„Microsoft“ europiečiams leis pasirinkti interneto naršyklę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kaukas 2009-07-28 04:42
Ne taip tu viską supranti. Vairas čia blogas analogas, nes vairą mašinoj pakeist gali, o ie naršyklės negali. Jinai integruota. Iki windows 7 europinės versijos visiškai pašalinti ie iš kompiuterio budavo neįmanoma (tik nepezėkit apie visokius nedokumentuotus trynimus, čia jau neberimta). Tau patiktų mašina, kurioje yra integruotas senas šlykštus kasetinis magnetofonas ir šalia palikta skylė įsidėti naują jei nori? - čia truputį tikslesnis palyginimas. Ir jei nuolat klientas iš tavęs pikrtų nemažai automobilių, jis laisvai tau galėtų pareikšti, kad padaryk savo lupeną magnetofoną pakeičiamu arba išvis automobilius pirksiu iš konkurentų.
abcdjasd 2009-07-28 05:32
Straipsnis nėra visiškai tikslus. Windows 7 dar prieš sugalvodami paįalint IE dėl nesutarimų su Europos sąjunga jau buvo įdiegus galimybes ištrinti ar vėl įrašyti Windows Explorer ir Windows Media Player. Šiuo metu Europoje (kitur dar ne taip) IE stipriai praradinėja savo interneto naršyklės lyderio statusą ir nemažai ekspertų nuomone laikosi pirmoje vietoje tik dėl to, jog tai - standartinė naršyklė pateikiama su windowsais. Turint galvoje, kad internet explorer yra gana neigiamai vertiniama naršyklė, dėl saugumo ir spartos, Europos komisija priėmė sprendimą, jog Microsoft korporacija turi pateikti galimybė pasirinkti naršyklę vietoj to, jog kištų IE. Microsofto sprendimas buvo - Windows 7 "E" versija. Vienintelis skirtumas tarp "E" ir standartinės versijos yra tai, kad IE net nėra instaliuojamas ir naršyklė yra pašalinta iš operacinės sistemos komponentų sarašo. Iki šiol tiksliai neaišku, kaip jie planuoja realizuoti naršyklės įdiegimą, nes šiuo metu įdiegus "E" versiją, nespateikiama jokia naršyklė. Manoma, jog atėjus oficialiai išleidimo dienai, naršyklę bus galima pasirinkti per windows update, bet tiksli sistema dar neaiški. Mano nuomone galimybė visiškai ištrinti IE/WMP jau senai buvo reikalinga, bet atsakas į Europos Sąjungos nutarimą išleidžiant Operacinės Sistemos versiją, kurioje užblokuota naršyklė (būtent užblokuota, nes jos komponentai vis dar yra giliai sistemoje) yra vaikiškas užsispyrimas geriausiu atveju.
sz520qm 2009-07-28 07:54
pittaxx, tik viennintelio MS problema, kad IE yra giliai įsiūta ir susieta su pačiu WIN. Naršyklė yra atskira programa ir neturėtų dalintis tuo pačiu (skylėtu) kodu kaip ir operacinė sistema, nes tai kompromituoja jau ne tik naršyklę bet labai dažnai (šiuo atveju - beveik visada) ir sistemą.
rwc 2009-07-28 11:14
Kas trukdė MSFT taip seniau pasielgt. Išsidirbinėjo, kraipė subinikę kaip merga aplink stulpą, dabar auka vaizduojasi. Pagarba EU: nors ir per dešimtmetį, bet savo pasiekė.