Agnė Janutytė. Irano branduolinė grėsmė Artimųjų Rytų regionui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2009-10-26 13:26
Politkorektiškas straipsnis, bet išvados skamba gražiai, tik vargu ar realiai. Tiek Izraelyje, tiek Irane viršų yra paėmę vanagai. Jie gal ir nesiryš bombarduoti vienas kito, bet įtampa ir toliau bus kurstoma. "Reikia tarpusavio susitarimo, reikia kalbėtis, įtraukti tarpt bendruomenę" - visa tai skamba gražiai, bet nepanašu,kad kas realiai pajudėtų iš mirties taško. Pagrindinė problema Izraeliui iš Irano yra net gi ne Irano branduolinis ginklas - abi pusėsw puikiai supranta, kad Iranui pirmajam panaudojus tokį ginklą iš jo liktų šlapia vieta, nes Izraelis vargu ar cackintųsi ir paleistų savo branduolinį arsenalą į Iraną - Izraelio karinis ir technologinis pranašumas yra neginčijamas. Bet Izraeliui daug didesnę grėsmę kelia Irano remiamos teroristinės grupuotės bei jų politiniai sparnai - Hamas ir Hezbolah. Iranas nuolat ginkluoja šių organizacijų kovotojus, tad kaip jaustis, kai sunaikinti tave grasinantis priešininkas ginkluoja fanatikus ir kas gali užtikrinti, jog vieną dieną neapginkluos branduoliniu ginklu? Tad jei yra kur dirbti, tai sutramdyti Iraną, kad šis liautųsi remti teroristus. Izraelis, savo ruožtu, galėtų padaryti nuolaidų palestiniečiams ir stiprinti jų civilizuotą valdžią (taip menkinant radikalų įtaką ir galiausiai sukuriant Palestinos valstybę) - tiesa, tai skamba lengviau, nei realiai galima padaryti. Jei kas nepasikarščiuos - tikėkimės taip ir bus, nes radikalai su branduoliniu ginklu, tai kaip beždžionė su granata vaikų darželyje.
vitaltrix 2009-10-26 16:49
Tegul Izraelis palieka ramybėje palestiną,ir jiems niekas negrasins.Bet jie žydai-jiems vis negana. Per televiziją buvo laida ir ten ėmė interviu iš žydų ir palestiniečių.Tai žydai kuo ramiausiai pareiškė kad gali ateiti ir nusavinti palestiniečių namus ir žemę,nes jinai jiems priklausė prieš tūkstančius metų. JOŠKĖS-LAUK IŠ PALESTINOS !!!
lightfire 2009-10-26 17:05
Žydai toje žemėje lygiai taip pat gyveno ir ne tik prieš tūkstantį metų, bet ir visus tuos metus iki tol. Gyveno sutardami su musulmonais. JTO įkūrė Izraelį ir prasidėjo... kas gi žydus į jūrą išstumti siekė jėga? arabai.. 4 kartus kartu mėgino - nepavyko, gavo malkų, o žydai savo normalią valstybę sukūrė. O ką sukūrė palestiniečiai? Be savižudžių sprogdintojų ir Kassam raketų? Lengviausia pasakyti vienai ar kitai grupei LAUK. Tai absurdiška. Abi grupės galėtų taikiai sugyventi, jei tik atmestų radikalias idėjas į šalį/
SG 2009-10-26 17:35
Tai, kad Hezbollah ne teroristai. Kiek žinau tik JAV ir Izraelis juos pripažįsta kaip teroristus visas kitas pasaulis (įskaitant ir ES) nelaiko šios organizacijos teroristine.
Domaz 2009-10-26 19:33
Kur zydas ten blogis. Nors arabai netokia strategija naudoja. Reiktu jiems kaip ir europj uzplust zydu miestus ir po kurio laiko Izraelio nebeliks. Zydai gi lygiai taip pat sau zeme uzsikovojo. Nes kitaip su zydukais nepakariausi-jie gi beveik visame pasaulyje valdzioje savo atstovu turi..
lightfire 2009-10-26 20:48
Man asmeniškai jie yra teroristai, o "visas kitas pasaulis" skamba kiek nerimtai ir nesuprantu ES, kuri nuolaidžiauja jai. Tai labai protinga ir organizuota organizacija - turi politinį sparną, kurio - taip, nepavadinsi teroristiniu, bet glaudžiai susijusį su kariniu spranu - kuris rengia įv išpuolius. Šiaip ar taip - Hezbollah negyvuotų, jei ne Sirija ir Iranas, o tiksliau jų finansinė bei materialinė parama.
lightfire 2009-10-26 20:50
kalbi kaip tikras antisemitas, prisiklausęs pasakų apie Siono protokolus. Vat su tokiais šūkiais buvo rengiami pogromai, su tokiais šūkiais nukeliavo iki holokausto. Beje, tamstos žiniai, Izraelyje gyvena ap[ie milijoną arabų - miestuose ir pan, Izraelio armijoje tarnauja arabai - sugyvena visiškai normaliai. Ir su palestiniečiais galėtų sugyventi, jei ne radikalai abejose pusėse.
meslinukas 2009-10-26 22:14
na, Izraelį reikėtų visgi pripažinti, bet jo užimas teritorijas gerokai apkarpyti... lightfire:"Žydai toje žemėje lygiai taip pat gyveno ir ne tik prieš tūkstantį metų, bet ir visus tuos metus iki tol" tai netiesa - labai didelė dalis jų (jeigu ne absoliuti dauguma) atsikėlė tenai šiek tiek prieš WWII ir po jo. Domaz:"jie beveik visame pasaulyje valdzioje savo atstovu turi" - visiška tiesa. vitaltrix - manau, kad taip pat esi visiškai teisus: Choshen Hamm 266,1: "Žydas gali pasiimti viską, jei tai priklauso Akumui (gojui). Tas, kuris grąžina nuosavybę gojui, nusideda įstatymui, didindamas nusikaltėlių jėgą. Tačiau tas poelgis vertas pagyrimo, kai jis priverčia krikščionis liaupsinti žydus ir žiūrėti į juos kaip į sąžiningus žmones". yra ir daug daugiau tokių "grožybių" iš žydų religijos, jeigu ką domina, galiu atsiųsti . na, pats manau, kad neleisti jiem turėti valstybės irgi nelabai gražu - kiekviena tauta turi teisę į valstybę. visgi tą Izraeilio teritoriją reikėtų smarkiai apkarpyti - labai jau nemažai jie prisigrobė. manau, kad judaizmas turėtų būti draužiama religija, ir apskritai - svetimų tautų/šalių primestos valdžios ir valdininkų reikėtų saugotis,... visgi - kokią teisę turi JAV diriguoti kas gali statytis atomkes, o kas ne? ir kodėl Iranas negali padėti kariauti savo giminaičiams ir bendratikiams? šaunuoliai, kad tokie vieningi. šiaip straipnis pusėtinas - pirmoji dalis atrodo visai nieko, o antroji turbūt tam, kad įdėtų pirmąją ;D . nu, nesvarbu - dėl cenzūros tai darosi neberetas reiškinys...
Tas_pac 2009-10-26 22:20
Galėtų subombarduoti visą arabiją. Vistiek musulmonai be problemų kėlimo pastaruosius maždaug penkis amžius nieko daugiau ir neveikia. Ne nafta tai visai kitaip ten viskas būtų, bet baigsis jiems nafta ir tikiuosi imsis pasaulis rimtų veiksmų prieš terorizmą, bet musulmonai irgi tai supranta todėl islamizuoja pasaulį, o sparčiausiai Europą, nes Europą valdo idiotai kurie įsileidžia šitą marą. Dabar Europoje yra apie 60milijonų musulmonų, kurie stato mečiates nešioja skudurus ant galvų taip trypdami mūsų kultūrą. Kadangi Europiečių šeimos mažos o musulmonų didelės, Europos dienos suskaičiuotos, sudie Europa labas Eurabija. Dabar valdo idiotai, bet vėliau dar didesni idiotai valdys Europą.
meslinukas 2009-10-26 23:23
o kuom tau Arabija trukdo? jeigu iš tenai arabai Europon neplauktų, tai tai būtų labai teigiamas dalykas. vadinasi ne mum juos bomboruoti reikėtų (tada tik dar daugiau jų čia atbėgtų), o tisiog kontroliuoti imigraciją ir įstatymus tinkamai pakoreguoti, kad per daug čia jie mūsų "nekultūrintų"... na, kad dabartinė valdžia durna, tai nežinau kaip čia... kartais man atrodo, kad ji specialiai tai daro žingsis po žingsnio... bet kad trumparegiška, tai pilnai sutiksiu...
lightfire 2009-10-26 23:54
visų pirma palestiniečiai Iraniečiams - jokie ne giminaičiai, jie jų nekenčia. Antra - padėti jiems kariauti reiškia toliau gadinti santykius su Izraeliu, kuris savo ruožtu turi argumentą,kad Iranas negali turėti bombos. Užburtas ratas. Be to, remdamas teroristus Iranas tik toliau kursto konfliktą, kurį palestiniečiai ir žydai galėtų išspręsti taikiai - tiek Palestina, tiek Izraelis gali sugyventi, jei ne radikalai.
Azuolas 2009-10-27 02:03
Žinoma, geriausia visas problemas spręsti subombardavimu... Esi tiesiog propagandos paveiktas žmogus. Kaip arabų pasaulyje skleidžiamos blogybės apie "vakarietišką pasaulį", taip ir vakarų pasaulyje pilama daug purvo ant arabų. Yra nemažai ten mokslininkų ir šiaip protingų žmonių. Tiesiog išgarsėja pas mus labiau visokie teroristai musulmonai fanatikai. Kaip sakoma "tuščias puodas garsiai skamba". Yra tų musulmonų nemažai tokių, kuriems islamas tai yra tik kaip tradicija. Lygiai taip pat, kaip ir eiliniam lietuviui katalikybė. Nors aišku aš, kaip gana liberalių pažiurų žmogus, tai labai nepritariu daugelio valstybių šariato įstatymams. Gal geriau tiesiog riboti imigracija, ar nenuolaidžiauti musulmonams? (siųsti velniop, jei bando ten kažką šnekėti apie religinę lasivę ir statytis savo mečetes) Jei vyksti laimės ieškoti į kitą šalį, tai ir priimk tos šalies kultūrą. Niekas jėga juk neverčia musulmonų keltis į Europą. Yra posakis "Jei esi Romoje, tai elkis kaip romėnas".
meslinukas 2009-10-29 22:24
lightfire: 1) taip, arabai. tegu žydai jiem grąžina tai, ką okupavo http://lt.wikipedia.org/wiki/Izraelis 2)lygiai taip pat sėkmingai galima teigti, kad Lietuvoje visuomet gyveno lenkų ir rusų. ar tai būtų priežastis pusę Lietuvos atiduoti lenkam ar rusam? žydai tenai labai nedaug kur tesudarė daugumą iki WWII. 3) kad žydai turi, tai aš galiu įrodyti (http://lt.wikipedia.org/wiki/1917_m._Ba ... eklaracija), o ar tu gali įrodyti, kad ateiviai turi beveik visame pasaulyje valdžiose savo atstovų? 4)atsiprašau, bet kiek per istorijos laikotarpį karų ir revoliucijų sukėlė vieni ar kiti nelabai suskaičiuosim. galim paminėti nebent naujasnius ar labiau žinomus įvykius. ne esmė, kam priklauso daugiau žemių. Vokiečiai, prancūzai, amerikiečiai ... turi daugiau už mus; Rusai turi daugiausiai žemių, tai ką? - mes turim teisę dalį Rusijos/Vokietijos/Prancūzijos/JAV atsiplėšti? esmė tame, kad jų žemė buvo okupuota. 5)gaila, neberandu dabar žurnalo tokio (tenai parodyta kokios tautybės žmonių kurioje vietoje daugiausiai ir Izraelio po 1948m okupuotos teritorijos (jas manau tikrai reikėtų grąžinti)), tai tik Golano aukštumas tiksliai įvardinsiu. 6) na, krikščionybę paredagavus gal ir nieko būtų. Judaizmą laikau sh gabalu, nes jis skiepija neapykantą visiems ne žydams (gojams) ir dėl to nelabai pagaunu, kodėl mūsų pačių įstatymų dėka jis dar neuždraustas, be to tai yra tautinė religija (skirtatik žydams), o aš, kaip nacionalistas, manau, kad kiekviena tauta turi savo šalį ir ko į svetimas lįsti jiem nėra reikalo (asimiliuokis(jei gali),turistas,laikinas darbininkas arba dink). islamą iškrapštyti būtų sunkiau, nes tai jau pasaulinė religija. ką ji teigia irgi nelabai žinau, bet man ji taip pat nepatinka... 7) labai patarčiau pažiūrėti filmuką "judea declares war on Germany" (EN)( http://video.google.com/videoplay?docid ... 550891901# ) ir paskaityti "66 klausimai ir atsakymai apie holokaustą (googlėj turėtum rasti RU ir EN). 8)na, Iranas tam klubui nepriklauso. so? jeigu aš šoku ne klube, tai vadinasi man negalima; ar kaip? tegu JAV bando kalbėtis žmoniškai (nepavyks, tai nepavyks), o ne kurstyti karo. čia tas pats, kas spėjant, kad kada nors gali kilti karas reikia pašalinti visus, su kuriais tik tas karas įmanomas, patiems sukialiant karą, kurio galėtų ir nebūti. 9)na, čia teks pripažinti, kad nelabai žinau, kaip yra, gal visgi ir klystu. galėtų sugyventi taikiai, tai aš irgi taip manau. sutiksiu, kad čia ne vien žydų kaltė, bet teks pripažinti, kad visuose tuose karuose korupcija ir teroras vanoja pilnu tempu... kažkas iš to pelnosi. kas? kad ir kaip ten - nemanau, kad Izraelio ir Irano konflikas mūsų reikalas. mes galime nebent išsakyti savo nuomonę ir dalyvauti kaip tarpininkai... Azuolai, taip, dėl pretenzijų tenai kogero teisus esi... čia tartis turi kariaujančių valstybių valdžios, o ne mes per prievartą, karo būdu, kapodami arabus turime jiem nešti "taiką" ir "demokratiją", kurios jie patys nenori. dėl tų sąmokslo teorijų, tai aš lygiai taip pat tau siūlyčiau jų paskaityti daugiau. atrasi tikrai įdomių dalykų. net jeigu jos ir nebus teisingos, tai atkreips tavo dėmesį į svarbius dalykus, kurių ankščiau nepastebėjai. reikia skaityti ir viena ir kita, o ne žiūrėti tik per sistemos uždėtus "laisvės", "liberazizmo" ir "demokratijos" akinius. 2.1. taip, ne visi, bet čia aš bandau parodyti, kas yra judaizmas. su žydais, kaip religinia grupe, manau nesunku, ir tai noriu parodyti. kaip su tautine jau sunkiau ir tai yra kitas klausimas, kuriuo visu 100% dar pats neesu įsitikinęs. kai yra: ar talmudas kuria žydus, ar žydai kuria talmudą. va kur klausimas. čia kažkas kaip "kas pirmiau: višta ar kiaušinis". ne taip lengva... 2.2. taip, nesąmonių rasi turbūt daugumoje. na, bet į šį klausimą jau atsakiau, tai nesikartosiu labai... 2.3.na, kadangi religijomis domiuosi neįtin daug, tai paklausiau čia labiau nusimanančio draugo; va ką jis man parašė: "Visų pirma, pažymėkime, kad pagrindinis krikščionybę degeneruojantis veiksnys ir yra Senasis Testamentas, kuriame atsispindi semitiškosios judaizmo dogmos. Visų antra, nepamirškime, kad Tora, arba Penkiaknygė žydams yra, kartu su Šulchan Aruchu ir Talmmudu, šventraštis. Tora ir yra Senasis Testmanetas, į kurį įeina Kunigų knyga. Tarp kitko, ją taip lietuviškai pavadino matyt judofiliškai nusiteikę kunigėliai, nes tikrasis jos pavadinimas, kuris taipogi vartojamas daugely užsienio kalbų: LEVITŲ KNYGA. Jos autorius Mozė, vienas iš "išrinktosios" tautos herojų." 3. ne, tikrai visų nereikia. esmė tame, kad ši religija yra tautinė, vadinasi ji neskirta lietuviam, o ką veikia ne lietuviai Lietuvoje? kaip pats sakai: "Jei esi Romoje, tai elkis kaip romėnas" (labai geras posakis ) 4.nemanau, kad dėl pavydo. labai jau nešvari ten ta jų istorija (masonai, politika, spekuliacijos, žmogžudystės, religija ir t.t.), pvz.: hanuką ir purimą jie iki šiol tebešvenčia. nemanau, kad pavydas gali tęstis 3000m. kad ir kaip ten... 5.ok
lightfire 2009-10-29 23:05
Mėšlinuk, Pasistenk naudotis visais forumo teikiamais privalumais, pvz funkcija "cituoti", bus lengviau susigaudyti, į kurš teiginį, klausimą ar pan atsakinėji bei komentuoji, ypač kai rašai tokiais gabalais. Kita vertus, sunku kažką diskutuotu su tamsta, kuris prisipažįsta esantis Holokausto neigėjas. Tai beje, patinka tamstai ar ne, pagal Lietuvos įstatymus užtraukia baudžiamąją atsakomybę - taip yra ne tik Lietuvoje. Mano nuomone - pelnytai. Labai norėčiau pamatyti,kaip tokie žmonės kaip tu atsistotų prieš žmones išgyvenusius Osvencimą, Dachau arba mačiusius Panerių žudynes ir pan ir portintų - viso to nebuvo, jūs meluojate, išsigalvojate, tai yra didelis melas, jūs siekiate užvaldyti pasaulį, vokiečiai elgėsi teisingai siekdami jus išvaryti iš savo (!!!) žemių... Spjūvio į veidą tokie žmonės verti mažiausiai, bet įstatymai numato - už holokausto neigimą tamstai grės kiek rimtesnė atsakomybė. Dar vienas pastebėjimas - jūs argumentuojate,kad arabai turėtų išgrūsti žydus.. Kurie arabai? Ir paaiškinkite - kaip jie taip padarys, turint omeny, kad bandė jau ne sykį, o Izraelis iki šiol turi galingas karines pajėgas bei branduolinį ginklą būtent tokiems mėginimams? Ir kokiu būdų vertėtų inicijuoti judaizmo draudimą? Labiau prie temos - kodėl JAV ar branduolinio klubo narėms galima turėti bombą, o kitiems ne?Manau,kad jokie klubai nelabai ką įpareigoja (Izraelis - taipogi geras pvz), tačiau turint omeny tokio ginklo galią pažvelkime į kokias rankas jis patektų? Į agresyvaus rėžimo rankas, grasinančio savo kaimynams ir ne kaimynams, platinančiam ginkluotę į visas puses (o branduolinio ginklo platinimas yra viena didžiausių problemų - negalime juk patikėti bet kokiai teroristinei grupuotei, kuriai vadovauja koks psichas) Matyt nelabai kai kas įsivaizduoja kokią galią turi branduoliniai ginklai, kokią žalą jie gali padaryti, ir kokias pasėkmes jų panaudojimas turėtų..
Tas_pac 2009-10-30 00:10
Europso dienos suskaičiuotos, kas tuo domisi jau seniai žino. Viliuosi kad ankščiau ar vėliau prasidės pileitinis karas ne vienoje Europos valstybėje, gal atsimerks tada žmonės. Nes dabar kai Hitleris sušiko nacionalizmo savoką, pabandyk kokiam musulmonui pasakytų kad "Aš esu (pvz.) anglas, čia mano tėvynė ir man visiškai nepatinka tavo skuduras ant galvos ir prasmirdusi mečetė", tai kiti anglai Hitlerininku ir naciu išvadintų
Herbertas Norkus 2009-10-30 11:19
Argi mielasai nepagalvojote, kodėl užstoti svetimą ir priešišką tautą, nekenčiant savos tautos ir rasės? Aš palaikau Meslinuką ir teigiu, kad jis yra iš esmės teisus. Siūlau paskaitinėti: www.jewwatch.com www.der-steurmer.org www.judicial-inc.biz Jeigu esate teisus, kodėl bijote, kad mes galim atvirai reikšti savo poziciją? Juk teisybę klausimų nebijo. Jeigu holokaustas iš tiesų toks, kaip teigiama, tegul sistema ir jos draugai panaikina politinę cenzūrą. Akivaizdu, kad jos niekas nepanaikina ir nesiruošia to daryti. Kodėl? Nes daugelis niekšų bijo teisybės paviešinimo. Siūlau pasidomėti, kokios tautybės yra galingiausi JAV oligarchai ir lobistai (taipogi ir Rusijos). Tada pradės aiškėti, kas yra kas. Laukiu agresyvios reakcijos ir esu pasirengęs ją, kaip ir galimas pinigines baudas, pasitikti. Tačiau "išrinktąjai" tautai mes nesilankstome. Ir nesilankstysime, mums to neleidžia LIETUVIŲ orumas. Izraelis susikūrė, remiamas pasaulinio sionizmo mafijos, pamažu užgrobdamas arabų palestiniečių žemes, vykdydamas jų genocidą. Siūlau pasidomėti istorija, o ne pigiu jos falsifikatu.
meslinukas 2009-10-30 11:44
ir pažvelkime, į kokias jis pateko Amerika ir Rusija yra tokios "taikios" šalys, kad viena ar kita dalyvavo beveik visuose praeito šešiasdešimtmešio karuose. ir sakau. jeigu nori - tegul tariasi taikiai, o ne patys skelbia karą. kaip sakiau, tai yra absurdas. P.S. čia tiek redagavau, kad tas citatas sutvarkyti...
meslinukas 2009-10-30 11:59
Tas_pats - taip, jeigu nieko nedarysime, tada Europa tikrai pasmerkta. jeigu ką nors darysi, visuomet yra viltis išsigelbėti. ir tai, kad mūsų valdžia myža į kelnias, tai visiškai nereiškia, kad ir mes turime daryti tą patį. ką daryti? reikšk nuomonę, nebijok nueiti į kokį mitingą/eiseną, atsinešti plakatą, keisk kitų žmonių nuomonę ir tegul jie keičia dar kitų. yra pogrindis reikškis į valias.
lightfire 2009-10-30 12:22
Suformuluokite aiškiai - kas yra genocidas, kas yra mafija - pateikite visus faktus ant stalo. taipogi - išrutuliokite savo mintį - ar jūs teigiate,kad Holokaustas tai yra falsifikatas?
Herbertas Norkus 2009-10-30 14:05
Būtent tamstos liaupsinama tauta yra neteisybės motina. Mafija? Ogi masonai. Taip, mielasai, aš teigiu, kad holokaustas yra burbulas tokiems sinagogų ir VSD bildukams, kaip tamsta. Dėl teisingumo: jį lemia ne "keino nors" tiesa, o objektyvioji VALIA, ne kažkieno, o OBJEKTYVIOJI, Tai viena iš pagrindinių autoritetionio nacionalizmo idėjos akcentuojamų temų. Teisybė atitinka faktus, o tai jau ne nuomonė, tai, kaip aiškino Platonas - pažinimas. Siūlau pradėti domėtis kuo nors už sistemos paskirtų rėmelių. Istorija rodo, kad žmonės, rasės, tautos, nėra lygios, nėra vienodos, o skirtingos. Tiek juodieji, geltonieji, ir baltieji, turi savo vietą Dievo akyse, darnioje rasinėje disciplinoje ir tvarkoje. Tačiau neteisingume kyla chaosas ir atsiranda etninės arba kitokios siurbėlių grupės, užsiiminėjančios kenkėjiška veikla. Puikus pavyzdys yra Bibilinė istorija. Katynė, tarp kitko, buvo paviešinta tamstos nekenčiamų "nacių", jos vykdytojai priklausė tamstos numylėtai Izraelio tautai, taipogi ir partizanų, mūsų nacijos didvyrių, žudikai. Pripažinti natūralią hierarchiją nieko bendro su neapykanta neturi. Tai yra kosmopolitinio režimo įkišta melaginga dogma. Tai būtent yra darna, kiekvienos tautos ir rasės skirtingumas, savitumas ir būvimas savo vietoje. Pakartosiu kolegos Meslinuko mintį, siūlau tamstai žiūrėti labai konkretų ir rimtą revizionistinį filmą, kurio faktus falsifikuot nefalsifikavę, tamstos mylimieji "tautiečiai" nenuslėps. http://balder.org/judea/billeder-judea/ ... es-700.jpg Nesiruošiu daugiau gaišti čia laiko, jis brangus. Jeigu atsiras asmenų, kuriuos domina teisybės atskleidimas, prašom man rašyti asmeninę žinutę. Lietuva - pirmiausia.