Apniukęs atominės energetikos renesansas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M.Mantas 2009-07-08 20:27
Tokia realybė ir priverčia suabejot ar sulauksi rytojaus
ligonis 2009-07-08 21:07
tiek pinigu sukistu i atsinaujinancius saltinius - tikrai visu ju kaina stipriai kristu. ir turetum garbes vadintis didziu atsinaujinanciu energijos saltiniu salininku. bet kam, jei geriau pastatyt reaktoriu kuris po saves paliks velniai zino kiek "atlieku" prie kuriu baisu artintis(nors ir sako, kad panaudotu, turbut paskandintu kokioi upei, ar i maista sumaisytu )
Arns 2009-07-08 21:16
pagyvensim pamatysim, asmeniskai nenustebciau jog greitai baigtusi ta "zalioji" manija, realiai pakolkas ji daugiau zalos daro, nei naudos. Atminkim kas nutiko su biokuro gamyba, vieni mokejo didesnes kainas uz kura, o kiti badavo, nes daugiau maisto nukeliaudavo ne valgymui, o kuro gamybai. Ta Zalioji energetika tiesiog uzims daug dirbamo ploto, del ko vel kentesime mes, tiesa kai kas pasipelnys is to, bet tai bus mazuma, negi del tu keliolikos zmoniu geresnio gyvenimo reik stengtis?
MarkizasBarabasas 2009-07-08 22:19
Bet jei pinigai neklius žalios energetikos šalininkams eis atominės energetikos šalininkams kurie gal ri neuims didelio ploto, bet bus pavojingi
Tir4elis 2009-07-09 09:21
Ei, Ei, Ei . Tik nereikia žaliąją energija tituluot vien biokuro . Nesolidžiai atrodo . Nes žalioji energija gali būt kas tik nori . Svarbu pakaktu fantazijos priverst tai dirbt nekenkiant aplinkai. Panaikinkim visus GMO ir kitą šlamštą, ypač skatinantį persivalgymą, būsim sveikesni ir ar tik nepakaks maisto badaujantiems kai Amerika kartu su Europa persivalgyt nustos . O su Rusija viskas kaip visada. Kas blogai slepiama arba nekreipiama dėmesio o demonstruojama ir pripažįstama tik tai kas geriau nei pas kitus, bent jau išoriškai.
kionig 2009-07-09 14:07
Rusai soka auksciau bambos, nors gal cia ju toks antikrizinis planas
Nightbringer 2009-07-09 21:52
Juk straipsnyje tiek gyrė savo reaktorius rusai, o tu dar nepatikėjai, kad jie saugūs.
Kęstutis 2009-07-10 01:07
Biokurui tinka visos organinės medžiagos tik mediena ne, turiu omenyje tinka: žolė, gyvulių mėšlas ir t.t. Milijonai biojėgainių jau stovi (net toje pačioje Kinijoje milijonai)... Ir dėl ko čia badaut? Dėl to, kad žolę nupjausi sodelyje ir padėsi į biojėgainę jau badas bus? Kuo žalioji energetika gerai, nes ji neiškreipia nieko, nes panaudojama saulės energija sukaupta per metus ir atmosferoje neišmetamas papildomas CO ir CO2 kiekis kitaip tariant anglis, nes ar taip ar taip natūraliai pūvant iš žolės skiriasi... O kaip dėl saulės ir vėjo energetikos, kartais brangiau kabelis iki namų nusitieks kaime kainuoja negu ta saulės jėgainė.