„Nissan“ pristatė naują koncepcinį elektromobilį „Land Glider Concept“ (Video)  (12)

Pagrindiniai automobilių gamintojai toliau suka galvas apie galimas netolimos ateities automobilių madas ir siūlo jų galimas vizijas. Vieną iš tokių vizijų Tokijo automobilių parodoje pateiks „Nissan“ pristatydamas „Land Glider Concept“ modelį. Gamintojų teigimu, tai bus visiškai aplinkos neteršiantis, elektra varomas miesto automobilis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kokono formos, dvivietės transporto priemonės ilgis – 3,1 m, plotis – 1,1 m, aukštis – 1,415 m, važiuoklės bazė – 2,180 m. „Land Glider Concept“ yra varomas dviem automobilio gale sumontuotais elektros motorais ir ličio jonų baterijomis. Tiesa, kol kas neskelbiama informacija kokią galią išvystys šie du elektros varikliai.. Viena pagrindinių šio koncepcinio modelio ypatybių – posūkiuose automobilis siūbuoja panašiai kaip važiuojant motociklu. „Land Glider Concept“ į šoną gali pakrypti 17 laipsnių, o pakrypimo kampas priklauso nuo automobilio greičio. Tačiau tai ne visos savybės, kuriomis išsiskiria šis elektromobilis – jis turi ir netradicinį vairą, labiau primenantį lėktuvo šturvalą. Galbūt su tuo susijęs ir automobiliui parinktas pavadinimas, kuris gali būti išverstas kaip „antžeminis sklandytuvas“. Lėktuvo ar kažko panašaus, įspūdį sustiprina ir du informaciniai ekranai. Žinoma, gamintojai nepamiršo ir šiuolaikiniams automobiliams būtino kokybiško interjero, todėl salone vyrauja odos apdaila, o už vairuotojo sėdynės yra sukurta vieta ir vienam keleiviui.

„Automobilio išvaizda ir aptakios kėbulo linijos byloja apie šios transporto priemonės lengvumą, o dinamiškas kėbulo dizainas atrodo tarsi „gyvas“. Šis modelis prisijungs prie „Nissan“ kuriamų ekologiškų transporto priemonių šeimos“, – sakė „Nissan“ dizaino projektų direktorius Takashi Nakajima.

Anot japonų, nors ši koncepcija ir netaps serijiniu modeliu, tačiau įsivaizduojama, jog ateityje kuriami „Nissan“ maži miesto automobiliai galėtų būti panašūs į šį sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)