Kinija uždraudė internetinius žaidimus, šlovinančius mafiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2009-07-30 09:40
Šiaip nemėgstu cenzūros, bet šio Kinijos valdžios žingsnio smerkt negaliu. Ne prie dūšios ir man tokie žaidimai ir jų įtaka mažamečiams.
Pumper 2009-07-30 09:42
Tai kad mažamečiam visai nerūpi ta mafija, jiem svarbu, kad gali mieste palakstyti ir žmones pašaudyt.
Jusc 2009-07-30 10:00
Penn and Teller: Bullshit! http://www.youtube.com/watch?v=peLMsYqlDd0 Mano nuomone tie draudimai tai nesamone. Laika praleidziama prie zaidimu reikia riboti, bet uzdrasuti zaidimus tai nesamone. „Šie žaidimai skatina žmones apgaudinėti, plėšikauti ir žudyti. Jie šlovina gangsterių gyvenimą. Jie daro blogą įtaką jaunimui“ Bent is savo ir savo aplinkiniu patirties galiu sakyti, kad yra atvirksciai. Jie puikiai padeda atsipalaiduoti ir issilieti po sunkios dienos ar kokio blogo ivykio, ko pasekoje visai nesinori nei apgaudinet, nei plesikaut, o tuo labiau zudyti.
Tir4elis 2009-07-30 10:28
Va, va, va. Puikiai pasakyta, kad po darbo dienos atsipalaiduot. Išliet agresiją. Bet pas suaugusius arba bent jau paaugusius "gerai-blogai" samprata yra. O aš kalbu apie mažamečius kurie į save viską kaip kempinės traukia ir dar tik pradeda formuot savo sampratas. Teko matyt kaip tai atrodo, kai jau tikrai su pasimėgavimu mažieji talžo kompiuterio ekrane viską kas papuola, o paskui bando ir gyvenime pritaikyt.. Netikite? O gal papasakot apie šuniuką kuriam su petarda snukutį išsprogdino? Aišku Kinijos valdžia mėgsta draust viską, bet gal reikia pasimokyt iš to ir patiems bandyt apsidairyt aplink? Gal jei patys išliejam agresiją žaidimuose, tai suprantamai reiktu ir mažiesiems paaiškint, kad tikrai nieku gyvu taip nedarytume realybėje? Būtu gerai, kad tie kas jau turi vaikų pasidalintu patirtimi . Nes aš kol kas vadovaujuosi tikrai nemažu kiekiu vaikų kurių kompiuterius tenka taisyt.
kikilis 2009-07-30 10:43
Penn & Teller ir George Carlin (rip) yra mano dievukai tarp komiku, o del zaidimu, kazin ar bent vienas masinis mokyklu zudikas mego pirmo asmens saudykles, lygiai taip pat abejoju, kad bent vienas gangsteris megdavo lost mafia zaidimus
blizzard 2009-07-30 11:00
na mes nezinom kaip ten situacija kinijoje su tom mafijom ir t.t. seip is dalies pritariu ju sprendimui. nesi garantuotas kad jeigu zmogus saudo zaidime, jis prisigeres neuzsimanys pasaudyt ir realiai konors. tuo labiau kaip dabar zaidimai vis labiau ir labiau tampa realistiski, ateis laikas kaip galesime patys vaiksciot zaidime, zinoma kolkas taip nera bet greitoj ateiti bus.. del vaiku tai taip, jie net nesupranta kad saudo zmones, jiems tai atrodo taip paprasta, laikui begant gali pabandyt pasaudyt ir realiai jeigu ginklas pasipainios.. gal ir gerai daro kad draudzia, laikas parodys
Smėkla 2009-07-30 12:01
Manau klausimas neteisingas: "Ar nors vienas mokyklinis žudikas NEŽAIDĖ/NEMĖGO kompiuterinių šaudyklių?" manau taip reiktų klausti. Net ir abejojant ar tas draudimas duos naudos jis tikrai niekam nepakenks...
HiTech 2009-07-30 12:27
Su zaisliniais sautuvais vaikai taipat imituoja susisaudyma, jus visi taipogi ne isimtis, kai buvote vaikai zaisdavote vagis ir policininkus ar pan. Tai ar dauguma is jusu dabar einate vogdami ir saudydami i viska kas aplinkui? Problema yra tame, kad vaikai pradeda nebematyt gyvenimo prasmes be kompo. Kai pakrinka nervai ir t.t. Ir visa tai ne nuo zaidimo, o nuo per ilgo sedejimo prie pc.
Kaukas 2009-07-30 12:28
Su tokia logika gal ir ledais prekiaut uždrauskime. Bent jau būtų ramu, kad niekas neužsprings.
kikilis 2009-07-30 12:43
Nera duomenu kad jie zaide kompiuterinius zaidimus, yra tik duomenys, kad jie buvo "kitokie", t.y. uzsidare, depresiski, agresyvus, ir neretai prasitardavo apie planuojama "dideli plana". Smekla, tavo teiginys is oro.
špokas 2009-07-30 13:04
Tai visa bėda ir būtų , kad imituodavome, o per žaidimus visgi mirtis yra "reali", ten miršta veikėjai, o tu tai viską darai , o vaikams tai įtakoja. Dabar pasižėkit kiek kiemuose vaikų yra,ogi labai mažai tik sėdi prie pc ir žaidžia kvailus žaidimus.
Smėkla 2009-07-30 13:26
Kaip tai nėra.. kad ir paskutinis "pasišaudymas" Amerikos univere (nepamenu pavadinimo). Žudiką visi apibūdino kaip aistringą CS žaidėją, minėjo, kad reikiamų "įgūdžių" gavo kaip tik iš taktinių tokio pobūdžio žaidimų. Apkritai tvirtinti, kad žaidimai nedaro jokios įtakos yra mažų mažiausiai naivu. Apsimesti suaugusiu labai mėgsta paaugliai kurie galvoja, kad jau susiformavo jų pasaulėžiūra, visiškai nenutuokiantys apie ką kalbą. Protingas žmogus sutiks, kad visą gyvenimą yra dalykų kurie įtakoja tavo mąstymą. Jei jau reklama daro įtaką, tai kaip gali nedaryti labiau emociškai įtraukiantis žaidimas? Ypač vaikui ar paaugliui..
vyckas 2009-07-30 13:32
Tai tokiu atveju pirmiausia uzdrauskime televizija, nes jei vaikai konors ir ismoksta tai pirmiausia is ten, o tik po to is visokiu kompiuteriniu zaidimu. Bet televizija visiems atrodo gera, o va zaidimai jau blogi. Nors palyginus bloga itaka daranciu dalyku kieki, televizija manau nedaugkas pralenktu. Zaidimai (aisku ne visi) bent jau skatina kazkoki mastyma, kad ir minimalu. Cia tiesiog toks poziuris, tokie kompiuteriniai zaidimai atsirado palyginti nesenai, o kas nauja ir nepazystama tas yra "blogis".
Smėkla 2009-07-30 13:38
Vyckas kodėl man atrodo kad rašai tik tam kad rašyt? Gal "namų darbus " padaryt reiktų prieš diskutuojant apie tą "gerą" televiziją? va http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... 11&l=2&p=1 Antras dalykas: kur rašiau, kad žaidimai blogis? Kiek skaitau tai visur tik, kad daro įtaką parašyta.
Wolfy 2009-07-30 14:18
Kinijai jau tapo iprotis drausti daug ka,bet galvojai,kad cia gerai daro,nes maziems vaikams zaisti tokius zaidimus neleisciau.
kikilis 2009-07-30 14:28
As neteigiu kad zaidimai nedaro jokios itakos- as sakau kad jie nedaro tokios itakos, kokios bijo kinieciai. pvz Saudyklinio tipo zaidimai skatina reakcija, atminti, erdvini suvokima, padeda issikrauti blogoms emocijoms. Dabar paskaiciuok, is kiek masiniu zudyniu, tas vienas buvo CS zaidejas (is viso masiniu saudyniu mokyklose/universitetuose buve virs simto). Logiska manyti, zinant koks procentas siuolaikinio jaunimo losia CS, kad tai tik sutapimas. Manau kad jokio agresyvaus/zudikisko elgesio zaidimai neskatina, jei jie ir daro ka blogo- tai gadina akis, kenkia sveikatai (fizinio kruvio stoka) ir kenkia vaiko pazymiams.
Zpi 2009-07-30 14:30
Bet tam juk yra reitingavimo sistemos, ir tėvai turėtu prižiurėti savo vaikus ir neleisti žaisti tų žaidimų kurie skirti ne jiems. Kodėl taip einama prie kraštutinumų, ir dar kažas sako, kad mum iš jų reiktu pasimokyti juokauji turbūt... uždrauskim viską... Niekas neverčia vartoti produktų. Į rinka turi būti patiekiama visko, o jau tik vartotojui atsirinkti ko jam, ar jo vaikui reikia.
Mistė 2009-07-30 14:40
Pritariu Zpi, čia tėvai turėtų prižiūrėti savo vaikus ir sužiūrėti, ką jiems leisti ir ko ne. Tiesiog galėtų būti daugiau informacijos, kuri skatintų neleisti vaikams žaisti tokių žaidimų, kurioje būtų paaiškinta tokių žaidimų įtaka vaikams. O apskritai uždrausti - čia absurdas. Be to, kiek supratau, tai ne visus agresyvius, šaudyklinius žaidimus draudžia, o tik kurie aukština mafiją. Čia, sakyčiau, išvis absurdas ir nieko nekeičia
Seip 2009-07-30 14:42
Tai kad ir pvz Australijoje zaidimai kuriuose yra daug smurto yra draudziami.... Ar Kinijoje pazeidziama pasirinkimo laisve - taip. Ar is konkretaus atvejo bus nauda -taip. Skeptikams , kurie netiki zaidimu itaka: http://www.tressugar.com/1845699 Be to tai ne vienetinis atvejis, kas netiki google.com pades atvert akis.
Jusc 2009-07-30 14:49
O jus bent paziurejot ta Penn and Teller: Bullshit! ? Del vaiku, kurie viska siurbia i save: atliko sioki toki bandyma, dave devynmeciui vaikui, pastoviai zaidzianciam zaidimus 3 kartus sauti is tikro ginklo. Ka manot? bent 1 pataike? Ne velnio, negana to, jis is po pirmo suvio atsisake kitu suviu, nes jam tai nepatiko! Del mokyklu issaudymo. Jeigu neziurejot laidos tai ten sakoma, kad pirmieji zudymai buvo dar apie 1960m(tiksliai nepamenu), o tai buvo netgi pries pirmojo kompiuterinio zaidimo isradima. Nenorit tiketi laida, einam http://www.thestar.com/News/article/217023 , netgi Kanadoje pirmasis nuzudymas mokykloj buvo 1975metais, jooo tada labai daug FPS zaidimu buvo... Irgi kas labai patiko is laido, tai teiginys, kad jeigu pas zudika randa X-Box, PS, ar bent kokiu FPS zaidimu iskart apkaltina zaidimus, bet juk tuose paciuose namuose randa ir dantu sepeteliu, tai kodel neapakltinus dantu sepeteliu? Juk siais laikais zaidimai ir zaidimu kompiuteriai yra beveik taip pat paplite, kaip ir dantu sepetelis. Paskutinis dalykas irgi is laidos, sakykim zaidimai jau butu israsti pries 100 ir daugiau metu, o amerikietiskas futbolas butu israstas tik dabar. Taigi tame zaidime naudojamas tikras smurtas, luzta kaulai, netgi zusta zmones, tai kodel neuzdrausti jo? Taigi pries snekant pasidomime