„U2“ svetainėje „YouTube“ gyvai transliuos koncertą  (6)

Šį savaitgalį grupė „U2“ videomedžiagos svetainėje „YouTube“ transliuos gyvą koncertą. Pranešama, jog bilietai į tikrąjį sekmadienio koncertą, kuris vyks Kalifornijoje, jau išparduoti. Tačiau visi nespėję renginį galės žiūrėti internetu - tikimasi, kad koncertą stebės apie 96 000 žiūrovų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupės teigimu, tai bus pirmas toks didelis šou, transliuojamas internete gyvai. „Grupė jau kurį laiką norėjo padaryti kažką panašaus, - sakė vadybininkas Paul McGuinness. – Tai puikus būdas parodyti renginį tiems, kurie negali būti stadione. Gerbėjai dažnai atvyksta iš toli, kad tik galėtų pamatyti „U2“ – šįkart „U2“ ateis pas juos“.

Kompanijai „Google Inc“ priklausanti svetainė „YouTube“ koncertą transliuos penkiuose žemynuose. Be to, svetainėse „www.U2.com“ ir „YouTube“ bus galima pamatyti ir netiesioginę koncerto transliaciją.

Grupė, išgarsėjusi tokiais hitais kaip „Beautiful Day“ ir „Sunday Bloody Sunday“, birželio mėnesį Barselonoje pradėjo naują koncertinį turą. Grupė sulaukė didelio dėmesio dar ir dėl to, jog panaudojo apvalią platformą, kurią galima stebėti iš visų arenos pusių.

Svetainės „YouTube“ santykiai su įrašų pramone pastaraisiais metais nėra lengvi, kadangi kompanijos tvirtina, jog populiari svetainė turėtų mokėti atlikėjams. Kartu pramonė pripažįsta, kad jiems labai svarbu išlikti internetinėse svetainėse, nes tai padeda formuoti jaunųjų muzikos gerbėjų skonį. Galbūt tokie bendri renginiai padės surasti naujų bendradarbiavimo galimybių, tinkamų abiem pusėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: