Gandai: "Koenigsegg" rengiasi pradėti Saulės energija varomo "Quant" gamybą  (6)

Pirmą kartą gandai apie "Koenigsegg Quant" pasirodė dar kovo mėnesį, tačiau mažai kas tikėjo, kad šis gaminys kada nors apskritai išvys dienos šviesą. Tačiau Švedijos portalo "Realtid" duomenimis, automobilis visgi pasirodys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo tapatybės atskleisti nepanoręs asmuo "Realtid" portalui teigė, kad "Koenigsegg" naująjį "Quant" ribotais kiekiais pradės gaminti jau artimiausioje ateityje. Taip pat vertėtų paminėti, kad "Koenigsegg" šiuo metu vykdo derybas su "General Motors" dėl "Saab" perpirkimo. Toks sandėris taip pat gali būti neatsitiktinis, kadangi kompanija gautų galimybę pasinaudoti "Saab" sukaupta patirtimi ir pritaikyti kai kuriuos techninius sprendimus "Quant" projektavimui. Automobilio galia turėtų būti 512AG, o įsibėgėjimas iki 100km/h turėtų trukti 5,2s. Kėbulas bus padengtas fotogalvaniniais elementais, o naudojant tradicinį elektros tinklą pilnas įkrovimas turėtų trukti ne daugiau kaip 20 minučių. Apie planuojamą kainą duomenų kol kas nėra.

Ar naujovė išties pasirodys, parodys laikas. Tai, kad "Quant" gali būti išleistas su "Saab" prekiniu ženklu, taip pat realu. Skeptikai kritikuoja, kad "Koenigsegg" vadovas 36 metų amžiaus Christian'as von Koenigsegg'as neturi patirties kaip vadovauti tokiai didelei firmai kaip "Saab" - ji praėjusiais metais pagamino virš 93000 automobilių, o tuo tarpu "Koenigsegg" - tik 18.


(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)