Raketą išbandę Lietuvos mokslininkai teigia galintys kurti kovines raketas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

brilaz 2009-08-28 16:58
Smagu girdet apie sekme Taip ir toliau, tikiuos nebus sustota pusiaukeleje, o bus ir toliau tikslingai vystoma si sritis
Urbshis 2009-08-28 17:03
nu tai ir sako jei valdzia pritars, rems, tai ir darys... Bet geriau pasiklausykim ka Valinskas ar Baukute veikia namuose...Lietuva turi begale specialistu kurie galetu daug ka sukurt pagamint(nanodaleles, lazeriai, jegaines, va dar ir raketos) ir nereiktu pirkt is uzsienio, Lietuva galetu but maza salis bet turtinga, vat izraelis teisingai daro invsetuoja visur i moksla, ateiti...taip ir pas mus turetu but, ar nieks tu ideju nepateikia kazkam konkreciai kas galetu rimtai padet igyvendint projektus ar toj valdzoj visi iki vieno tupi...Lietuva neturi daugiau jokiu istekliu tik prottus kuriuos nuleidzia i Anglija, Airija...
Arns 2009-08-28 17:38
Urbshis, tikrai didieji telaentai nenubega i Anglija ir Airija, ten dazniausiai vidutinio ir zemesnio issilavinimo zmones vaziuoja dirbti fizinio darbo. Didieji protai dazniausiai keliauja i JAV, Vokietija... . Daugumos dalyku, kaip lazeriu ar raketu mums net nereikia, tiksliau neturime ju, mums per brangu ir del technologinio atsilikimo, neturime kur ju panaudoti. Reikia valstybes strategijos, vien i ES neziureti, nes laisva rinka(nelabai toleruojamas valdzios kisimasis i versla) dar ne didziausia problema, ES iki 2013(berods) gyvena pagal sudaryta plana, o jame didzioji dalis pinigu skiriama ne pramonei ir mokslo inovacijoms, o zemes ukiui, tiksliau dotacijoms kad ivygdzius kvotas kita naikinama, kai kurie zmones butu isstumti is rinkos, bei apsaugotu savo produktu sukeltas kainas(pvz prancuzu vynai)
Nightbringer 2009-08-28 17:59
Na, dar ir raketų kurimo srityje pirmausime. O šeip lieku skeptiku. Tikiuosi ir Lietuvios karuomenė turės savo unikalių žaisliukų daugiau.
Wolfy 2009-08-28 19:30
Labai smagu girdeti,kad lietuviai ant tiek pazengus yra,tik reikia dabar tiketis,kad bus skirtas finansavimas, sitam reikalui. P.S Dar reikia pasistatyti atomine jegaine nauja ir bus puiku.
adolfas 2009-08-28 21:58
Būtinai reikia išnaudoti savo mokslininkų potencialą.Privalome visą ginybinio tipo ginkluotę gaminti patys.Laivai ,tankai,lėktuvai mums nereikalingi-tai pinigų švaistymas.Būtina mesti 1 proc. nacionalinio biudžeto savo ginkluotės gamybai,paimamt tai iš KAM.Tai politinis sprendimas.Užteks pirkti metalo laužą.Tuo pačiu bus sukurtos darbo vietos .
adolfas 2009-08-28 22:06
Vadinasi dirba protingi vyrai,jei viską numatė ,paskaičiavo ,pagamino ir paleido pirmu bandymu.Būtų pikta,jei nefinansuotų.
immortallt 2009-08-28 22:10
Atomines jegaines nebus Reaktoriu eile yra begaline... Geriau pereiti ant alternatyviu saltiniu... SUkuria tegul tobulesnes vejo jegaines ir saules jegaines ir pavarom.
Nightbringer 2009-08-28 22:10
Dėl švaistymo galime dar pasiginšyti, nes neapibrežiai to tinkamai. Išnaudoti būtina, reikia sekti Irano pavyzdžiu, kaip jie susitelkia ties mokslu. Reikia smarkiai padidinti mokslo finansavima, aišku po krizės. Pagerinti studijų programa, bei užtikrinti darbo vietas, kurio alga tave pilnai aprūpintu. Pritariu, kad reikia konsentruotis, bet per daug neišsiplėsti. Tobulinti technologijas, kol jos taps tinkamos parduoti užseniečiams. Ir netobulinti tų, kuruose neturime galimybių pralenkti kitas šalis. Juk ir tas lietuviškas raketas nuo 0 pradėjo kurti... Na, bet pasakyk, tai mūsų politikams. Jie tikisi, kad mokslas klestės, be tinkamo finansavimo. P.S: Lietuvia ir taip privalo skirti ta 1% karuomenei, nes tokie NATO reikalavimai.
Nightbringer 2009-08-28 22:12
O kam? Mūsų kraštas tam netinka...
kionig 2009-08-28 22:36
O kas sake, kad netinka ?
Arns 2009-08-28 22:50
tiksliau mes skiriame TIK 1% BVP, nors istodami i NATO isipareigojome skirti ne maziau kaip 2%
Urbshis 2009-08-28 23:42
Arns zmones kalba pavyzdziais kad galetu taip ar anaip but, o tu sakai kazkokius faktelius, tai visi ir sako REIKIA DARYTI KEISTI, kazkaip keistaikalbi tas pats kad cia man uzvelei su ta vokietija ir amerika, as tik pasakiau pavyzdzius..o tu jie i airija nevaziuoja jie vaziuoja i vokietija.. tai jie visur vaziuoja, gal nereik visko vardint...
Arns 2009-08-29 00:06
As tik sakau, kad i Airija gali vaziuoti ir dirbti bet kas, i Vokietija "tik su kvietimu"(vokieciai vis dar neatidare savo darbo rinkos naujokems ES salims, nors buvo zadejusi), todel didesnis procentas ten vaziuoja ne statybose pluseti, o jau panaudoti savo zinias. Supratai? Jog valytoja su teises diplomu kur nors airijoje indus plauna nera toks didelis nuostolis valstybei proto atzvilgiu, didesnis nuostolis kai mokslininkas isvyksta dirbti i kita saly, arba pats pojektas perkeliamas vystyti kitur, cia jau "proto nutekejimas"
Nerkashis 2009-08-29 01:47
Džiugu kad lietuviai sugeba sukurti kažką nuo nulio. Tik nesinorėtų, kad sektų kitų pavyzdžiu ir pradėtų ginklus štampuot. Tegul geriau palydovus kuria. O tai kils koks mažas konfliktas ir numes bombikę ant lietuvos ginklų gamyklos
JAULER 2009-08-29 02:02
prisidėsiu prie palaikymo. Taip, jie šaunuoliai dėl dviejų dalykų: 1. jie ją fiziškai išbandė ir parodė, kad jie GALI padaryti tai ką reikia, KAS REIŠKIA, kad čia nebuvo gana dažnas atvejis kai realiai yra galimybė įgyvendinti ką nors, bet nėra jokio darbo padaryto iš anksto, kas išeina, kad valdžia nenori skirti pinigų, ir paskui visi lieka pikti, ir bamba kodėl taip yra. 2. jie padarė raketą. Iš kitos pusės, tai yra dar vienas įraodymas, kad Lietuvoje YRA protingų žmonių, ir tiesą pasakius jų nėra labai mažai. Reikia nepamiršti, kad mes apskritai ne taip ilgai gyvename laisvi po visų karų, ir kad esame viena iš sparčiausiai betobulėjančių (na bent jau iki šiol) šalių šitoj Žemėj.
okta 2009-08-29 02:47
Lietuva ateityje bus pirmaujanti šviesos technologijų srityje, elektronikos, telekomunikacijų, informacinių technologijų srityse. O po šio pasiekimo panašu, kad bus viena karines technologijas kuriančių šalių.
DJ_LFS 2009-08-29 03:52
Smagu
adolfas 2009-08-29 07:58
Ginkluotė turi būti tokia,kuri leistų su minimaliomis sąnaudomis apsiginti.Didžiosios valstybės tokių ginklų neparduos,nes jos kuria puolamuosius ginklus tam ,kad dominuotų.Jeigu ir parduos ,tai brangiai,ne pačių naujausių technologijų ir ne tokį kiekį ,kurio paprašysime.Prie tokių sąlygų ,teisinga strategija viena-kurti patiems.Mūsų ginkluotė turi būti moderni , mobili ir galinti veikti tamsiu paros metu ir esant stipriam debesuotumui.Įgyvendinimo taktika:žduoties suformavimas,po to finansavimas.
Nightbringer 2009-08-29 10:22
Parduoda ginkluotė be jokių nesamoniu. Svarbu, kad nebūtum priešininkas. Ką jau bekalbant apie Rusijos ir Prancūzijos bendradarbavima. Tik nepradėk kurti ginybos strategijos mūsų Lietuvai. P.S: Tai juk strategijos pagrindai net paprastuose strateginuose žaidimuose. Laimėti su mažiausais nuostoliais.