„Internet Explorer 9“ nepripažins „Windows XP“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Justin999 2010-03-19 09:57
CentOS lygini su Windows XP. Nice. Tai gal dar palyginkime IBM AIX su Windows 98 ?
rwc 2010-03-19 10:26
Šiaip tai lyginu apskritai RedHat4-5 (RHEL/CentOS) su Win5.1-6 (2003-2008/XP-Vista). Manau, kad tai tiesioginiai konkurentai įstaigose. Ko čia nelyginti?
Justin999 2010-03-19 10:56
Todel, kad pirmas reprezentuoja serverius, o antras - paprastas vartotoju darbo stotis. Ir manau negalima lyginti serverio OS su desktop'o. Serverinems OS yra visai kitoks support'as, ir apskritai manau tas palyginimas su narsykles diegimu i CentOS yra lempinis.
R2D2 2010-03-19 11:06
. Vienose sistemose svarstyklių lėkštė svyra į vieną pusę, kitose - į kitą. Deja, Windowsams tai netaikoma. Tai visiškai atskira istorija. Ir nepradėkite bereikalingo fleimo tipo : "*nix->sux" arba "Win->sux" Kiekvienam savo. P.S. O dabar į temą. Tai, kad IE9 neveiks WinXP - sveikintina. Dar kelios valstybės uždraus valstybinėse įstaigose vartoti IE. O gal ir OS pakeis į normalesnę. Beje, Danijos vyriausybė nuo 2010 balandžio (jei gerai prisimenu) apskritai pereina prie Open Document. Su kuo ir sveikinu.
rwc 2010-03-19 12:12
Nesuprantu, prie ko čia serverinė-desktopinė? 2003-labai nebloga desktopinė sistema, XP-pusėtina serverinė (DB, Webui, nedidelei organizacijai). Kaip desktopinė ir pigi serverinė tinka ir CentOS, xUbuntu, ... . Paskutinis mano univeras visur naudojo išimtinai RedHat EL (net ir buhalterių kompuose), priešpaskutinis - 2003 ir XP. Visur panašūs poreikiai ir panašios problemos. Skirtumas tas, kad RedHat nesirūpindamas kokybišku ir ilgu palaikymu, suderinamumu su ankstesnėm versijom, rizikuoja prarasti klientus. Dar ir dėl to, kad naudodamas RedHat OS, greičiausiai naudoji trečios šalies DB, AppServą, VPN, dokumentų valdymo ... kokias tik nori sistemas, taigi gali lengvai perbėgti pas Novell ar Oracle, galų gale susimesti nemokamą versiją. Microsoftas konkuruoja pats su savimi, todėl gali nesiskaityti su klientais.
Justin999 2010-03-19 15:05
Kievienas turim savo nuomuone, galbut problema yra ta, kad as nelabai suprantu tavo pozicijos, ar ka tu norejai pasakyti. Taip, gali serveri pakurti ant Windows XP, kaip ir gali paprastuose kompiuteriuose uzkurti CentOS ar RHEL kaip paprasto desktop OS, bet kalbant apie technologinius aspektus, lygint specialiai serveriams kurta ir palaikoma OS (ar distribucija), kaip RHEL, su grynai paprasta-vartotojiska ir i ta orientuota Windows XP ar 7 yra nesamone. Tokia mano subjektyvi nuomuone.
rwc 2010-03-19 18:20
Bilui, kad jo Win2008, Sharepoint, Navision, MSSQL, Exchange, MS Office netinka verslui. Be to, korporacijose absoliuti dauguma vartotojų dirba ne su serverinėm, o būtent XP linijos OS. Be to, aš ir nematau problemos namų vartotojui pasiupgreidinti namų kompą, arba su tuo pačiu senuku pragyventi dar 10 metų po palaikymo (vis tiek naujų virusų senai OS niekas nekurs). Problema yra verslas, kur chaotiški MS mėtymaisi, versijų suderinamumo problemos. Su IE gal ir nelabai aišku, kame problema - na, tiesiog galima laviruoti laike: į naujus kompus nedėti Vistos, Win7 ir IE8, bet paskubėti iki 2011 migruoti serverinę dalį (tam duota 3 m. laiko nuo naujos išleidimo iki senos nurašymo). Padarius tai, portint į Windows 7, tai padarius vienu ypu prie jų pereit, bet užblokuoti atnaujinimą į IE8 ir IE9 (o kaži, galima Win7 turėt IE7?), tada nuportint į IE9, visiems vienu ypu suleisti IE9 ir vėl spėlioti, ką ir kada Bilas nuspręs... Taip gaunas, kad iš WinXP palaikomos naršyklės vartotojai atsilaisvins tik prieš pat WinXP EOL. Nori nenori, bet taikaisi ne prie funkcinių reikalavimų, bet prie Bilo marketingo strategijos. Su Linuxais ir visu kitu taip nėra - susidėlioji grafiką kaip tau patinka. Gali atnaujinti sistemas kas keli mėnesiai, tą mažą gabaliuką, kurį patobulinai, nedarai masinių diegynių - nes sistema pasikeitus nedaug, gali iš to sutaupyt ant papildomo testavimo ir t.t.. Praktiškai korporatyvinė sekretorė Linuxe nesiskiria nuo namų vartotojo - visada turi naujausią versiją be didelio migracijos streso.
Makikius 2010-03-19 18:47
Tingiu ieškotis informacijos kiek ji lėtesnė už operą, ff ir kitas. Bet gi kas gali ginti šitą apgailėtiną produktą? P.S. tavo pasakymas M$ jau toks ironiškai šiepiantis (:
laurius 2010-03-20 02:30
Turbūt tas kuris neturėjo reikalų su css ir javascript http://www.youtube.com/watch?v=vTTzwJsHpU8