JAV sugalvota sistema, leisianti apeiti kitų valstybių interneto informacijos cenzūrą  (10)

JAV Vyriausybė kuria technologiją, padedančią vartotojams gauti informaciją iš svetainių, kurias yra uždraudusios vyriausybinės institucijos. Technologijos pagrindą, kuris vadinasi „Feed over e-mail“ (FOE), sudaro el.pašto naujienų gavimo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pašto servisus ir duomenų apsikeitimą elektroniniu paštu valdžios institucijos draudžia rečiau, nei priėjimą prie naujienų ir politinių svetainių. Tikimasi, kad vartotojai, norintys gauti reikiamą informaciją iš cenzūros blokuojamų svetainių, galės naudotis nemokamais pašto servisais „Gmail“, „Yahoo!“ ar „Hotmail" ir per juos gauti blokuojamas žinias.

Dabar technologiją, kuri tik pradėta vystyti, testuoja Kinijos ir Irano gyventojai. Vėliau ši technologija gali būti išplėsta iki Mianmaro, Tadžikistano, Uzbekistano ir Vietnamo. Kūrėjai teigia, jog „FOE“ sistemą yra lengva įdiegti ir į mobiliuosius telefonus.

Duomenų srautas, pereinantis per „FOE“ sistemą, bus apmokamas iš JAV biudžeto. Siekiant sumažinti šias išlaidas, šalių su griežta interneto cenzūra gyventojai negaus priėjimo prie pornografinių svetainių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: