[Žinios trumpai] „Google“ nutraukia „Chrome“ palaikymą daugybei „Windows“ vartotojų - skelbiama, kas vyksta ir ką daryti  ()

„Google Chrome“ yra populiariausia interneto naršyklė pasaulyje. Tačiau daugybei jos naudotojų viena žinia kelia nerimą - „Google“ praneša, kad „Chrome“ palaikymas keliose „Windows“ sistemose yra nutraukiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nutraukiame „Windows 7“ ir „Windows 8/8.1“ palaikymą. „Chrome 110“ (preliminariai planuojama išleisti 2023 m. vasario 7 d.) yra paskutinė „Chrome“ versija, kuri veiks šiose „Windows“ versijose“, – rašoma „Google“ tinklaraščio įraše.

Toks sprendimas priimtas dėl to, kad tos operacinės sistemos paseno ir jų naudotojų vis mažėja. Programinis palaikymas tose aplinkose kainuoja, o naudos mažai, nes dauguma žmonių perėjo prie naujesnių „Windows“ versijų. „Windows 10“ išleista prieš 7 metus, „Windows 11“ - pernai.

„Jei šiuo metu naudojate „Windows 7“ ar „Windows 8“ / 8.1, raginame pereiti prie palaikomos „Windows“ versijos, kad užtikrintumėte, jog ir toliau gausite naujausius „Chrome“ saugos naujinimus ir funkcijas“, – priduriama pranešime.

Saugos naujinimų trūkumas naudotojams gali kelti didesnę įsilaužimo riziką, nes internetiniai sukčiai dažnai naudojasi senesnių versijų spragomis. Be to, problema gali padidėti, nes „Microsoft“ taip pat nutraukia senų operacinių sistemų palaikymą. Taigi, programinė technika tobulėja ir eina pirmyn, todėl senos versijos yra priversinai pamirštamos.

 

Kiek žmonių vis dar naudoja „Windows 7“ ar „Windows 8“? Milijonai! Pernai metų sausį buvo skaičiuojama, kad „Windows 7“ naudoja dar bent 100 milijonų kompiuterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(9)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: