama, kad žinutėse yra pateiktos slaptos Michael Jackson nuotraukos bei dainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių elektroninių laiškų tema – „Prisiminkime Michael Jackson“ (Remembering Michael Jackson), o jų siuntėjas - „sarah@michaeljackson.com“. Minėtuose laiškuose prisegamas failas „Michael songs and pictures.zip“ (Michael dainos ir nuotraukos.zip), kuriame pateikiamos slaptos pop muzikos karaliaus, mirusio nuo širdies smūgio birželio 25 dieną, dainos ir nuotraukos. Kompanija „Sophos“ perspėja kompiuterių vartotojus neatidaryti šio priedo.

„Atidarę šį priedą, kompiuterių vartotojai užkrės savo kompiuterius. Kai tai nutiks, kompiuteris automatiškai ims platinti virusus kitiems interneto vartotojams, - tvirtino kompanija. – Ši kenkėjiška programa gali būti platinama ne tik elektroniniais laiškais, bet ir per USB atmintines“.

Vyresnysis „Sophos“ technologijų konsultantas Graham Cluley tvirtina, jog greičiausiai daugybė kompiuterių vartotojų bandys atidaryti gautą priedą, kadangi visus domina staigi pop muzikos karaliaus mirtis.

„Tačiau protingi kompiuterių vartotojai turėtų žinoti, kad kompiuterių nusikaltėliai stengiasi pasinaudoti naujausiais įvykiais ir išplatinti kenkėjiškas programas bei elektronines šiukšles, - sakė jis. – Kiekvienas, gavęs šį laišką, turėtų iškart jį ištrinti. Tokiu būdu jis apsaugos ne tik pats save, bet ir savo elektroninio pašto kontaktus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: