Skelbiama interneto revoliucija. Ateina Web3 ir apsauga nuo DI  ()

Dirbtinio intelekto (DI) sprendimai visuomenei kartu su naujomis galimybėmis atneša ir radikalių pokyčių. Jie stipriai paveiks ne tik žmonių tarpusavio santykius, bet ir verslus, darbo vietas bei pačias valstybes. Šie pokyčiai gali būti sudėtingi ir skausmingi, perspėja olandas futuristas Aragornas Meulendijksas ir siūlo naudotis Web3 technologijomis, kurios gali padėti išspręsti galimas artėjančias grėsmes ir saugiau bei patogiau gyventi naujajame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai pirmojoje „Crypto Economy Organisation“ surengtoje Web3 konferencijoje Vilniuje sužibėjęs A. Meulendijksas, lapkričio 9 d. grįžta į Lietuvos sostinę ir antrosios konferencijos dalyviams papasakos, kokią naują ateitį mums gali sukurti dirbtinio intelekto, Metavisatos ir Web3 technologijų kombinacija. 

Anot A. Meulendijkso, Web3 technologijos padės susidoroti su įvairiomis DI ir kitų proveržio technologijų keliamomis grėsmėmis tiek fiziniame, tiek skaitmeniniuose pasauliuose.

Prie tokių grėsmių futuristas priskiria:

  • DI sukurs papildomų, su žmonių privatumu, duomenų apsauga susijusių iššūkių;
  • Paaštrės pasitikėjimo skaitmeniniu turiniu problema;
  • Žmonės vis daugiau laiko praleis nuo DI stipriai priklausomoje Metavisatoje bei naudodami papildytosios realybės (augmented reality) sprendimus, o čia atsiras papildomų iššūkių saugant žmonių teises, taip pat ir teisę į privatumą;
  • Technologijos vis labiau veikia ir tai, kaip funkcionuoja pačios valstybės, kurioms silpnėjant, skaitmeninė erdvė taip pat gali tapti pavojingesnė, o šias grėsmes gali padėti suvaldyti Web3.

„Jei norime apsaugoti savo privatumą, turime turėti ir atitinkamą skaitmeninę infrastruktūrą, o Web3 ją ir siūlo. Tai dabar yra bene vienintelis realus egzistuojantis ir jau galimas diegti sprendimas“, – sako konferencijos pranešėjas.

Tuo pačiu jis primena, kad nors galimos naudoti jau dabar, Web3 technologijos vistiek dar turi būti tobulinamos, jog galėtų geriau įgyvendinti savo tikslus. Futuristas pabrėžia, kad Web3 vystytojai turėtų daugiau dėmesio skirti sukuriamai realiai vertei, tikrai decentralizacijai, o ne greitiems pelnams. Dar teks padirbėti ir tobulinant skaitmeninės tapatybės sprendimus (Did), decentralizuotų autonominių organizacijų (DAO), kurios skirtingai nei tradicinės bendrovės, neturi centralizuoto valdymo, darbą ir jų galimas sąsajas su dirbtiniu intelektu.

A. Meulendijksas taip pat konstatuoja, kad Bitkoinui, šiuo metu labiausiai decentralizuotam, blokų grandinės technologijos palaikomam tinklui, naudojančiam to paties pavadinimo kriptovaliutą, teks itin svarbus vaidmuo Web3 pasaulyje.

Daugiau Web3 konferencijos pranešėjo įžvalgų apie mūsų laukiančią ateitį galite rasti „Crypto Economy Organisation“ puslapyje.
______

 

Kas yra Metavisata?

Metavisatą sudaro skaitmeniniai pasauliai, bandantys į skaitmeninę erdvę perkelti fizinio pasaulio erdves bei galimybes, sukurti naujų. Metavisatą geriausia tyrinėti naudojantis virtualios realybės akiniais.

Kas yra Web3?

Web3 technologijos siekia interneto vartotojams suteikti daugiau galių nuspręsti, kaip naudojami jų duomenys, kaip saugomas privatumas, sumažinti tarpininkų skaičių ir suteikti daugiau laisvės bei galimybių internete. Tam dažniausiai naudojama blokų grandinės technologija, kuriami skaitmeninės tapatybės sprendimai, siekiama kuo labiau decentralizuoti Web3 aplikacijas ir kt.

______

Apie „Crypto Economy Organisation“:

Asociacija „Crypto Economy Organisation“  yra nevyriausybinė organizacija, vienijanti Web3 ir kripto ekonomikos dalyvius Lietuvoje. Asociacijos tikslas yra atstovauti narių interesams valstybės institucijose, šviesti visuomenę, kurti gerąją sektoriaus praktiką, megzti tarptautines partnerystes ir vykdyti kripto bendruomenei naudingą veiklą.

 

Apie Web3 konferenciją:

Antrus metus „Crypto Economy Organisation“ rengiama Web3 konferencija pernai į bendras diskusijas sutraukė Lietuvos ir užsienio Web3 ir kripto ekonomikos verslus, vystytojus, ekspertus, taip pat ir Vyriausybės bei Lietuvos banko atstovus. Šiemetiniame renginyje bus aiškinamasi, kaip keičiasi Web3 ekonomika ir kaip ją veikia griežtėjantis reguliavimas. Konferencijoje taip pat bus kalbama apie švietimą bei nagrinėjami konkretūs Web3 projektų pavyzdžiai bei decentralizuoto verslo modeliai.

Konferencijos rėmėjai:

Prie konferencijos organizavimo prisideda integruotų verslo paslaugų teikėja „Lewben“, inovacijų laboratorija „SUPER HOW?“, advokatų kontora „TGS Baltic“, Vilniaus Universiteto Verslo mokykla kartu su „Western Union“. Pagrindinis renginio rėmėjas – šveicariško kapitalo elektroninė kripto ir tradicinių mokėjimų platforma „swissmoney“, o globėja - Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()