„Facebook“ gali netekti daugiau nei pusės vartotojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mu 2010-05-21 02:12
Facebook yra galingas informacijos šaltinis. Ir labai patogus. Gal daugiau ne informacijos, o reklamos. Užtenka sukurti eventą (tarkim koncertas, vakarėlis, knygų mugė, mitingas ect) ir jį pamatys žymiai daugiau žmonių nei per televiziją leidžiamą reklamą. Ir tai nieko nekainuoja! Aišku, tarp vyresnio amžiaus žmonių jis nėra paplitęs kaip jaunimo tarpe. Tuo labiau yra daugybė įdomių, naudingų linksmų groupsų. Nekalbu apie tuos, kur varžomasi tarp skuodo ir plungės, kas greičiau surinks 20 fanų ir panašių vėjų. Taip pat galima prisidėti mėgstamą muzikinę ar kitą meninę grupę, o jie skelbia artimiausius pasirodymus, visokią kitokią informaciją. Taip kad prisijungi ir matai visas naujienas, kurios įdomios BŪTENT TAU! Tiesa, iš pradžių pasėdi gerą dieną, susirandi viską ko tau reik, užblokuoji idiotiškus quizus, kuriuos atlieka draugai (Lover of the day ) ir dar įkyriai siūlo tau, užblokuoji visus ferminius ir kitokius žaidimus, nustatymuose pasiknisi, kad pašaliniai nematytų ko nereik, kad FB nebombintų emailo... Ir viskas, turim smagų socialinį tinklapį!
matise 2010-05-21 02:37
mano draugu sarase yra virs 400 asmenu. ir ka? kas pasake, kad jie visi turi buti draugai? tarp ju nera neivieno nepazistamo zmogaus, su visais esu vienaip ar kaitaip susijes, bendraves. labai patogu, kai tuo tarpu telefono knygute sprogsta nuo vardu ir pavardziu, kurie galu gale jau nieko ir nebesako (nors dievazi, i telefona niekada nevedziau neivieno nereikalingo numerio). skaipo ar kito im sarase kontaktai taip pat pradedami skaiciuojami simtais (darbas toks, kad patogiausia komunikuoti internetu, nors dabar jau im kontakta labiau vengiu duoti nei tel.), be to, apstu veikeju kaitaliojanciu savo pseudonimus kelis kartus per diena. o stai fb labai patogiai leidzia grupuoti tuos visus zmones, kad ir i norimus bei nenorimus matyti. mane mato FB maximum 15 zmoniu, kaip ir as juos. tai yra mano artimiausi draugai. o visi kiti "drauguose" tam, kad reikalui esant visada galima butu kontaktuoti. blogiausiu atveju, jei sunku kanors prisiminti (o taip, buna ir taip, kad nepameni nei buvusiu klasioku, nei buvusiu grupioku) galima pasiziureti nuotrauka, ar bendrus draugus ir greit susivokti kas ir kaip kazkada buvo. taigi, as visiskai nesuprantu, ko jus cia stumiat ir reiskiat savo nepasitenkinima tuo socialiniu tinklu? ypatingai tie, kurie juo net nesinaudoja? kazkoks kompleksas? noras pazeminti tuos, kurie naudojasi? jeigu man nereikia traktoriaus, tai negi as imsiu varyt, kad tai blogas daiktas? kas liecia sedejima ten kiaura para, ar kitus panasius dalykus - tai yra asmenines zmoniu ydos, silpnybes, stiprybes, pasirinkimai ir t.t. ir jus man pasakykit, kas jus tame taip skaudina, erzina, ar kitaip zeidzia? patys renkates kaip elgtis ar gyventi norit, tai kodel smerkiat kitus, kurie renkasi kitka?
paranoikas 2010-05-21 07:36
be šansų dėl pusės vartotojų praradimo. apklausa padaryta iš pusantro tūkstančio asmenų.. derėtų daryti iš bent keliasdešimt tūkstančių, žinant jog facebook'as turi apie 500 mln vartotojų. o dėl saugumo nustatymų.. na man konkrečiai tai viskas pakankamai aišku ir paprastai. kaip tik noriu taip pasidarau. Tereikia skaityti kas parašyta :]
tauttvisz 2010-05-21 09:08
Kazkada pabandziau ta wave, buvo labai ispustas kad tipo ispopuleres labai, pabandziau ir atsibodo.. siaip vakar berods isleido wave visiem prieinama, bet nepatinka man ji, kaip ir google buzz irgi nenusisekes.
tauttvisz 2010-05-21 09:13
Facebookas gerai surast seniem pazystamiem labai, nes tai masine duomenu kaupykla galim sakyt vienoj vietoj. Siaip nieko pries pacia ideja, bet tos programos ziauriai nervina visokie farmville mafia ir panasios nesamones.. Arba pastoviai plaukiantys lucky today ar kiek procentu kad gausi snd i snuki kai kurie ziuri ir skelbias ir tt ir pan...
Drutas 2010-05-21 10:36
Čia irgi nematau problemos, visas fermas, mafijas etc. užblokavau, o žmones, kurių trint nenorėčiau, bet kurie kas penkias minutes update'ina statusą ką daro paslėpiau.
Kilgoras Trautas 2010-05-21 11:03
tauttvisz, apie google wave pas tave stiprus išankstinis nusistatymas ir aišku visiškai subjektyvi nuomonė. Kaip tu įsivaizduoji, ko butu vertas facebookas, skype jei ne didelė jų bendruomenė? Tai kaip tu, gali kažką vertinti, kai sistema, kaip pats sakei, dar dienos senumo. Be to gwave kiek suprantu ir neketina būti tiesiogine facebooko alternativa ar kaip nors jį pakeisti netgi atvirksčiai. Kiek supratau Gwave labiau orentuojasi į kliento bendravimo, kaloboravimo sistemų apjungimą ir bendrą patogu jų valdymą. http://mashable.com/2009/05/28/google-wave-guide/ http://www.youtube.com/watch?v=KIjWo4ir ... re=related .
matise 2010-05-21 13:00
deja, tame ir yra visas reikalas, kad socialiniu tinklu bei IM "gerumas" tiesiogiai priklauso nuo ju populiarumo. Kad ir koks funkcionalus ar patogus butu toks produktas, jis bus nieko vertas, jei netures vartotoju. Man irgi labai nepatinka skype, bet nieko negali padaryti, dauguma naudoja ji ir jei nori komunikuoti su kolegom, draugais ar kitais zmonemis, esi priverstas taip pat ji naudoti.
Urbshis 2010-05-21 13:53
Va teisingai pasakyta... Atsimenu kai tik prasidejo skype manija as dar naudojau MSN jis man labai patiko ir nenorejau issiskirti su juo, bet teko nes jau per MSN`e nebeliko kontaktu net ir siai dienai jis man labiau patinka, yra manau daug geresniu chatu uz skype bet cia kaip kokia monopolija ir zmoniu priklausomybe gaunasi ir niekur nedingsi bet su laiku ateina viska pakaitalas, taip kaip manau greitai pazintys.lt uzsidarys jei toliau lups pinigus is zmoniu...
refs 2010-05-21 14:46
geras pastebejimas: kai turi 3 draugus tai aisku tas facebookas nereikalingas bet pavyzdziui kai gerai sueini su buvusiais klasiokais, kiemo draugais, treniruociu draugais, grupiokais, bendradarbiais ir t.t. facebookas pravercia kai nori visiskai nenutraukti rysiu su zmonem
špokas 2010-05-21 17:07
Ai tai tipo čia kiec esi bahuriuks , jeigu visi pamatys KAD VYRAS PRIE BONKOS SĖDI GIRTAS ? Jeigu tau 15-16 tai tada dar nieko , gal ateis proto vėliau, bet ir tai abejoju. O jeigu tau 18-20, tai jau sugadintas, bedarbis esi su vadybos diplomu (jeigu jį taip galima pavadinti ).
vc. 2010-05-21 20:04
Visishkai pritariu! Kodel visi tiek stumia ant tu socialiniu tinklapiu? Jums kasnors su pistoletu prie galvos pridejes liepe ten uzhsiregistruoti, ir dar rashyti savo asmenine informacija ir ja dalintis su visais?? Nenori naudotis - nesinaudok. Nemoki naudotis - nesinaudok. Eikit veikt kanors naudingesnio, jei sugebat. Kodel tiek reik parintis del asmenines informacijos rodomumo, jei jos NEBUTINA rashyti, arba galima rodyti TIk draugams. Yra netgi funkcija, kad niekas nematytu tavo asmenines informacijos... Negi tiek sunku naudotis jais? Ne arabishkai rasho gi. Dabar del visokiu reklamu ir statusu rodymu. Visko, ko nenori matyti, galima uzhblokuoti. Vel gi, tai tikrai nera sunku. Mazhiau prie alaus "bonkiu" fotkinkites, kaip kazhkas sake... Daug didesnes nepasitenkinusiu vartotoju ir vartotoju trynimo bangos "Facebook" sulauktu, jeigu butu nuspresta apmokestinti puslapi.
rwc 2010-05-23 15:51
Oi oi, kokių rimtų čia prisirinko. Prieš penkiolika metų, kai dar meilo dėžė buvo didelė prabanga, IRC per naktis brūžindavom 14.4 kbps modemais. Nei nuotraukų nereikėjo, nei ką - ir vis tiek mergas kirkindavom. Ateini į kanalo mytą, nieko nepažįsti, paskui venas savo niką pasako, antras, ir kažkaip atrodydavo, kad žinai tą žmogų pusę gyvenimo. O paskui - žygiai, gimtadieniai, draugystės. Keli per naktinius čatus ir apsiženijo... Nu ir kam tie kontaktai? Su kai kuriais ir muzikuoti buvom pradėję, ir kitokių nesąmonių - bet beveik nė vieno taip niekad ir nesužinojau nei tel.nr., nei pavardės. Mobiliakų tada dar nebuvo, vienintelis būdas susisiekti - palikti žinutę IRC botui. Kuo tai skirias nuo dabartinio feisbuko? Ir kuo tai skirias nuo komentavimo čia? Nebent, kad IRC patogiau ;] Kur čia taip pastebėjai? Man kaip tik teko girdėt, kad feisbukas per paskutinius metus išaugo ar ne dvigubai. O šiaip, man panašoka, kad taip "klasikinė" žiniasklaida kyla į kovą prieš alternatyvias medijas: socialinius tinklus, tinklaraščius, paskui prieis prie wikių. Aišku, internete nėra viskas patikima ir saugu, apie tai reikia kalbėti. Nepakanka vien uždėti filtrus vaikams ar saugotis phisherių. Tačiau kalbėti reikėjo žymiai anksčiau, nepasirenkant konkretaus taikinio. Juk feisbukas yra žymiai patikimesnis nei Hi5, One, Klasė.lt ar Delfi paštas. Kodėl purvasklaida tylėjo, kai Hi5 pradėjo vogti žmonių GMail kontaktus? Kodėl One.lt ar Klase.lt dar neuždaryti, nors vaikai juose viešai palieka savo asmeninius duomenis nereikalaujant tėvų sutikimo? Kur LinkedIn, Myspace, Hotmail, GMail sistemų EULA įrašyta, kad jie neparduos asmeninių duomenų, neseks vartotojų įpročių trečiųjų asmenų naudai ir t.t.? Džinas iš butelio paleistas - ir vartotojams nepakanka ištrinti savo feisbukų. Reikia atsisakyti interneto apskritai. Arba susitaikyti, kad naudodami internetą veliamės į procesą, kurio nevaldome. Kuris valdo MUS.
kionig 2010-05-23 16:53
As neturiu ir neturesiu facebuko Skype kazkaip geriau man. P.S http://www.technologijos.lt/n/pranesima ... psnis-8993