Prie Kanados pastebėti rusų povandeniniai laivai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Iko 2009-08-14 23:44
Na kaip ir apie valstybe sprendziama is biudzeto taip ir apie karines pajegas spendziama: NATO - 1 trilijonas $ Rusija 39 milijardai $ tai yra per didelis skirtumas, kad galetume lyginti ... Rusija lenkia tokios valstybes kaip UK, Japonija, Vokietija, Prancuzija, Italija. Tiesiog atrodo, kad jus paveikti tos rusijos propogandos... Ir siaip nekorektiska vertinti Karine galia tokiais apibrezimais ' jie turi didesne atomine bomba'. Teisingai pasake, jog atominis karas butu pradetas tik kritiniu atveju. net jeigu ivyktu konfliktas(nors kazin ar taip kada nors bus) nemanau, kad butu naudojamas branduolinis ginklas, nebent jau ten prarasta viskas butu. Nes abiem pusem toks zingsnis lemtu prazuti, o tai supranta visi. Na o kalbant apie oro pajegas tai taip Rusija turi Su-35 ir mig 29, bet kiek as kaskur skaiciau, akd ju tera 20 , o jav F22 turi 200+,o jei uzsiminei apie 4,5 gen tai stai tau : Eurofighter Typhoon, Saab JAS-39 Gripen, Dassault Rafale, Dassault Rafale, F-16E, F15E ir nepamirskim, kad NATO kuria nauja 5 gen naikintuva F-35. Taigi nera ka lyginti rusijos ir nato oro pajegas. Kas is to atomines bombos dydzio? Argi tu taip nekorektiskai lyginsi Kariumines pagal atomines bombos dydi? Na as tai nematau cia ko lyginti tokiu dalyku. Nesigincysiu nei del povandeniniu laivu nei del raketu, bet Patriot, GIANT ir NATO turi pakankamai geru zeme-oras raketu. NATO karine super galia, o rusijai dar reiks daug metu, kad galetu atstatyti savo galia iki Ssrs, o apie NATO pralenkima.. tai turetu ivykti kaskas kardinalaus.
Arns 2009-08-15 00:04
http://www.lizdas.lt/aviacija/rusija/19 ... mig_29.htm Pagal duomenis ju yra daugiau nei tavo mineti 20, tiesa pakilti ir tikrai visi negali, bet koks 100 garantuotai, taciau bukim realistai, nei JAV ne Rusija vienu metu negaletu panaudoti viso tokio kiekio naikintuvu, tieiog atstumai per dideli. Lygini Rusija ir NATO(26 valstybes), visai neblogas ir rezultatas gaunasi Esme tame, jog Topolev, Iskander ir busimoji Bulava nesa atomines galvutes ar koki kitoki galinga uztaisa, o stai kitos sistemos daugiau specializuotos naikinti Lektuvus. Apie JAV priesraketinio skydo bandymus jau esu imetes straipsneli, taigi, jeigu viskas ant popieriaus, skydas lyg ir veikia, taciau jeigu raketos neveikia gerai(o juk anot jusu, pas rusus niekas neveikia kaip tikimasi), tada raketa-peremeja nenumus savo taikinio ir leis jam nukristi bei padaryti zala
Iko 2009-08-15 00:16
Na sorri, parasaiu, kad tiksliai nezinau, bet tame esme, kad NATO dominuoja ore. O lyginu NATO su Rusija, nes butens Nato buvo ikurta kovoti pries sovietus. Apie raketas daug nezinau, bet jei juokies is JAV raketinio skydo tai pakalbekim apie rusijos raketini skyda? ar jo nera? Nepasigincysi del Skydo funkcionalumo. Niekas to negali pasakyti kiek jis veika kiek ne. Vien pirmas sakinys pasako, kad tokia sume investuota. Juk negali buti jog visiskai neveikia. Sutinku, kad turi trukumu, bet nematau galimybiu lyginti sias dvi puses, del per didelio skirtumo.
SG 2009-08-15 00:38
Prieš Sovietus, bet ne prieš rusus. Dabar oficialiai NATO priešas yra terorizmas. Vis dėlto, jei jau imi NATO, tai kad būtų teisingiau šiek tiek, imk ne Rusiją, o ŠBO (Kazachija, Kirgizija, Kinija, Rusija, Tadžikija, Uzbekija taip pat galima priskirt Mongoliją, Iraną, Pakistaną ir Indiją, nes jo stebėtojos). Aišku ir tai nebūtų teisinga, nes ŠBO remtų visoki mianmarai, šiaurės korėjos, vietnamai, krūvos Afrikos valstybėlių ir panašiai. Šiaip patikslinimas.
MarkizasBarabasas 2009-08-15 13:41
ŠBO sudėtis man įtartinai primena SSRS ;D... TIk šiaip, pastebėjimas... :]
kiesza 2009-08-15 17:42
kas tas SBO ???
SG 2009-08-15 18:17
Šanchajaus Bendradarbiavimo Organizacija. Karinė ir ekonominė sąjunga Rytuose. Nors oficialus priešas irgi terorizmas, bet realiai tai yra šių laikų Varšuvos paktas (t.y. atsvara NATO). Daugiau skaityk Vikipedijoj.
kiesza 2009-08-15 19:03
Ruskeliai kara tikrai laimetu nes rusijoje nera ka bombarduoti nes pas juos yra simtai angaru visoje salyje kuriuose stovi daugybe sovitines karines technikos ir tarnauja po kelis simtus kariu tokiose bazese ir bevik visos tokios bazes neoficiaios tad atskride amerikonai gal ir sugrius kokia maskva ar dar ka ir viskas. O va rusai yra labiausiai patyre musiuose plyname lauke tad ir su savo lauzu uzimtu bet kuria valstybe net nereiktu atominiams laivams kistis manau
Jemalas 2009-08-15 22:07
Prieštarauju. Be to, kas yra Rusija be Maskvos? Kaip tie šimtai (kaip pats sakei atskirų) prasigėrusių sovietinėmis fantazijomis gyvenančių dalinių priimtų sprendimus?
Kaukas 2009-08-15 23:48
Kurgi ne, turedami salies biudzeta, kaip Olandijos, o karini mazesni net uz Italijos berods (apie JAV net kalbet juokinga, kai 20 kartu skiriasi). O apie sausumos zygius mateme jau Cecenijoj (kiek del perdideliu ambiciju anapilin saviskiu pasiunte). Nors kiek teko dometis pas pacius ruselius, tai kas liecia sausuma ir aviacija, tai ten yra toks cirkas, kad vieni kitus numusineja. Nes aviacija meto savo bombas taip kreivai, kad sausumos pajegoms apsimoka savo aviacija atakuot, kad paciu neuzmetytu (cia cecenijos karo veteranai taip patys sake, kad ju aviacija yra toks pat priesas kaip cecenai). Taip pat nepamirskit, kad JAV armija ir kariu skaiciumi gausesne. Apie technika isvis ner ka sneket. Jei ne branduolinis ginklas i Rusija nieks net demesio nekreiptu. Bet kadangi subirejus sajungai armijos galia ziauriai smuko (pagrinde todel, kad karininkai viska isvoge ir isporceliavo - ten biudzetas kaip juodoji skyle) tai tenka dabar plukdyt surudyjusius laivus i visus pakampius ir gasdint branduolinem galvutem. As asmeniskai nesu pries Rusija ar rusus, taciau nereikia nusisneket. Kazkuom primena snekas, kad AK yra geriausias automatas, o makarov geriausias pistoletas, na taip, bet tik tiems kas negali isigyt geresniu (paciam teko saudyt - didesnio sudo ner taiklumo atzvilgiu). Dar pradekit pasakot, kad Lada yra geriau uz Toyota.
thatsmeLT 2009-08-16 16:19
Ko jus cia gincijates kas pranasesni kas ginkluoti moderniau? Koks gi skirtumas? Fakatas tas, kad visi bijo vieni kitu ir faktas, kad jei butu karas laimetoju nebutu... Tiek Rusai tiek Amerikieciai vieni kitiem padarytu milziniskus nuostolius, o jei sugalvotu pasimetit atominem bombom tai praleimetu ne tik Rusai ir Amerikieciai, bet ir likes pasaulis. Kaip A.Ensteinas pasake: Nezinau, kuo bus kariaujama treciame pasauliname kare, taciau ketvirtajame bus naudojami pagaliai ir akmenys.
Man_In_A_Cage 2009-08-16 23:02
Bet va, mano argumentas ir liko nenurungtas
Arns 2009-08-16 23:17
koks dar argumentas? Ta nesamone kuria parasei pacioje pradzioje? Nebejuokink, tingisi net gyncytis, su tokiu kaip tu.
Freeman 2009-08-17 02:52
del tikslumo tai raketos x-55 arba khs-55/as-15 kaip ir skaitos oras-zeme klases, o va ju jurinis atitikmuo yra SS-N-21 Sampson....ir situos dalykelius rusu akulos turi tik antrosios kartos, pirmosios turi tik torpedas, o straipsnyje nenurodyta kokie laivai konkreciai plaukioja....na 14 sakyciau gan drasus skaicius, internete sklinda kalbos apie realiai plaukiojancius 8-10. na tas ju legendinis skydas sudarytas is velnias zino kiek komponentu. realiai egzistuojancius zinau PAC3, Thaad, aegis sistema, airborne laser..o kur dar slaptu velniu kiek...tam tiek ir yra vienam komponentui uzstrigus ar nesuveikus kiti turetu nuveikt ta darba. kas liecia staipsni si tai galios demonstravimas ir tiek, laivai visiskai nesislepia...juk reikia parodyti kad mes dar gyvi ir kazka galime, plaukioja gudriai tarsi erzindami prie pat teritoriniu ir tarptautiniu vandenu ribos.....nieko blogo nematau cia, keikviena puse gauna savo daly: rusai proga pasitreniruot kaip begioti ir pulti potencialu priesa, o jav ar ten kanada kaip medziot padvotkes ar kaip gintis nuo ju.
Baaaik 2009-08-17 13:03
Kad ir kokie maladec rusai butu, bet jie niekad normaliai nepadaro
Man_In_A_Cage 2009-08-17 15:12
Ten šiaip ironija buvo O jei dar nori pasakyt, kad tokios betvarrkės nėra - kągi, praplautos smegenys, praplautos bet va, žinau ir aš kelis panašius rusofobus: jei jau ten tokia pasakų šalis, tai ko ten nesikeliat ? aš nieko neturiu prieš kitataučius, jei toks esi, bet kai pradedamas skleisti propoganda, tia jau koktu darosi, rodos visą šitą forumą okupuoja kažkokie rusofobai, kurie tik pataikius politinį straipsnį kiša rusiją, kokia ana gera ir t.t. Nesakau, kad Amerika pasakų šalis, tačiau, kartais iš dviejų blogybių tenka rinktis ir reikia rinktis mažesnę, o mažesnė tai jau tikrai JAV
Man_In_A_Cage 2009-08-17 15:19
IR dar , mačiau buvo susidomėjusių dėl tų skaičių čia šiaip iš tikrųjų mano tėvas rodos per ekonominį tokį rusų kanalą išgirdo, jau senokai, dar pavasarį gal, dar kažkaip pas jį užlėkęs buvau, tai bent juoko sukėlė, tokia absurdo komedija. Tiesa, technologijose dar galima atrast straipsnį, kur rusai iš savo laivo kaimą salelėje prie Sankt Peterburgo apšaudė