JAV uždrausta stabdyti girtus vairuotojus  (35)

Aukščiausiasis JAV teismas paliko galioti sprendimą, draudžiantį Virdžinijos valstijos inspektoriams be reikalo sustabdyti neblaivius vairuotojus, kurie nepažeidžia kelių eismo taisyklių, rašo Los Angeles Times.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Policijai leidžiama važiuoti paskui neblaivaus asmens vairuojamą automobilį, tačiau stabdyti automobilį galima tik jei vairuotojas pažeidžia kelių eismo taisykles arba parodo girtumo požymius, pavyzdžiui, išvažiuoja į kitą eismo juostą. Kitose JAV valstijose kol kas tokios praktikos nėra.

Šis precedentas iškilo po to, kai Virdžinijos policijai paskambino nepažįstamasis ir pranešęs kažkieno automobilio markę bei numerį pareiškė, kad tuo automobiliu važiuoja neblaivus vairuotojas. Policija automobilio vairuotoją sulaikė, tačiau teismas jį išteisino pareiškęs, kad policija ne turėjo teisės vairuotoją sustabdyti ir jį apžiūrėti. Šis sprendimas buvo apskųstas, bet Aukščiausiasis JAV teismas jį paliko galioti.

Vienas iš teisėjų, kuris balsavo prieš neblaivaus vairuotojo išteisinimą, pareiškė, kad dabar policininkams bus sunku paaiškinti autoavarijoje, kurią sukėlė neblaivus vairuotojas, žuvusio nekalto žmogaus šeimai, kodėl policija girto vairuotojo nesustabdė ir taip nebuvo išvengta galimos autoavarijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Autobild.lt
Autobild.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (35)

Susijusios žymos: