Justas Kačinskas. Prekyba ginklais: „nieko asmeniško, tai tik verslas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2009-11-09 19:05
na jau na jau, jei taip būtų paprasta įsigyti raketą su branduoline galvute, jau vakar būtųme išgirdę apie eilinius branduolinius grybukus kur nors pasaulyje, kaip apie kokias katastrofas keliuose..
Diagnostikas 2009-11-09 21:11
manau, kad cia yra tiesos, nes ginklas visad zmogui buvo, yra pranasumu, galingumo simbolis. o siaia laikais manau ir saugumas, aisku jei moki ir sugebi naudotis
Marius.brn 2009-11-09 22:14
Nezinau, tikrai nesunku tu ginklu gauti. Kazkada buvau nusipirkes dujini sautuva nelegaliai, tai problemos gauti nebuvo didelios. Siule net AK-47. Bet nereikejo... O siaip del branduoliniu galvucio pilnai tikiu kad lengva ir ta isigyti, bet man atrodo kad nelabai kas teperka, nes po vieno tokio suvio greit visas pasaulis suklustu.
lightfire 2009-11-09 23:58
Nesamonė, kas tas branduolines galvutes turi? Tai nėra šiaip dėžutės šovinių, tokie dalykai yra skaičiuojami, ypač šiais laikais, ypač taktiniai branduoliniai ginklai, kuriuos gaminti gali tik kelios valstybės - JAV, Rusija, JK, Izraelis ir Prancūzija - nė viena jų nesuinteresuota,kad branduoliniai ginklai atitektų kokiai nors grupuotei
Tir4elis 2009-11-10 10:04
Šiaurės Korėją pamiršai. O ten toks dalykas netgi labai sveikintinas, nes pinigų reikia, kad šalis neišmirtu badu.
enzim 2009-11-10 11:18
Atėnų demokratija žlugo per karo eskalavimą, tas pats gresia ir šiuolaikinei demokradijai. Kai nusispjaunama į santvarkos etinius pagrindus, tokia santvarka greitai pakeičiama, ir kaip rodo istorija, nevisada geresne. Nekontroliuodami ginklų pjauname šaką ant kurios patys sėdim.Jei ir toliau taip tęsis, tai greitai ,,Vakarietiškosios vertybės" taps dviveidiškumo simboliu.
lightfire 2009-11-10 11:45
Š.Korėjai iki taktinių branduolinių ginklų dar toliau, negu Indijai ir Pakistanui, nors pastarųjų galimybės nėra visiškai žinomos. Pasigaminti bombą dar nereiškia, jog tai bus tokio dydžio, kurią galima parduoti ar ant raketos pritaisyti.
manciukaz 2009-11-10 18:44
jeigu kas ir galetu pardavinet branduolinius ginklus nelegaliai tai tik izraelis kuris manau india pakistana ir ta pacia siaures koreja aprupines, o pac apie branduolini ginkla kalba labai nenoriai (mes jo neturim bet jei reikes panaudosim) tai kodel tatena irana klibina visais galais bet izraelio ne? hm..
Arns 2009-11-10 18:59
Izraelis? Jį nušluoti tiek norinčiųjų, kad greičiau jie ir yra vieni aktyviausių masinio naikinimo ginklų kūrimo, saugojimo, perdavimo stebėtojai, bei besistengiantys užkirsti sanderius. Izraelis Pakistaną? Žydai musulmonus? Na reik protelio truputi turėti, žydai net turkais nelabai pasitiki, o jie vieninteliai, kariuomenės pagalba, religiją nuo politikos musulmonų šalyse atskyrę. O atiduoti ginklus valstybėms, kurios pačios pusė pasaulio išsprogdinti gali.
lightfire 2009-11-10 19:33
Na, kad žydai gali prekiauti ginklais net ir su musulmonų valstybėmis parodė Uzi prekyba su Iranu, bet tik tiek. Branduolinėmis technologijomis Izraeliui prekiauti būtų labai pavojinga, jei ne savižudybė. Čia tokiam fronte labiau pasižymėjusi Prancūzija.
Dvigubas nulis 2009-11-10 20:14
Na, o man labiausiai patiko citata „Žinoma, ginklus platina ne tik valstybės, kurios skleidžia demokratines vertybes (Rusija, Kinija)“. Taip, tikrosios demokratinių vertybių skleidėjos yra Rusija su Kinija.
Justazk 2009-11-10 22:02
Šioje vietoje buvo norima pasakyti, kad būtent šios valstybės ir nėra demokratinių vertybių skleidėjos... 8)
robertas S. 2009-11-15 23:12
Įdomu būtų sužinoti straipsnio autoriaus Justo Kačinsko nuomonę Darnaus (tvaraus) vystymosi klausimu. Tuoj vyks gruodžio pirmą pusę Kopenhagoj tarptautinis susitikimas dėl klimato kaitos. Dar vyksta reguliariai susitikimai dėl Darnio ekonomikos. Darni tai reiškia, kad savo šalis turim vystyti taip, kad ir ateities kartoms mūsų šalyse sąlygos gyventi nebūtų prastesnės, negu dabar turime. Apie darnų vystymąsi labiausiai šneka ir jį propaguoja apsisotinusios gerove ir karo neragavusios šalys - Skandinavijos šalys. Apie žaliają, tą darniąją, ekonomiką, kalba Indrė Kleinaitė. Garso įrašas - http://www.luni.lt/index.php/LUNI_Vilni ... C5%A1as%29