Viktor Denisenko. Rusijos laivynas: tarp mitų ir realybės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2009-09-16 17:13
tik svaisto pinigus rusai plukdindami savo metalo lauza is vienos vietos i kita..
Mikis 2009-09-16 18:18
Uzkniso tie straipsniai apie rusija!!!!
kionig 2009-09-16 18:22
tai neskaityk As ir pvz tingejau skaityt tai tik akimis permeciau ir uzteko, cia tokie straipsniai tai skanestas rusufobams ir t.t.
Jemalas 2009-09-16 19:00
http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... sc&start=0
Graduss 2009-09-16 20:26
jo!!! ypač geri ruskių transformeriai, darth veideriai ir terminatoriai T-800 . Žinoma, kaip ir straipsnyje paminėta visi šie tobulos ruskių karo pramonės pasididžiavimai bus apginkluoti "Bulotos" raketomis. Juks statistika įspūdinga!!! Iš vienuolikos ~ 1 sėkmingas paleidimas!!!! Panašiai kaip Lietuvos krepšinio rinktinės tritaškiai Lenkijoj . Vargšei Amerikai dar toli iki šitokios statistiko ir karinių pasiekimų.
Arns 2009-09-16 22:07
povandieniniu laivu. Beje, rusai skelbia bent jau apie gamyba, o JAV? Pakolkas berods tik nauja lektuvnesi(beje, irgi desimtmecius statyta) sugebejo nuleisti. O juk sensta ne vien rusiska technika
Freeman 2009-09-16 23:22
kokius desimtmecius...8 metus. tai juk ne povandeninis laivis, o milziniskas laivas....manau sudetingiausias ir didziausias judantis daiktas pasaulyje:) per metus nepasistato. jo galia atstoja visa jungini mazesniuju laivu. ir prie ko cia tas skelbimasis, tai juk pagyros ir noras pagasdint...visi ta daro ir amereikieciai tai pat.
Graduss 2009-09-16 23:34
To Arns, kokiomis analizėmis pats remies? iš kur ištraukei, kad JAV laivai surūdiję? Nebūk juokingas, pats esmės nesugebi iš paprasčiausio straipsnio ištraukt . O esmė būtent tame ir yra, kad JAV skirtingai nuo ruskių turi už ką tuos laivus išlaikyt ir ne tik rūdis nuvalyt, o dar ir modernizuot. Tik skirtingai nuo rusų jiems nereikalingas bukas piaras apie kiekvieną teigiamą armijos žingsnį, nes kelioliką kartų pilietiškesnei ir išgalvotų baubų neprigazdintai visuomenei tai duotų atvirkštinį rezultatą. Ale "laivus stato, tankus kepa, o superaktualios nūdienos Amerikai sveikatos apsaugos reformos - neįgyvendina" . Straipsnio esmė tame ir yra, kad didžiuliai tautai kuriai daugiau nėra kuo pasigirt tik ir belieka pumpuot militarizuotą propagandą apie "didžiulę armijos jėgą", visur tykančius priešus ir kitą absurdą. O tokiems jaunatviškiems penktos kolonos neokomunistams daugiau nieko ir nereikia. Atsimerk, turbūt skaitai rusiškai, tai pabandyk autoriaus įdėtas nuorodas paskaityt ir mažiau OPT žiūrėk, nes ne akis, o smegenys per ausis išvarvės. Mažiems vaikams pilvą pradėsi bučiuot, be maikės po mišką vaikščiot ir laikrodį ant dešinės rankos nešiot .
Tir4elis 2009-09-17 09:33
Na, kad Rusijos laivynas išliks tai net neabejoju. Putinas dar pora "Berezovskiu" už "skolas" pasodins ir kaip mat atsiras laivynui pinigų . O ir nauda dviguba, parodys kas yra valdžia, oligarchai labiau klausys, na ir tautiečiai galės toliau džiaugtis "nenugalimu" laivynu nekreipdami dėmesio, kad valgyt nelabai yra ko. Senas KGB bajeris: 10% tiesos - 20% nutylėjimų - 70% propagandos ir viskas ok. O laivynas jei jis ne jūroje tai nebaisiai sakyčiau ir naudingas.. Hauptels kas nors atominę greta uosto, tai ir uosto neliks, ir visi laivai aukštyn dugnais išvirs..
sigma 2009-09-17 17:51
europos sajungos karinės išlaidos : $251.6 milijardai per metus (reta salis narė isleidzia nors 2 procentus nuo bvp) amerikos karines išlaidos : $503.4 milijardai per metus (4 procentai nuo bvp) rusijos karinės išlaidos : $29.81 milijardai per metus (3,9 procentai nuo bvp) gruzijos karinės išlaidos $37.82 milijonai per metus ( 0.59 procentai nuo bvp) kaip matome iš skaičiu, šių šalių karinės jėgos yra sunkiai lyginamos ir manau, kad straipsnyje paminėa nuomone kad amerikos laivynas 68 procentais stipresnis yra per daug optimistiskas zvelgiant is rusu puses.nors neradau islaidu laivynui manau kad amerikieciu skiriamas procentas nuo karinio biudzeto laivynui turetu buti didesnis nei rusu tiesiog del amerikos goegrafines padeties , todel jau dabar esantis 20 kartu skirtumas tarp kariniu biudzetu dar padides kalbant apie islaidas laivynui ,o turint tokias milziniskas sumas pinigu manau rusai turi menka sansa konkuruot su jav karinio laivyno pajegumose P.S del idomumo idejau gruzijos 2005m karines islaidas. pamenat kaip rusai leido prapogandine masina ir teige kad gruzinai ginkluojasi? ar ne veidmainiska taip kalbeti kai pats karinem reikmem isleidi keliolika kartu didesne dali savo bvp ir toliau jas didini??
Bicas 2009-09-21 13:16
tegul jie ginkluojas kiek nori tie rusai, tik va klausimas, kas geriau gyvena kaip zmones, ar vakarai, ar rusai? paziurekim ka rusai [adare su rytu europa, jei ne rusai tai rytu europieciai gyventu kaip svedai ar danai, paziurekim ka padare su rytu vokieciais, ne tik kad dar ilgus desimtmecius reikes vaakru vokieciams kist babkes, bet ir smegenis gerai prakrustos buvo rytu vokieciams. tas pats ir lietuvoj, tik cia dar baisiau. rusija geriau bandytu idirbti savo zemes, vystyti technologijas(hm, idomu rusofilai kieno sukurtais mobiliakais, laptopais, kompais, kieno gamybos automobilaiis vazinejas? )
Bicas 2009-09-21 13:18
rusijai isvis laime, kad turic tiek gamt resursu, kai jie baigsis idomu kas is ruijos bus, labai idomu, siaip tada gales gal jungtis su siaures koreja... bus apsiginklave iki dantu, nepaisant to, kad nebus isvis ko valgyt normaliai, bet bus laimingi, nes tipo galingi...