Kaip vyksta termitinis bėgių suvirinimas (Video)  (8)

Termitinė reakcija vyksta oksiduojant metalinį aliuminį kito metalo (dažniausiai geležies) oksidu, o pats terminas termitas yra vartojamas šių dviejų medžiagų mišiniui pavadinti. Minėtoji reakcija yra naudojama termitiniam suvirinimui, pavyzdžiui, sujungiant geležinkelio bėgius. Kaip tai atrodo žiūrėkite video.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reakcijos metu gaunamas aliuminio oksidas, laisva metalinė geležis ir didžiulis kiekis šilumos. Reagentai dažniausiai yra gerai susmulkinti ir sumaišyti su surišančia medžiaga, kad išlaikyti termitą kietą ir vientisą.

Termitinės reakcijos turi daug panaudojimo sričių. Ankščiau jis buvo naudojamas storų plieno konstrukcijų (garvežių ašių rėmų) remontui vietoje, kai remontas gali būti atliktas be dalių išmontavimo. Taip pat greitam plieno (traukinių bėgių) pjovimui ar virinimui, nereikalaujančiam sunkios ir didelės įrangos.

Kai termitinės reakcijos yra naudojamos metalų rudoms išvalyti, jas vadina termitiniu procesu. Šio metodo pritaikymas, naudotas gauti gryną uraną, buvo išvystytas kaip Manheteno projekto dalis Ames laboratorijoje vadovaujant Frankui Spedingui. Kartais jis vadinamas Ames procesu.

 

 

Kaip atrodo pasiruošimas tokiam suvirinimui parodyta antrajame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: